Preverite kaj je tisto, s čimer pretiravate glede na znamenje v katerem ste rojeni

Predviden čas branja: 6 minut

Vsi se radi včasih pohvalimo, izpostavimo, ne zavedamo pa se, da večkrat v kakšni zadevi močno pretiravamo. Pri katerih stvareh pa pretirava vaše znamenje in kateri slogan je tisti, s katerim večkrat pretiravate?

OVEN

Na splošno je oven, ko je zelo zadovoljen, nežen, miren in sproščen in nikoli ne pretirava. To je zelo stabilen znak, ki pove in pokaže čustva in ostalo tako kot je, brez dodatnega olepševanja. Pogosto lahko pretirava v poslu in doseganju svojih ciljev, dokler ne doseže svojih ambicij. Včasih ima ekstremne ideje, zato mnogi smatrajo, da s svojim entuziazmom pretirava, on sam pa točno ve, da če si je nekaj zadal, mu bo to tudi uspelo. Če postane sumljiv za čustvenega partnerja, ga to naredi nervoznega in hitro se lahko izda.

Moj slogan: »Jaz znam poskrbeti zase!«

BIK

Bik redko pretirava, razen v obrambi svojih mnenj in stališč ter v družinskem okolju, kjer ves čas strmi k harmoničnim odnosom. Zaradi te lastnosti večinoma sledi “trdovratnemu” trudu za napredek. Komaj nekaj dokaže, lahko opazi pretvarjanje in očitke, da ni pripravljen na kompromise, tudi v odnosih s prijatelji in družino. Čudnih idej in pretiravanja se ne rabijo bati, tudi če imajo preveč prostega časa. Ker ljubljeni osebi zaupa, ne pretirava s pozornostjo in nadzorovanjem.

Moj slogan:«Moja družina je najbolj urejena!«

Preverite kaj je tisto, s čimer pretiravate glede na znamenje v katerem ste rojeni

DVOJČKA

Dvojčka je znamenje, ki pogosto pretirava v vsem. To ni samo hitra oseba, ampak je sposobna tudi nenadne spremembe zanimanja in razmišljanja. Dvojčki lahko pogosto delujejo na več področjih in nenehno iščejo nova področja, na katerih bodo delovali, a skoraj nič ali zelo malo se lahko popolnoma posvetijo delu v daljšem časovnem obdobju, zato velikokrat pretiravajo, koliko zmorejo. Negotovost na področju ljubezni lahko vodi do ogromnih ljubosumnih izbruhov, tudi če ni razloga za dvom.

Moj slogan:«Jaz se vedno in povsod znajdem!«

RAK

Rak pogosto razmišlja o kakšnih korakih, ki vsebujejo pretiravanje, vendar redko resnično ukrepa. Lahko dela brez počitka, lahko pa mirno sedi doma na naslonjaču in počiva. Če je rakica čustveno ranjena, bo uporabila vso svojo moč in orožje, takrat jo lahko vidimo, koko zgleda, ko pretirava. Pretiravanje jim je pisano na kožo, le takrat, ko gre za sledenje modnim trendom in inovacijam. V ljubeznijo imajo veliko željo, da bi preživeli čas s svojim partnerjem in v tem tudi občasno pretiravajo.

Moj slogan:«Moja čustva so vedno iskrena!«

LEV

Levi, ki se jim mora v življenju ves čas dogajati, radi pretiravajo Večinoma prevladujejo, ko je potrebno dokazati svoje sposobnosti, takrat so sposobni tudi podvojiti svoje rezultate. Ker menijo, da uživajo življenju, veliko naredijo, da bi živeli čim bolj sproščeno in s to sproščenostjo včasih tudi pretiravajo. Tudi pri delu lahko pretiravajo, če jim le to prinaša ogromne dobičke, vendar pa hkrati ne zanemarjajo zabave, kar lahko dolgoročno izčrpa njihov organizem.

Moj slogan:«Moje delo je najbolj zahtevno!«

DEVICA

Devica se bo zagotovo pretvarjala, da je zaljubljena v sebe, da občuduje sebe, svoja dejanja, tudi če jo vse to vodi v nesrečo. S svojo analitičnostjo in preciznostjo ves čas pretirava, zato v spontani družbi ni najbolj zaželena. Pogosto vas bo prosila za mnenje o svoji garderobi, ličilih, pričeski in telesu, ter hrepenela po vašem pretiravanju, kako je lepa. V ljubezenskih odnosih bodo device želele spremeniti in premagati partnerja, ki bo moral storiti vse, kar lahko stori.

