Mesečni horoskop JANUAR 2024

blank

Mesečni horoskop JANUAR 2023 za vsa astrološka znamenja

Predviden čas branja 8 minut

V obdobju Sonca v kozorogu ne boste dovolili, da čustva prevladajo nad razumom. Ta tranzit je povezan z zrelostjo, modro starostjo, resnostjo in strogostjo. Njegova energija bo usmerjena v strateške cilje in rezultate. Izjemno boste zvesti in predani svojim najdražjim, zaradi česar bo prisotnih veliko manj konfliktov. S svojim mirnim, zbranim obnašanjem se boste znali stabilno odzivati tudi v kriznih trenutkih. Delovali boste vztrajno in zanesljivo, vaša moč in enotnost namena bosta občudovanja vredna.

Zaznavali boste razne praktične nasvete, ki vam bodo pomagali nekoliko bolje organizirati in upravljati življenje. Poudarjene lastnosti bodo ambicioznost, samostojnost, disciplina, vztrajnost, iznajdljivost ter potrpežljivost. Z negativnega vidika pa prihaja tudi melanholična, stroga, pesimistična, brezobzirna ter avtoritarna energija.  Privlačilo vas bo vse, kar je dolgotrajno in brezčasno.

To je čas, da se vrnemo nazaj, razčistimo nejasnosti in se ponovno povežemo. Ko se Sonce nahaja v znamenju vodnarja je poudarek na individualnosti, prepleteni s celotno družbo. Začeli boste iskati praktične rešitve za široka družbena vprašanja, hkrati pa boste ohranili ločen ali objektiven položaj. Vodnar se kot zračno znamenje ukvarja z izmenjavo informacij in idej, logike in dejstev. Zaradi tega vpliva bo v prihodnjem obdobju ključna komunikacija, ne glede na to, ali gre za neformalno ali formalno ohranjanje družbenih povezav.

Intuitivni vpogled vas bo reševal pred zapleti in težavami. Obdarjeni boste z zmožnostjo branja med vrsticami in bliskovito boste ocenili trenutne razmere na podlagi prevladujočih okoliščin. Na tej ravni bo vaša intuicija močno orodje, ki vam omogoča, da vidite, kateri naslednji korak je najbolj logičen. Ohranjanje fleksibilnost, medtem ko zaupate svojemu vpogledu, ki vam lahko pomaga ostati korak pred ostalimi.

Mesečni horoskop januar

Njeno Sonce se nahaja v 10. Hiši Kozoroga, zato je naravno rojena vodja. Slava in bogastvo v njenem življenju korakata z roko v roki. Prav tako je verjetno, da se bo znašla na vodstvenem položaju in s tem dosegla spoštovanje drugih. V svojem življenju se zelo jasno osredotoča na posel, kariero in pazi na podobo, ki jo kaže v širši javnosti. Želi biti vidna, prepoznana in predvsem cenjena. Njena osebnost je zelo resna in vztrajna. Svoje cilje običajno doseže, čeprav pogosto zanje žrtvuje dom in družinsko življenje. Ima naraven dar za uspeh.

Jupiter se nahaja v 7. Hiši Škorpijona, zato je zelo priljubljena med drugimi ljudmi. Je prijazna, velikodušna in vedno pripravljena priskočiti na pomoč, tudi takrat, ko se mora čemu odreči. V življenju se lahko znajde z osebo, ki je finančno in materialno dobro preskrbljena. Sposobna si je ustvariti prijetno in srečno partnerstvo. Potrebuje veliko svobode in sporazumevanja, zato išče partnerja, ki je podobne narave.

Njegovo Sonce se je ob njegovem rojstvu nahajalo v znamenju Vodnarja v 10. Hiši. Je zelo prijazen, prijeten in privlačen. Je razumevajoč, ima posluh za druge in se navadno dobro razume z vsemi in z njimi tudi dobro sodeluje, zato lahko sklepa uspešne in plodne partnerske in druge zveze. Dinamičen je, odločen in energičen, pa tudi strasten in motiviran in dobro akumulira svojo energijo. Lahko uresniči marsikaterega od zastavljenih ciljev, saj dobro usklajuje dnevne obveznosti s prostim časom, posel in družinsko življenje. Takemu človeku lahko popolnoma zaupate in vas ne bo nikoli razočaral.

