Horoskop: Najstarejši in najmlajši brat ali sestra

Vsi, ki imate brate in sestre, dobro veste, da se v življenju večkrat znajdete v prednostih ali slabostih, če ste najmlajši, ali najstarejši. Pa poglejmo, kakšna so posamezna znamenja v vlogah najmlajšega ali najstarejšega brata ali sestre. Ste najstarejši ali najmlajši?

 • NAJSTAREJŠI OVEN

To je vodja, ki ima zagotovo občutek, da je bolj pomemben od staršev. Nase bo želel prevzeti skrb za mlajše, včasih celo preveč. Ker je zelo samostojen in odgovoren, mu lahko, če je dovolj star, zaupate.

 • NAJMLAJŠI OVEN

Najmlajši Oven se obnaša kot da je najstarejši in prevzema nas veliko odgovornosti, kar ni najbolj priporočljivo, saj le tako ne bo doživel prave mladosti in bo odrasel že v mladih letih. Je hiperaktiven in takoj mu je treba v vsem ustreči.

Horoskop: Najstarejši in najmlajši brat ali sestra
 • NAJSTAREJŠI BIK

To je oseba, ki je več kot odgovorna do svojega početja ter do bratov ali sester. Zna poskrbeti za urejenost doma in kuhanje, ter svoje znanje z veseljem prenaša na mlajše, ki mu zaradi njegove topline z veseljem sledijo.

 • NAJMLAJŠI BIK

Najmlajši Bik je tisti, ki je lahko zelo ležeren in dovoli, da drugi poskrbijo zanj. Je miroljuben, zato se konfliktom med brati in sestrami vedno spretno izogne. Resnice običajno ni sposoben povedati naglas, kar mu dostikrat očitajo.

 • NAJSTAREJŠI DVOJČEK

Dvojček svojo vlogo najstarejšega resno jemlje, zato želi biti bratom in sestram vedno na razpolago, še posebej takrat, ko pričakujejo pogovor. V globine in podrobnosti se ne spušča in v odnosih je večkrat bolj površen.

 • NAJMLAJŠI DVOJČEK

To je oseba, ki se nanjo težko zanesete, saj ji nikoli ni bilo težko, ker je jo vodi občutek, da ji skrb drugih enostavno pripada. Večkrat preseneti z glasnim govorjenjem in brezzvezno paniko, ki jo zna povzročiti v trenutku.

 • NAJSTAREJŠI RAK

Najstarejši Rak je poln topline, nežnosti in ljubezni. Vse to je sposoben tudi deliti med mlajšimi brati in sestrami, vendar enako pričakuje tudi nazaj, zato je večkrat užaljen ali razočaran. Potrebuje veliko hvale in pozornosti.

 • NAJMLAJŠI RAK

Ta oseba potrebuje mirne in harmonične odnose. Zanj je čustvena stabilnost življenjskega pomena in to pričakuje tudi od drugih. Malce je neroden v izražanju, zato večkrat ostane sam, saj se ne zna na pravi način izraziti.

 • NAJSTAREJŠI LEV

Najstarejši Lev je rojen vodja in odličen igralec. Na zunaj bo deloval, da se lahko brat ali sestra vedno zanese nanj, vendar je najbolj pomemben sam sebi. S težavo se bo odrekel svojim prioritetam, da priskoči na pomoč.

 • NAJMLAJŠI LEV

To je oseba, ki se vedno znajde, deluje zrelo in si v vsaki situaciji poišče svoj prostor pod soncem. Kljub temu, da je najmlajši, zna biti tudi ukazovalen in gospodovalen. Če se boste ob njem prevečkrat šalili, vam bo zameril.

Horoskop: Najstarejši in najmlajši brat ali sestra
 • NAJSTAREJŠA DEVICA

Najstarejša Devica je oseba, ki ima v svojem življenju rada red in analitične pristope, s katerimi občasno obremenjuje tudi brate in sestre. Želi jim vcepiti svoja pravila in če pri tem ni uspešna, se lahko pojavi slaba volja.

 • NAJMLAJŠA DEVICA

Najmlajša Devica je oseba, ki se vedno znajde na svojstven način. V odnosih je razumevajoča in radodarna. Zaščitniška je do šibkejših in zatiranih, zato zna za brate in sestre vedno zelo dobro poskrbeti.

