Kultura pitja alkohola glede na astro znamenje v katerem ste rojeni

Predviden čas branja: 7 minutes

Prihajajo dnevi, ko se v normalnih okoliščinah količina alkohola znatno poveča. Ne rabite biti vrhunski strokovnjak, da sledite kulturi pitja vina, vse skupaj je lahko tudi zelo preprosto, če sledite osnovnim namigom.

Pomembno je, da izberete pravo vino, lahka hrana se ujame z lahkimi vini, krepka s krepkimi vini, hrana intenzivnega okusa se najbolj sklada z vinom intenzivnega okusa, vina z več kislinami se podajo k jedem z več kislinami, k govejemu zrezku ponudimo vina z več tanini, k bolj mastni hrani vina z nekaj več kisline.

Kultura pitja alkohola glede na astro znamenje v katerem ste rojeni

Vsako znamenje pa se s kulturo pitja sooča na svoj način. Vedeti pa moramo, da ima alkohol v pretiranih količinah na človeka kratkotrajne in dolgotrajne učinke oziroma posledice. Tudi sedaj, ko se bližjo številne domače zabave, si zapomnite, nazdravljamo s človekom, ne s kozarcem.

OVEN

 • IZBRANO VINO: Šipon
 • DA SE ZNEBI MAČKA…paradižnikov sok

Oven kljub svojemu trdnemu in stabilnemu karakterju bolj slabo prenaša večje količine alkohola. Možni kratkotrajni učinki, ki se mu lahko pojavijo so, motnje srčnega ritma, motnje razpoloženja, motnje ravnotežja, motnje v presojanju, motnje v koordinaciji, motnje v spominu, motnje spanja, ter nekritičnost. Preveč vinjen oven pa je tudi oseba, pred katero se je bolj skriti, saj slovi po svojem sarkazmu.

BIK

 • IZBRANO VINO: Zeleni silvanec
 • DA SE ZNEBI MAČKA…pomarančni sok

Bik je velik gurman in tudi poznavalec alkoholnih pijač, zato se ne bo zadovoljil z navadno izbiro. Večkrat bo raje brez, kot da bi posegal po slabih alkoholnih pijačah. Bik se tolaži, da mu bo proti nadležnemu mačku pomagala skodelica kave, vendar kofein v kavi vodi do še večje dehidracije, kar poslabša simptome mačka. Tako se naj po prekrokani noči izogiba vsem kofeinskim napitkom, namesto tega pa raje pije vodo in sadne sokove.

https://horoskop.si/kategorija/astroloska-znamenja/

DVOJČKA

 • IZBRANO VINO: Rebula
 • DA SE ZNEBI MAČKA…grenivke

Dvojčku je popolnoma vseeno, katera alkoholna pijača bo na razpolago, saj pri tej izbiri ne komplicira. Važno je, da se bo dobro zabaval. Ker pa so Dvojčki osebe, ki se hitro zapletejo, naj bodo v vinjenem stanju bolj previdni, saj pod vplivom alkohola posameznik lahko postane manj odgovoren tudi pri spolnosti, kar vodi do nezaščitenih spolnih odnosov, s tem pa do nezaželenih bolezni in okužb.

RAK

 • IZBRANO VINO: Muškat otonel
 • DA SE ZNEBI MAČKA…jagodičevje

Raki so pri izbiri alkoholnih pijač zelo izbirčni, dosledni pa so tudi pri količinah, ki jih redko presežejo. Rdeče vino vsebuje tanin, ki je znan po tem, da pri nekaterih ljudeh sproža močne glavobole, zato za Raka ni najboljša izbira. Namesto tega naj raje zaužij čistejše pijače, kot sta vodka ali gin, ki vsebujejo manj dodatkov, vendar seveda v zmernih količinah. Vinjen Rak pa je prav prijeten in bolj nasmejan ter ustrežljiv, kot v treznem stanju.

Kultura pitja alkohola glede na astro znamenje v katerem ste rojeni

LEV

 • IZBRANO VINO: Rumeni muškat
 • DA SE ZNEBI MAČKA…zelenjava z jajci

Lev obožuje zabave in s tem tudi pitje dobre kapljice, saj se mu ob tem še dodatno razveže njegov pogumen jezik. Je pa res, da pri pitju običajno nima mere. Mit, da maček ni nič takšnega, je seveda napačen. Prav zato si telo leva ne opomore še naslednje jutro, ko trpi za utripajočimi glavoboli, slabostjo, suhimi usti, občutljivim želodcem in oslabljenim imunskim sistemom. Vendar je tako energičen, da bo popoldne že razmišljal, kje bo nadaljeval.