Vedno ima pogum zastopati svoja prepričanja in prepričljivo zastopa svoje ideje. Druge lahko zlahka prepriča s svojim navdušenjem, vendar postane vznemirjen in nepotrpežljiv, če tega ne zmore. Pri potovanjih je bolj pustolovski tip. To je opazen, očarljiv in dramatičen človek. Je idealist, obožuje ljubezen samo in sebe v zaljubljeni vlogi, je romantičen in duhovit. Veliko smisla ima za glasbo in umetnost, lepe stvari, igro, modo in oder sploh. Prav tako obožuje otroke in živali.

V katerem znamenju se bo v mesecu januarju nahajala Venera?

Venera se bo v začetku januarja nahajala v strelcu, 23. januarja preide v kozoroga.

V katerem znamenju se bo v januarju nahajal Mars?

Mars 4. januarja prehaja iz znamenja strelca v kozoroga.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu januarju največ sreče na področju denarja in kariere?

Na področju denarja in kariere boste imeli v januarju največ sreče rojeni v znamenju bika, dvojčkov in tehtnice.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu januarja največ sreče na področju zdravja in počutja?

Največ sreče na področju zdravja in počutja boste imeli v januarju rojeni v znamenju ovna, raka in leva.

Preberite tudi HOROSKOP: KAKŠNO BO LETO 2024? in MARS SE POSLAVLJA, LETU 2024 BO VLADALO SONCE

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

V situaciji, ki ne bo ravno privlačna se bodo v začetku januarja, ko ne boste najbolj stabilni prebudila intenzivna čustva. Potrebovali boste simbolični sunek, da se spomnite, kaj je zares pomembno in kaj bi morali pustiti za sabo. V zvezi s finančnimi zadevami boste sredi meseca zelo zaupljivi. Pripravljeni boste tvegati več kot običajno, prav tako se boste brez težav prilagajali spremembam v zadnjem trenutku.

Sproščeno se boste v zadnjem delu januarja, ko vas bo spremljala energija Sonca v znamenju vodnarja podali v nov začetek na poslovnem področju. Z lahkoto boste sledili svojemu razigranemu navdihu in širili dobro voljo, kjer koli se boste znašli.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

V začetku januarja boste z energijo Sonca v znamenju kozoroga bolj usmerjeni vase, za ljubezen in intimno druženje enostavno ne boste navdušeni. Pozornost bo sedaj, ko bo počitek za vami treba preusmeriti v delo, kar bo od vas zahtevalo ogromno prilagajanja. Pazite, da ne bi v želji po bliskovitem napredku naredili kakšnega napačnega koraka. Pomembno bo izbrati pravi trenutek in se usmeriti le v tiste rešitve, ki prinašajo napredek.

Konec januarja boste na čustvenem področju pozitivno naravnani. Situacije, ki vam do sedaj niso bile všeč in ste se jim spretno izmikali, vas bodo s  svojo vsebino prepričale. Dobro energijo vam bo dodal tudi pogovor z nekom, ki vas bo z veseljem spodbujal k temu, da naredite odločilen korak.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Dobre lastnosti bodo prišle v začetku januarja do izraza v situacijah, ko se bo potrebno izkazati v trenutku.  Zelo so vam bo mudilo in privlačile vas bodo novosti, o katerih pa bo potrebno še temeljito razmisliti. Sredi meseca boste opazili, da nekdo premočno vpliva na vas, vendar tega zaenkrat ne morete spremeniti. Preizkušnja bo imela določen namen.