Moj slogan:«Jaz imam vse urejeno!«

Preverite kaj je tisto, s čimer pretiravate glede na znamenje v katerem ste rojeni

TEHTNICA

Umirjena tehtnica je znamenje, ki v življenju sledi sredini, venomer išče ravnovesje in nato nadaljuje v predlagani smeri, ter se spretno izogne pretiravanju. Kljub temu je včasih do neke mere subtilna. Živi v lastnem svetu, ki ga je ustvarila zase. Razpravljanje o tem, v kaj verjamejo, je lahko precej moteče, ker ne želijo, da bi kdo zlomil njihove iluzije, čeprav so običajno zelo nerealne. Pretiravajo tudi s svojimi željami, ki so običajno neuresničljive, kar jim dolgoročno krade njihovo energijo.

Moj slogan: »Moji cilji me držijo pokonci!«

ŠKORPIJON

Škorpijoni so rojeni za pretiravanje. Krivico in krivca običajno iščejo in tudi tam, kjer ni ničesar. Njihova resnica in pravica sta zelo pomembni in se večkrat spremenita v boj za ideale. Tudi čustva so zelo pomembna zanje, zato pa pretiravajo, da bi jih ohranili, tudi v primeru, če je jasno, da je čustvena povezava v smeri njenega konca. Škorpijon je v veliki meri odločen in direkten, še posebej, če je čustveno ranjen. Takrat ne bo izbiral sredstev in bo v vsem skupaj tudi močno pretiraval.

Moj slogan: »Moje življenje je najbolj zanimivo!«

STRELEC

Strelec se zagotovo ničesar ne naučijo iz svojih napak, zato pretiravajo zaman in poskušajo nekaj narediti na način, ki se jim zdi, da je pravi, čeprav slutijo, da jim nikoli ne bo uspelo. Morda so preobremenjeni s hrano, vendar bodo zagotovo izbrali napačen čas, tako da se bodo znašli v fazi pretiravanja, pogosto jih hrana diši v poznih večernih urah. Lahko postanejo nedisciplinirani, še posebej, če se počutijo prikrajšani ali ogoljufani.

Moj slogan: »Jaz vedno zmorem!«

Preverite kaj je tisto, s čimer pretiravate glede na znamenje v katerem ste rojeni

KOZOROG

Kozorogi pretiravajo s kritiko drugih. Vedno na sogovorniku najdejo kakšno napako, ali vidijo, kaj bi lahko storil boljše. Vedno vse vedo in s tem velikokrat pretiravajo, ter se komu celo zamerijo. Pretiravajo tudi takrat, ko jim nekaj ni prav, ko so užaljeni. Takrat so se sposobni brez razlage užaljeno umakniti in v svojih mislih pretiravati z raznimi nemogočimi scenariji. V ljubezenskih zadevah bodo zaupali, dokler ne sumijo, da jih je nekdo prevaral, nato pa začno pretiravati z obtožbami.

Moj slogan:« Jaz sem najbolj učinkovit«

VODNAR

Vodnar je zelo uravnovešen, vendar se želi kdaj tudi izpostaviti. Takrat pretirava v razlagi, kaj vse je doživel. Pretirava tudi pri zastavljenih ciljih, ki so vedno nekoliko višji od povprečja. Ko je zaljubljen, bo želel preživeti z ljubljeno osebo čim več časa, včasih pretirava tudi s pozornostjo in raznimi komplimenti. Ker preveč verjame vase in v svoje sposobnosti, tudi če s tem pretirava, mu v življenju redko spodleti.

Moj slogan:«Jaz zmorem karkoli si zastavim!«

RIBI

Ribice lahko če so užaljene zapadejo v slabe misli in žalost, ter pretiravajo z igranjem vloge žrtve. Če jim ves čas ne nudite pozornosti, bodo začele čutiti, da so vam odveč. Seveda je to zopet njihova močna potreba po bližini in pozornosti, s katero večkrat pretiravajo. Večkrat vidijo okoli sebe vse slabo in negativno, ter s svojim nerganjem in pretiravanje v svoj vrtinec hitro potegnejo še koga drugega. Če v njihovem življenju ni drame, si jo bodo ustvarili sami.

Moj slogan:«Popolnoma se znajdem sama s sabo!«

Pripravljeno za Sensa.si