 • NAJSTAREJŠA TEHTNICA

Zanjo je značilno, da se rada pogovarja, ob tem pogleda na temo z različnih zornih kotov in prav to pričakuje tudi od brata ali sestre. Tehtnica potrebuje sogovornika, zato je ob dolgočasnih dneh doma odlična družba.

 • NAJMLAJŠA TEHTNICA

Velikokrat je pobudnik pogovora ali razprave, in od bratov in sester pričakuje, da bodo vedno razpoloženi za diskusijo z njimi. Poznavanje dobrih in slabih strani vsake teme vpliva na to, da se težko odločajo.

 • NAJSTAREJŠI ŠKORPIJON

Njegova največja napaka je sebičnost. Življenjska lekcija za nepotrpežljivega najstarejšega škorpijona je, da ne more vedno takoj dobiti vsega, kar si zaželi, in da drugim ne more vedno vsiljevati svoje volje, ampak da mora včasih tudi velikodušno popustiti.

 • NAJMLAJŠI ŠKORPIJON

Najmlajšim Škorpijonom, ki premorejo veliko strasti, so všeč enostavne stvari. Radi bežijo pred odgovornostjo in jo prelagajo na brate ali sestre. Hitro spreminjajo svoje mnenje in stališče, kar je lahko v družinskih odnosih kamen spotike.

Preberite tudi NI POMEMBNO SAMO KDAJ STE ROJENI, AMPAK TUDI ČAS VAŠEGA SPOČETJA

 • NAJSTAREJŠI STRELEC

Ta strelec je navdušen nad življenjem in živi aktivno in polno življenje. Ima trdno voljo in je pogumen v dejanjih, kar pričakuje tudi od bratov in sester. Zaradi nagle jeze se mora varovati nemira in raznih nepomembnih konfliktov.

 • NAJMLAJŠI STRELEC

Najmlajši strelec raje ukrepa kot premišljuje, znan je kot pobudnik bratov in sester. Gibanje mu je enako pomembno kot dihanje, zato jim poskuša to tudi dopovedati. Če ga boste ignorirali, vam bo to zelo hitro tudi vrnil.

Horoskop: Najstarejši in najmlajši brat ali sestra
 • NAJSTAREJŠI KOZOROG

Vse, kar lahko vidi, zavoha, okusi, potipa in občuti, mora biti povezano z užitkom, kar pričakuje tudi od bratov in sester. Rad ima lepoto, dober slog in posloven uspeh, zato mu inštrukcije gredo odlično od rok.

 • NAJMLAJŠI KOZOROG

Te osebe razumejo in razmišljajo lahko hitreje kot večina ljudi, zato bratu ali sestri večkrat niso v veliko pomoč. So hitri v umu in kretnjah in vse hočejo takoj. Težko jih je spraviti v kot. Dobro so poučeni in to pričakujejo tudi od drugih.

 • NAJSTAREJŠI VODNAR

Najstarejši Vodnarji so radovedni, duhoviti in vedno v gibanju, kar priporočajo tudi bratom in sestram. Na vse se spoznajo, čeprav zaradi svoje mnogostranskosti nobenega področja ne obvladajo do popolnosti, zato tudi radi priskočijo na pomoč.

 • NAJMLAJŠI VODNAR

Najmlajši Vodnarji so hitri in iznajdljivi, zato ob počasnem bratu ali sestri postanejo nemirni. Tudi sposobnost govorjenja in pisanja je zanje običajna, zato se bodo v komunikaciji odlično znašli. To je vsestranska in spremenljiva osebnost.

 • NAJSTAREJŠA RIBA

Najstarejša Riba vas čas težki k uravnoteženosti in harmoniji v odnosih z brati ali sestrami. Njeno načelo je upoštevanje drugih in skrb za dobre odnose. Srečna je, ko je okolje ubrano, brez pritiskov in nepotrebnih prepirov.

 • NAJMLAJŠA RIBA

Najmlajša Riba je mojstrica v pogajanjih, posredovanjih v sporih in sklepanju kompromisov. Kljub njeni potrebi, da jo imajo radi in odporu da bi se soočila s težavami, je presenetljivo močne volje.

Pripravljeno za Sensa.si