Na ljubezenskem področju boste v zadnjem delu januarja, ko se bo Sonce nahajalo v vodnarju postavljeni pred dejstva. Proučite situacijo, ne zaletavajte se, saj se lahko zaradi napačnega koraka znajdete v težavah. Pomagajo vam lahko določene izkušnje in prepričanje, da boste zadevam, ne glede na vse, kos. Konec januarja se umika negotovost.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Nase boste v začetku januarja, ko se bo Sonce nahajalo v kozorogu brez pomisleka prevzeli odločitev, ki bo na prvi pogled mamljiva, vendar ne bo enostavna. Čim prej se soočite z nastalo situacijo in bodite previdni glede finančnih zadev, potrebno bo narediti boljši načrt.  Prijetno se bo v zadnjem delu januarja nasloniti in spremljati, kako se stvari odvijajo po zastavljenih načrtih.

Prihaja učinkovita in topla energija, ki vas bo rešila pred številnimi zapleti v odnosih. Od zmage na osebnem področju vas loči le nekaj majhnih korakov, zato odvrzite ranljivost in povečano občutljivost. Zamislili si boste željo po spremembi, ki bo v zadnjih dneh januarja, ko bo vse bolj sproščeno, naletela na veliko razumevanja.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Nihče ne bo v začetku januarja, ko prihaja z vplivom Sonca v kozorogu bolj hladna energija ugibal, kaj pričakujete, zato skušajte povedati ali pokazati svoj namen ter bistvo. Iskali boste varne možnosti in takšne, ki bodo dopuščale v prihodnosti dodatne spremembe. V sredini meseca se bo prebudilo sočutje, zato se boste postavili v kožo tistih ki trpijo in začutili, da je vaše življenje prijetno, v primerjavi s težavami, ki jih s sabo nosijo drugi.

Svoje mnenje in stališča boste podajali na intenziven način. Z veliko mero očarljivosti boste v zadnjem delu januarja na področju čustev poskrbeli, da se bo vse skupaj odvijalo tako, kot ste si vi zamislili. Pozorni bodite na zapravljivost, ki vas bo ves čas spodbujala k temu, da bi nekaj večjega morali kupiti.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Z energijo Sonca v znamenju kozoroga se boste v začetek januarja podali podjetni ter spočiti. Nikomur ne boste dovolili, da bi vas ustavljal. Lotiti se boste nečesa, kar je povezano s pomembnimi premiki. Čeprav boste na področju čustev, kjer vam določene stvari niso jasne malce zmedeni, vas to niti ne bo toliko zmotilo, saj vam bo bolj pomembno, da naredite kljukico glede vseh obveznosti.

V zadnjem delu januarja boste bolj nemirni. Oviralo vas bo preveč ljudi, ki vam niso ravno najbolj podobni in vas le vznemirjajo. V vsakem primeru se pogovorite, odpustite in pojdite dalje, saj zamere ne prinašajo zadovoljstva. V ospredju bo v zadnjih dneh januarja razumsko ocenjevanje pomembnih situacij ter zadev.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Ob pogledu na urnik boste že v začetku januarja ugotovili, da nujno potrebujete več poguma ter kakšen koristen nasvet, da bi vse skupaj rešili tako kot je potrebno. Prihaja tudi občutek, da se vse nekako ponavlja, vi pa tonete v podobne situacije, ki nimajo nič z napredkom. Vendar ne obupajte, v zadnjem delu januarja bo energija Sonca v vodnarju pregnala vse napetosti in zaplete, tudi na ljubezenskem področju.

Pravi odgovor za nastale zaplete bodo čas, potrpežljivost in prilagajanje, zato si boste vzeli čas, da vse skupaj predelate v miru. Umirjena energija bo v zadnjih dneh januarja delovala na vas spodbudno, zato se boste zadev lotili bolj poglobljeno, kar vam prinaša dobre rezultate in notranji mir.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Na poslovnem in finančnem področju zahtevajte v začetku januarja, ko vas bo spremljalo Sonce v kozorogu več. Prebujal se bo občutek, da se bodo stvari kmalu obrnile v pravo smer, zato vztrajajte, dokler ne bo na spregled dober razplet zgodbe. Ljubezen se bo v sredini meseca odvijala v smeri romantičnih energij in dobrega razumevanja.

