KAKO RAVNATE, OBSOJATE ALI PRIZNATE DA STE SE ZMOTILI?

Kako ravnati ob zmoti: Z obsojanjem ali s priznanjem, da ste se zmotili?
Kako ravnati ob zmoti: Z obsojanjem ali s priznanjem, da ste se zmotili?

Kako ravnati ob zmoti: Z obsojanjem ali s priznanjem, da ste se zmotili?

Predviden čas branja: 4 minutes

S tujimi življenji se velikokrat ukvarjajo ljudje, ki se ne želijo ukvarjati s svojim. Mislijo, da bodo lažje pozabili na svoj življenjski nered, če se pretirano ukvarjajo z neredom drugih ljudi. Da se ukvarjamo s svojim življenjem, je potrebnega veliko poguma in zrelosti. Velikokrat bomo morali pogledati v ogledalo in si priznati, da smo storili nekaj narobe. Morali bomo priznati, da smo zaradi neznanja sebi in drugim prizadejali bolečino ali da nimamo pojma, kako prenehati z nečim v sebi ali z nekaterimi ljudmi.

Da bi postali resnični življenjski umetniki pa potrebujemo veliko truda in časa.

Potrebujemo veliko časa, da se naučimo ceniti svoje vrline ali slaviti uspehe, ko nas obremenjujejo različni življenjski problemi. Težko je najti dovolj časa za vse ljudi in vse, o čemer bi se želeli ukvarjati čez dan. Na splošno je težko odkriti, kaj nas lahko izpolni. Težko je vztrajno brusiti svoje življenjske. Čeprav tako lahko razvijemo pristno moč, ker nam življenjski darovi pomagajo izsesati življenjsko srž, je vseeno preprosteje graditi umeten občutek lastne vrednosti z omalovaževanjem drugih. Če gremo vedno po liniji najmanjšega odpora, ne bomo nikoli osvojili svoje veličastnosti.

Kako ravnati ob zmoti: Z obsojanjem ali s priznanjem, da ste se zmotili?

Ni življenjske okoliščine, v katerih je obsojanje zrel in moder odziv.

Če ste nagnjeni k obsojanju drugih, to pomeni, da ste nagnjeni k igranju napačnih vlog v življenju, ker nihče nima vloge določati, koliko je vredno in pravilno življenje nekoga drugega. Mnogi mislijo nasprotno in trdijo, da imajo ekskluzivno pravico nad resnico, vendar so to v resnici fanatiki in ne razumni, zreli in kritično naravnani ljudje. Nihče, ki je razumen, ne more trditi, da ima monopol nad resnico, ne glede na to, kateri instituciji ali družbenemu sloju pripada. Redki kateri pojem ali ideja imata samo en možen pomen, in tako je tudi z obsojanjem.

Sprejeti razumen sklep pomeni razumno presojati resničnost, meniti, da ste več vredni in bolj pravilni od drugih ljudi, pri katerih najdete kakšne napake, to pomeni obsojati. Presojanje ali sprejemanje utemeljenih sklepov je nujen del resničnosti, od katerega ne morete in vam ni treba bežati, od obsojanja pa je treba zbežati kar se da hitro, ker z njim omalovažujete človeškost v drugih in sebi.

Torej je popolnoma v redu, da ti nekdo ali nekaj ni všeč. To ni obsojanje.

Kako ravnati ob zmoti: Z obsojanjem ali s priznanjem, da ste se zmotili?

V redu je, če si z nekom ne želite preživljati časa. Tudi to ni obsojanje. Popolnoma v redu je sklepati, da neka oseba ni poštena, če priznate dejstva, ki govorijo temu v prid. Tudi to ni obsojanje. Če pa mislite, da ste vredni več, ker vam nekdo ni všeč ali se ne strinjate s tem, kar je ta oseba storila, in jo zato obsojate, ob tem pa vam raste ego, potem govorimo o obsojanju. Od tega bi morali kar najhitreje zbežati, ker se boste v nasprotnem primeru obsodili na precej siromašno življenje. Obsojanje drugih vas zagotovo obsoja na duhovno siromaštvo. Svojega bogastva ne morete razviti, če občutek lastne vrednosti dvigujete tako, da ga nižate drugim. In zato ne obsojajte drugih, ker se boste tako obsodili na igranje napačnih življenjskih vlog, tako pa zagotovo ne morete postati življenjski umetnik.

Katera astrološka znamenja najbolj obsojajo in katera najmanj?

Med znamenji zodiaka najmanj obsojajo rojeni v znamenju ovna, leva, strelca in vodnarja, saj so popolnoma zadovoljni s sabo in jih ravnanje drugih v bistvu ne zanima preveč. Najbolj nagnjeni k obsojanju drugih so škorpijoni, device, raki in dvojčki.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi RAZMERJE: KONFLIKT RAZLIČNIH INTERESOV ali PREPREČITE KONFLIKTE V LJUBEZENSKEM RAZMERJU