Tatjanina sestra je brez razloga prekinila stike, preberite nasvet

Imam težavo, ki je prisotna že dve leti in sama preprosto ne vidim izhoda. Zaradi popolnoma nepomembnih zadev sva se s sestro, ki je nekaj let starejša od mene, zaradi brezzveznih zadev skregali. Takrat je prekinila vse stike z mano. Prav tako mi ne dovoli stikov z njenimi tremi otroki, ki jih imam zelo rada.

Počasi se sestavljam in razmišljam, da bi naredila kakšen korak. Vendar ne vem, če je to prava odločitev, ali je to morda preveč vsiljivo? Tudi starši trpijo, saj jim ni všeč ta situacija, ker je sestra tudi z njimi prekinila stike, kar vodi v nekakšen razdor družine. Ne razumem, zakaj je tako trmasta in prepričana v svoj prav, zato vas prosim, da mi svetujete?

Tatjana

Tatjanina sestra je brez razloga prekinila stike, preberite nasvet

Spoštovana Tatjana, saj veste, da si družine ne izbiramo sami.

Zato velikokrat pride v življenju do razpotij in prekinitev odnosov. Še posebej v zadnjem obdobju, ko so vrednote vedno manj cenjene. Že nekaj let čutite bolečino in praznino, saj ste srčna oseba, ki ji odnosi veliko pomenijo. Za razliko od sestre, ki je bolj hladne narave in trmasto prepričana o svojih stališčih. S pogovorom ste pred časom že poskusili. Vendar je bila sestra takrat še v občutkih, povezanih s konfliktom.

Preberite tudi NAJBOLJŠE SESTRE SO ROJENE V ZNAMENJU…

Sedaj je čas, da storite nekaj zase.

Saj vas ta situacija očitno zelo obremenjuje, ter dajete krivdo po tihem nase, čeprav v resnici veste, da temu ni tako. Sestra je drugačnega značaja, zato bo pot do normalnih odnosov zagotovo težka, kar bo treba sprejeti.

Tatjanina sestra je brez razloga prekinila stike, preberite nasvet

Pričakujte tudi dejstvo, da ne bo želela sprejeti svoje krivde in da boste imeli občutek, da ji je popolnoma vseeno.

Kar vas lahko še dodatno prizadene in obremeni. Vaša družina spada med tiste, ki nikakor ne morejo najti skupnega jezika, kar bo treba počasi sprejeti in se s tem dolgoročno tudi sprijazniti.

Tudi ko boste naredili v prihodnjem obdobju korak, ne pričakujte, da bo vse tako kot mora biti, saj je v teh letih med vami nastal manjši prepad, ki ga bo težko premostiti. Živite svoje življenje polno, povezujte se s starši, ki vas vsekakor potrebujejo.

V zvezi s sestro pa se soočite z dano situacijo in spreglejte, da niste sami krivi za nastalo situacijo in da je to, da se je odmaknila njena odločitev, na katero pa žal niti vi, niti starši nimate vpliva. Poskusite z njenimi otroki obdržati vsaj občasne stike, saj vas to glede na vaše pisanje še bolj žalosti, kot sam odnos s sestro.

Pripravljeno za Govori.se

Potrebujete nasvet? Svetovanje in pogovor 090 66 56