Brez težav boste takoj našli tisto smer, na kateri je največ strastnega in pozitivnega. Priznati si morate, da imate srečo, saj niste pričakovali tako dobrega razpleta. Nekdo vas bo v zadnjih dneh januarja razočaral s svojim obnašanjem. Najprej boste zmedeni, potem se boste končno postavili zase ter na glas izrazili svoje mnenje.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

S pomočjo energije Sonca v znamenju kozoroga boste razrešili razpršene energije ter se usmerili v dosledne korake. Prav tako boste končno spoznali, kaj je močno oviralo vaše delovanje. Odločno, z nasmeškom na obrazu, ter z navihanim pristopom, se boste odlično znašli na področju medsebojnih odnosov. Uresničevali boste zastavljene načrte, saj vas bo ujel občutek, da boste ob spremembi okoliščin bolj izpopolnjeni.

V zadnjem delu januarja boste potrebovali več potrpljenja, saj se boste želeli ali ne, znašli v kočljivi situaciji, ki bo od vas zahtevala odločnost. Na čustvenem področju skušajte konec meseca prisluhniti notranjemu glasu in upoštevati želje svojega srca. Do nekoga boste vedno bolj zaupljivi.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Nikar se ne bojte, če situacija na področju kariere ni najbolj rožnata, saj počasi z vztrajnim pristopom ter z energijo Sonca v vašem znamenju v januarju prihajate v čas realizacije. Najprej pa se rešite zoprne misli, ki vam krade energijo ter vas posledično vodi v slabše počutje. Pomembno bo, da v sredini januarja pustite dogodkom, naj gredo svojo pot. Bolj ko boste želeli in poskušali vplivati nanje, slabše bo.

Zadnji del januarja nosi s sabo strastno energijo, ki vas bo razvedrila, še posebej če ste vezani. Samo strast pa ne bo dovolj, postopoma boste želeli priti do odgovorov, povezanih z razmerjem. Samski, konec meseca boste deležni veliko prijetnih komplimentov, ki vas bodo razveselili.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

V začetku januarja boste vedno bolj optimistični, celo glede stvari, ki so vas nekoč močno obremenjevale, saj boste prepričani, da je pred vami obdobje napredka ter boljšega zaslužka. Sredina meseca vam prinaša odkrivanje notranjih moči, zato se boste samozavestno podali v nekaj, kar boste znali zaključiti na pravi način. Prav tako  se bodo uredile določene zapletene razmere, ki bodo omogočile, da se bodo karierne odločitve sestavile ter usmerile v pravi smeri.

Čutili boste zadovoljstvo, ki se bo razširilo tudi na področje ljubezni. Namesto da bi se obremenjevali, kaj si nekdo misli in kaj čuti, se boste z veseljem obrnili k romantični priložnosti. Uživali boste v ljubezenskih odnosih, ki bodo harmonični.

Smernica in namig za lepši januar
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Vstop v januar vam ne bo najbolj naklonjen, saj boste zelo nervozni in nestrpni glede stvari, ki se rešujejo počasi. Čustveno se boste vezani v prvi polovici meseca, ko vas bo spremljalo Sonce v znamenju kozoroga zapirali vase in premišljevali. V zadnjem delu januarja, ko prihaja energija Sonca v vodnarju, bo končno vse skupaj bolj lahkotno. Vezani boste končno začutili, da lahko zaupate in gradite stabilen odnos.

Samski boste lažje kot običajno odmislili vse običajne strahove, predsodke ali zavore. Zadnji dnevi januarja bodo čas, v katerem se boste odločali kaj bi moral nekdo spremeniti, če želi, da mu še naprej zaupate ter verjamete. Ne vpletajte se tja, kjer čutite nemir.

Smernica in namig za lepši januar