VEČNI OPTIMISTI ZODIAKA, KI SI ZNAJO OLAJŠATI ŽIVLJENJE

Oven, strelec in vodnar so tisti, ki vedno delujejo optimistično
Oven, strelec in vodnar so tisti, ki vedno delujejo optimistično

Oven, strelec in vodnar so tisti, ki vedno delujejo optimistično

Predviden čas branja: 4 minute

Kadar govorimo o optimistih, potem imamo v mislih predvsem ljudi, ki gledajo na prihodnost pozitivno in vedno računajo na najboljši izid.  Spoznamo jih po izjavah kot so. Bo že šlo, bomo že uredili ali to ne bo problem.  Takšen pozitiven odnos do prihodnosti pa optimistov ne obvaruje, da ne bi, tako kot drugi ljudje, naleteli na probleme ali doživeli poraze in neuspehe. Njihovo življenje torej ni sestavljeno iz neskončne serije samih uspehov. Tudi sami se spopadajo z vsakdanjimi problemi.

Kako je mogoče, da jim ne zmanjka poguma, kako je mogoče, da se ne vdajo in jih problemi dobesedno izzovejo, in se pred težavami ne zrušijo?

Optimisti ovni, strelci in vodnarji se ne odpovedo upanju oziroma računajo na dober izid tudi, ko že vsi znaki kažejo ravno nasprotno, ker se držijo dveh pozitivnih in bistvenih usmeritev, ki sta odločilni na njihov optimizem. Verjamejo, da so gospodarji svojega življenja in da lahko po svojih željah in predstavah vplivajo na usodo. Razmišljajo kot zmagovalci.

Verjamejo, da imajo sposobnosti, potrebne za izpolnitev naloge in se koncentrirajo na svoje močne strani.

Oven, strelec in vodnar so tisti, ki vedno delujejo optimistično

Kot optimist oven na neuspeh gleda kot na nekaj prehodnega, kot na poletno nevihto. Prepričan je, da se mora stvari samo drugače lotiti in vse bo v redu. Prepričan je, da bo dežju sledilo sonce in to prav kmalu. Ta optimizem se da utemeljiti s tem, da vzroka za neuspešen poskus ne vidijo v tem, da so na splošno nesposobni ali nenadarjeni. Morda bo rekel, nič hudega.

Za strelca so neuspehi in smola nekaj prehodnega, nekaj kar lahko traja le kratek čas.

Ta optimizem sloni na tem, da je prepričan, da je kljub napakam sposoben in verjame, da lahko trdno drži vajeti v svojih rokah. Vedno vidi razloge za uspeh v svoji nadarjenosti, v lastnih sposobnostih in trdovratnosti in zato je tudi prepričan, da se ga bo uspešnost kar držala ali pa se bo uspeh prej ali slej pokazal, saj je vendar nadarjen in sposoben in je to vzrok za njegovo uspešnost.

Optimist vodnar vedno verjame vase in v svoje sposobnosti, verjame da lahko na svoje življenje in usodo pozitivno vpliva.

Oven, strelec in vodnar so tisti, ki vedno delujejo optimistično

Zato je poln upanja in zanesljiv. On vedno zaupa in verjame, da se bodo stvari razvijale tako, kot si želi. Trdno verjame, da bo našel rešitev za probleme, ki se bodo morda pojavili. Ker verjame, da obstaja rešitev, jo tudi išče.

Zato, ker so ovni, strelci in vodnarji polni upanja in vere, imajo veliko pozitivnih vizij in sanj, za katere pri drugih ljudeh požanjejo samo zmajevanje z glavami ali nejeveren nasmeh.

Njihove vizije in sanje jim pomagajo, da se ne predajo, če se jim pojavijo ovire na poti. Njihove sanje jih motivirajo, da prenesejo tudi največje napore. Njihove sanje jim pomagajo, da v drugih ljudeh zbudijo talente in sposobnosti, ki bi sicer ostale skrite in neizrabljene. Njihove sanje pomagajo njim in drugim, da lahko nemogoče postane mogoče. Nikar se ne bojte sanj o boljši prihodnosti. Če nehamo sanjariti, izgubimo tudi upanje. Pozitivno razmišljanje in sanjarjenje je isto kot sejanje semena za boljše življenje. Preden bo seme vzklilo in obrodilo plodove, bo seveda minilo nekaj časa.  Upanje je življenjski eliksir. Brez njega ni življenja.