ŽIVLJENJE Z LJUBOSUMNO PARTNERKO ALI ŽENO

Kako se soočati z zelo ljubosumno partnerko ali ženo?
Kako se soočati z zelo ljubosumno partnerko ali ženo?

Kako se soočati z zelo ljubosumno partnerko ali ženo?

Predviden čas branja: 4 minute

Zanemarjena in ljubosumna žena včasih dočaka moža z vpitjem, z udarci ali z raznimi histeričnimi prizori. Vase to ga še bolj odbija od nje, krepi njegovo napadalnost, spodbuja ga k še bolj grobemu, še bolj žaljivemu ravnanju. Včasih zmerja ženo že na vratih, vpije na njo, jo žali, kot da bi hotel z napadom preprečiti njene ugovore in grajo. Nekateri moški, ki so se naveličali žene, uporabljajo drugačno taktiko, da bi kar se da omejili stike z njo. Ko pridejo domov, se takoj poglobijo v časopise, ali pa se zastrmijo v televizor.

Pogreznejo se v molk, nimajo se kaj pogovarjati z ženo ali pa se uležejo in zaspijo.

To seveda krepi ženino nezadovoljstvo, jo dela še bolj prepirljivo, zato izkorišča vsako priložnost, da se znese nad možem. Tudi ženino vedenje lahko uniči zakonsko skupnost. Takšno je gospodovalno ravnanje, s katerim si žena prizadeva podrediti moža. Zatem podcenjevanje moža, zavračanje njegovih predlogov, posmehovalen odnos do njegovih nazorov, želja in ambicij. Sem sodi tudi neprijazno ali predrzno vedenje do moža in pomanjkanje nežnosti. Pogosto je prisotna tudi ženina spolna zadržanost, pasivnost ali popolna ravnodušnost, zatem odklanjanje spolne intimnosti ali celo posmehovanje njegove moškosti.

Kako se soočati z zelo ljubosumno partnerko ali ženo?

Včasih je to vzrok, da se mož odtuji ženi, da je razočaran nad zakonom in se ga zato izogiba.

Toda takšno ravnanje obnašanje povečuje ženino nestrpnost in napadalnost do njega. Začneta se čustveno odtujevati. Njun zakon živi samo formalno; dejansko je že zdavnaj mrtev. Žena se začne pogosto truditi, da bi moža spet pridobila zase, ko začuti, da se oddaljuje od nje. Prizadeva si, da bi bila nežna, popustljiva, potrpežljiva.

Želi mu ugajati in se v vsem podreja njegovi volji. Vendar s tem ničesar ne doseže, če se je mož ohladil ali ni bil nikoli preveč zagret zanjo. V tem primeru ga ženino dobrikanje moti, draži in vzbuja v njem odpor. Včasih se v njem oglasi tudi občutek krivde, ker ni sposoben vračati ljubezenskih čustev. Vse to ga še bolj oddaljuje od nje. Nesmiselno se je torej prilizovati partnerju in se odpovedovati svojim željam in potrebam.

S tem se pravzaprav ponižujemo pred njim, to pa pri nikomer ne zbudi ljubezni.

Kako se soočati z zelo ljubosumno partnerko ali ženo?

Nekatere ženske zatrjujejo, da so bile zadovoljne z moževim obnašanjem do trenutka, ko so zvedele, da ima ljubico. To spoznanje jih prizadene kot strela z jasnega neba. Navadno reagirajo zelo čustveno razburijo se ali pa so zelo potrte, užaljene se ne pogovarjajo z možem. Včasih se takoj odločijo za ločitev. Zdi se torej, kot da je njihov zakon nepričakovano zbolel in da bo kmalu umrl. Ne gre za nepričakovano krizo bolj ali manj uspešnega zakona. To, kar se je zgodilo nenadoma, je izbruh nečesa, kar se je že dolgo nabiralo. Podrobnejše raziskovanje takšnega zakona navadno pokaže, da je že prej kazal simptome bolezni, toda žena in mož jih nista hotela videti.

Neuspešna zakonca pravita, da se sicer v ničemer ne ujemata, ampak da je v postelji vse v redu. Le v intimnem odnosu najdeta skupni jezik. Vendar se zunaj postelje spreta pri prvi priložnosti. Skupaj ju drži le uspešno spolno življenje in ju odvrača od ločitve. Tudi tukaj gre navadno za goljufanje samega sebe.

V katerem astrološkem znamenju je rojenih največ ljubosumnih partnerk?

Največ ljubosumnih partnerk je rojenih v znamenju škorpijona in raka.