HOROSKOP: KAKŠEN OČE STE?

Preverite, kakšen oče ste glede na vaše zodiakalno znamenje!
Preverite, kakšen oče ste glede na vaše zodiakalno znamenje!

Preverite, kakšen oče ste glede na vaše zodiakalno znamenje!

Estimated reading time: 7 minut

Vsak otrok potrebuje očetovo ljubezen, spoštovanje, vključno s tolaženjem in razigranimi dogodivščinami. Ne glede na to, da je naravno, da je vloga mame najpomembnejša, je pomembna tudi vloga očeta, ki ima svoj edinstveni delež v življenju vsakega otroka. Vsako znamenje ima svoje karakteristike in tudi med očeti najdemo različne. Torej, kakšni ste moški, ko govorimo o družinskih povezavah in odnosih, ki so nam dani v zibelko?

OVEN

Oven je oče, ki je svoboden in spontan, prav takšen je tudi v odnosu do otrok. Želi jih naučiti čim več, saj je prepričan, da se bodo brez odprtega uma v življenju težko znašli. Če njegovi otroci niso najboljši, je po tihem užaljen. Razjezijo vas, če ste morda največji športni navdušenec v mestu. Vaš otrok pa ne zna brcniti žoge, ne da bi se poškodoval in mu je poleg tega še vseeno.

BIK

Oče, rojen v stabilnem znamenju bika je oseba, ki želi svojim otrokom nuditi toplino ter udobje. Večkrat pretirava z objemi, poljubi in darili, saj si ne more pomagati, da ne bi otrokom nudil vsega, kar si poželijo. V postavljanju mej ima velikokrat težave. Ne glede na to, kakšne odločitve sprejemajo vaši otroci in kako se razlikujejo od vas, mu izkazujte svojo ljubezen in podporo. Celo takrat, kadar se motijo.

Preverite, kakšen oče ste glede na vaše zodiakalno znamenje!

DVOJČKA

Oče, rojen v znamenju dvojčkov otrokom veliko govori, obljublja, vendar bolj malo stori, zato se večkrat v odnosu z njimi znajde v zagati. Čeprav jim želi omogočiti le najboljše, ima vedno toliko opravkov sam s sabo, da mu kakšen termin enostavno izgine iz urnika. Ker ste odprti, bosta vaša ljubezen in usmerjanje odprla vrata zaupanju in sprejemanju, v katerem bo rasel vaš odnos z otroci.

RAK

Oče rak je oče in mati v eni podobi, je tudi prispodoba nežnosti, vedno želi svojim otrokom omogočiti ljubezen, nežnost in toplino, ter varen dom, v katerega se bodo radi vračali. Njegova občutljivost včasih vpliva na to, da ga direktni odzivi otrok celo užalijo. S tem, ko ljubi svojo ženo, otrokom kaže, na kakšen način naj ravnajo z ljubljeno osebo, ki jo bodo nekoč spoznali.

LEV

Oče, rojen v ognjenem levu je kralj svojih otrok. Zanje zna biti najboljši prijatelj in hkrati najboljši vzgled. Vodi jih po pravi poti in jim skuša slediti na njihov način, zaveda pa se, da ga otroci spoštujejo. Tako da na koncu v večini obvelja njegova beseda. Otroci morajo videti, da vam ne uspe vedno, najboljši učitelj zanje je neuspeh in najlažje se je učiti od nekoga drugega.

Preverite, kakšen oče ste glede na vaše zodiakalno znamenje!

DEVICA

Oče, rojen v znamenju analitične device je prepričan, da morajo otroci hoditi po njegovi, skrbno začrtani poti, ter da so spodrsljaji tisti, ki si jih naj ne bi dovolili. Njegova pravila so stroga, funkcionira po principih, kar pričakuje tudi od svojih otrok. Pazite, da se vaši otroci ne bodo bali lastnih napak, dovolite jim, da bodo lahko odrasli v osebo, sposobnega premagovanja velikih izzivov.

TEHTNICA

Oče, rojen v zračni tehtnici je oseba, ki se včasih težko nadzira, še posebej takrat, ko je potrebno hitro rešiti kakšno težavo. Pomembno mu je, da so njegovi otroci lepega videza in čim bolj estetsko urejeni. To je skoraj edini oče, ki se z otroci z veseljem odpravi tudi po nakupih oblačil. V službi ste lahko tako šef kot tudi podrejeni, v svoji družini pa morate biti vedno voditelj. Zavedate se, da disciplina pomeni postavljanje meja in pričakovanj.

Preverite, kakšen oče ste glede na vaše zodiakalno znamenje!

ŠKORPIJON

Oče, rojen v sarkastičnem škorpijonu je močna oseba, ki zna z otroci, saj jih s svojo živahno energijo ves čas animira in zabava. Težava se pojavi, ko malce odrastejo, saj ne more mimo svojega ljubosumja in manjše mere manipulativnosti. Vaši otroci morajo v vas prepoznavati lastnosti pravega vodje, ki ne služi sebi, ampak drugim, saj ste njihov zgled. Čeprav znate biti hladni, vedite, da vaši otroci potrebujejo veliko spodbude. Slišati morajo, kako jih imate radi.

STRELEC

Oče, rojen v znamenju strelca pri vzgoji svojih otrok nikoli ne komplicira. Na enostaven način se bo znal soočiti z njihovimi težavami in biti njihov najboljši prijatelj ter zaveznik. Z njim se bodo otroci z veseljem podali v kakšen adrenalinski šport. Ko otroci opazujejo, kako vam kdaj spodleti in kako se z neuspehom spoprimete, se učijo, da lahko storijo napako in se iz nje marsičesa naučijo.

KOZOROG

Oče, rojen v hladnem kozorogu je stroga oseba, ki od otrok pričakuje odgovornost, dobro izobrazbo in predvsem spoštovanje tradicionalnih vrednot. Ne prenese razpuščenosti in težko razume, da otroci včasih potrebujejo več svobode. Od otrok kasneje, ko bodo odrasli pričakujete, da bodo znali voditi svojo lastno družino, pa tudi skupino ali podjetje.

Preverite, kakšen oče ste glede na vaše zodiakalno znamenje!

VODNAR

Oče, rojen v zračnem vodnarju je zanimiv starš, ki se mu vsi drugi starši čudijo, saj je tako vsestranski, iznajdljiv in zabaven, da je marsikomu zgled. Otrokom se zna vedno posvetiti na razigran način. Njegove kazni pa so vedno vzgojne narave. Upoštevajte, da nobeno področje ni rezervirano samo za otrokovo mamo ali prijatelje. Vaša prisotnost in zanimanje jim bosta nudila oporo, ki jo potrebuje.

RIBI

Oče, rojen v znamenju rib je pošten, iskren, sočuten in nežen. Svojim otrokom nudi pogovor, oporo in tople objeme, brez katerih si ne predstavlja družine. Močno je navezan na otroke in težko sprejema njihovo odsotnost, počuti se prazno. Očetje rojeni v ribah se običajno soočate z obremenjenostjo zaradi različnih vlog, ki jih morate opravljati. A vaši sin otroci vas potrebujejo pri vzgoji in na vseh ostalih področjih življenja.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi KAKŠNA MAMA STE ALI BOSTE, GLEDE NA ASTRO ZNAMENJE? in KAKŠEN VPLIV NA PARTNERSKI ODNOS IMAJO OTROCI