USTVARITE SI SVOJE ŽIVLJENJE, TAKŠNO KOT GA ŽELITE

Ne pozabite, da je vloga scenarista vašega življenja prepuščena vam
Ne pozabite, da je vloga scenarista vašega življenja prepuščena vam

Ne pozabite, da je vloga scenarista vašega življenja prepuščena vam

Predviden čas branja 4 minute

V vas se skriva scenarij vašega življenja. Ta program, ki je posledica vseh vaših dosedanjih določenosti, nadzoruje vaše življenje in odloča o vaši usodi. Vaša prihodnost je v naravnanosti vašega uma, in če scenarija ne boste spremenili, bo ostal tak, kot je, vaše življenje pa bo ostalo enako. Morda niste pomislili , da je v vas nekaj, kar vas vodi skozi življenje. To nekaj zajema celoten načrt vašega bivanja, iz njega izvirajo vse vaše izbire in odločitve ter tudi dejanja. To nekaj je scenarij vašega življenja, s tem da vpliva na vaše zavestne odločitve v svetu, ustvarja vaša doživetja.

Če življenjskega načrta ne boste napisali, boste še naprej živeli po načrtu, po katerem ste živeli že doslej. Ko se odločite, kaj želite doživeti in v čem želite uživati. Morate pri tem zajeti vsa področja življenja. Če boste zanemarili eno, se boste onesposobili na drugem. Če iz svojih načrtov izpustite odnos s partnerjem, lahko to ogrozi vašo poklicno pot. Nesrečen partner lahko zelo negativno vpliva na dosego vaših ciljev v službi.

Ne pozabite, da je vloga scenarista vašega življenja prepuščena vam

Najprej morate poskrbeti za vsa pomembnejša področja; medsebojne odnose, zdravje in telo, poklicno pot, premoženje, ustvarjalnost in druga področja, ki so pomembna za vas. Šele potem določite tudi posebne želje. Vedeti morate, v čem uživate. Pri tem morate biti tako zelo natančni kot računalnik. Če ne veste, kaj bi radi, nikoli ne boste mogli nečesa doseči. Še naprej boste živeli tako, kot so vam svetovali starši, učitelji, prijatelji.

Življenjski načrt je zgodba o vaši prihodnosti, zato ga morate oblikovati tako, da bo čim manj praktičen in da ga boste zlahka prenesli v življenje. Želje razvrstite kronološko. Izberite, kaj bi radi počeli in kdaj. Odločite se, kaj je najpomembnejše in na kaj se morate osredotočiti, saj bodo posledice vidne šele čez daljši čas, ter kaj lahko še počaka. Ko je to narejeno, lahko začnete pisati svoj življenjski načrt.

Ne pozabite, da je vloga scenarista vašega življenja prepuščena vam

Preden začnete pisati odstranite zmedo v sebi. To je roman o tem, kaj bi radi, da bi se vam zgodilo v življenju. Opisujte svojo prihodnost, kot da bi pripovedovali zgodbo. Izbirajte domiselno. Uresničite lahko vse, kar ne presega človeških sposobnosti in je dosegljivo. Ne vztrajajte pri vzorcih, za katere se je izkazalo, da vas ne osrečujejo. Sami jih morate spremeniti. Tega za vas ne more storiti nihče drug. Izbirajte modro. Vse, na kar se osredotočate, se bo v vašem življenju pokazalo kot možnost.

Če želite prevzeti odgovornost za svoje življenje, se zavedajte, da o njem odločate samo vi. Življenje se ne ustavlja, temveč nenehno razodeva svoje obilje. Le od vas je odvisno koliko tega obilja boste sprejeli. Lahko ste prepričani, da morate biti skromni in povsem omejite svoja pričakovanja, ali pa se odločite, da je življenje radodarno do vas. Vse, kar se zgodi, je zgolj odsev vaših prepričanj in vzorcev. Če imate v sebi le malo ovir, se bodo vaši načrti prej uresničili.

Preberite tudi SPADATE MED ŽENSKE, KI UŽIVAJO KO SO SAME S SABO? in KAR MISLITE IN ČUTITE VPLIVA NA VAŠE DELOVANJE