DEVICA

 • IZBRANO VINO: Beli pinot
 • DA SE ZNEBI MAČKA…ananasov sok

Devica pri pitju alkohola zelo precizna in izbirčna. Hrana pred spanjem, ko bo že opita, ji ne bo prav nič pomagala. Da ima učinek, jo mora zaužiti pred pitjem alkohola. Zato si naj devica pred svojim prvim kozarcem alkohola privošči kos pice in morda bo ubežala hudemu mačku. Vsekakor pa je učinkovit nasvet pred spanjem ta, da spije kozarec vode, ki bo zmanjšal dehidracijo, kar pa Devici, ki ima vse pod nadzorom ne bo težko.

Kultura pitja alkohola glede na astro znamenje v katerem ste rojeni

TEHTNICA

 • IZBRANO VINO: Renski rizling
 • DA SE ZNEBI MAČKA…veliko tekočine

Tehtnici alkohol občasno sicer godi, vendar je preveč obremenjena s svojo lepoto, da bi si večkrat škodila z alkoholom. Mešanju vina z gaziranimi pijačami naj se izogiba, če ne želi imeti prehudega mačka. Najboljše se bo Tehtnica počutila v visoki družbi z izbranim kozarcem vina v rokah. Seveda ob zelo elegantni postrežbi, saj mora biti vse okoli nje urejeno in privlačno.

ŠKORPIJON

 • IZBRANO VINO: Merlot
 • DA SE ZNEBI MAČKA…limonin sok

Pitje alkohola pri Škorpijonih lahko zaradi njihove vročekrvne narave izzove agresivnost in napadalnost, telesni gibi postanejo nenadzorovani, lahko pride tudi do nenadzorovanega govora. Pitje alkohola pri Škorpijonih, ki so v občutljivem življenjskem obdobju, slabša razpoloženje in povečuje depresijo, poleg tega vsebuje veliko kalorij in škoduje koži, kar bo pripadnike vodnih znamenj še dodatno razjezilo.

Kultura pitja alkohola glede na astro znamenje v katerem ste rojeni

STRELEC

 • IZBRANO VINO: Traminec
 • DA SE ZNEBI MAČKA…zelenjavni polnozrnat sendvič

Strelec je tisti, ki se običajno napije že na začetku zabave in mu potem zmanjka energije. Dejstvo je, da ženske prenesejo manj alkohola kot moški, zato naj bodo strelke v bližajočih se dneh še bolj previdne pri pitju alkohola, saj lahko enaka količina zaužitega alkohola pri njej sproži več negativnih učinkov opitosti kot pri moškem. Ko je strelec vinjen, je manj zabaven, kot smo ga vajeni običajno.

KOZOROG

 • IZBRANO VINO: Refošk
 • DA SE ZNEBI MAČKA…sok grenivke

Kozorog, ki je znan po zadržanosti, se ob nekaj kozarcih popitega alkohola hitro sprosti. Zanj je pomembno, da ima zraven tudi hrano, saj ne želi preigravati z opitostjo. Mačka skoraj ne pozna, saj vedno pije z glavo. Zanj razne igre, povezane s pitjem alkohola ne pridejo v poštev, saj se potem ne more več nadzirati, koliko alkohola popije.

Kultura pitja alkohola glede na astro znamenje v katerem ste rojeni

VODNAR

 • IZBRANO VINO: Kerner
 • DA SE ZNEBI MAČKA…sadni smootie

Vodnar je oseba, ki prenese marsikaj, kar pa ne pomeni, da prenese tudi velike količine alkohola. Kljub vsemu bo imel ob mačku željo po nadaljevanju v upanju, da se klin s klinom zbija. Še več alkohola v jutranjih urah ne naredi ničesar drugega, kot da le prestavi mačka na nekaj ur pozneje. Če si bo vodnar zjutraj privoščil alkoholno pijačo, bo ta trenutek nastopil le nekoliko pozneje. Ko je vinjen, je zelo glasen in celo malce nesramen.

RIBI

 • IZBRANO VINO: Sivi pinot
 • DA SE ZNEBI MAČKA…kuhana zelenjava

Ribe se lahko zaradi svoje labilnosti hitro znajdejo v težavah, povezanih z alkoholom. Redno uživanje alkohola vodi do močnega mačka, ni pa nujno, da simptome naslednjega jutra sproži samo prekomerno pitje alkohola. Pri nekaterih jih namreč sproži že kozarec ali dva alkoholne pijače. Da bi ribice preprečile pretirano vinjenost in možnost, da se osramotite, spijte vmes tudi kakšen kozarec vode.

Katera astro znamenja alkohol bolj slabo prenašajo?

Alkohol bolj slabo prenašate rojeni v znamenju raka, tehtnice in rib.

Katera znamenja zodiaka skrbno izbirajo alkoholne pijače in ne pretiravajo?

Najbolj skrbno izbirate alkoholne pijače rojeni v znamenju bika in device.

Pripravljeno za Sensa.si