Kako lažje pozdraviti mačka po prekrokani noči?

Ko ste se zbudili in ugotovili, da imate močan glavobol, boli vas tudi želodec, ampak je že prepozno, simptomi mačka so tukaj. Preberite, katera živila lahko ublažijo simptome po burni zabavi, le tako boste lažje zakorakali v nov dan. Kako lažje pozdraviti mačka in izboljšati svoje počutje s pomočjo prave izbire hrane?

Kako lažje pozdraviti mačka

Jajca

Jajca so najboljša izbira za zajtrk po prekrokani noči, saj vsebujejo veliko vitamina B12, ki vas lahko napolni z energijo, in aminokislin, kot sta cistein in tavrin. Tako kot soda, tudi cistein pomaga izločiti acetaldehid iz telesa, vaše telo cistein uporablja za proizvodnjo antioksidanta glutationa. Pitje alkohola zmanjšuje zaloge glutationa v telesu. Brez tega vaše telo težko razgradi strupene stranske produkte presnove alkohola.

Banane

Alkohol blokira proizvodnjo hormona, ki telesu pomaga zadržati vodo, kar vodi do dehidracije in izgube elektrolitov, kot sta kalij in natrij. Banane so še posebej bogate s kalijem in lahko pomagajo napolniti vaše telesne zaloge.

Kumarice

Kisle kumarice vsebujejo veliko natrija, elektrolita, ki se med prekomernim pitjem izčrpa. Uživanje kumaric ali pitje njihove slanice lahko pomaga povečati raven natrija in premagati utrujenost.

Oreščki

Zaradi visoke vsebnosti magnezija bodo oreščki odlična rešitev v boju proti mačku. Prekomerno uživanje alkohola lahko izčrpava magnezij v vaših celicah. Zaradi tega lahko ponovno polnjenje zalog magnezija pomaga pri zdravljenju simptomov.

Kako lažje pozdraviti mačka

Špinača

Špinača je bogata s folati, hranilom, ki se lahko zmanjša zaradi pretiranega pitja alkohola. Alkohol poslabša absorpcijo folatov in vnos alkohola lahko privede do pomanjkanja. Uživanje špinače vam lahko pomaga vzdrževati ustrezno raven folatov po pitju alkohola.

Kako lažje pozdraviti mačka?

Ovsena kaša

Ovsena kaša vsebuje zapletene ogljikove hidrate, ki zagotavljajo počasno in enakomerno sproščanje sladkorja v krvni obtok in lahko pomagajo pri simptomih mačka. Ena izmed raziskav je pokazala, da uživanje zajtrka, polnega ogljikovih hidratov namesto rafiniranih sladkorjev, vodi k izboljšanju razpoloženja in manjšemu občutku utrujenosti. Uživanje ovsene kaše lahko pomaga proti tesnobi, utrujenosti ali nizkem krvnem sladkorju, ki so povezani simptomi mačka.

Borovnice

Borovnice so bogate s hranilnimi snovmi, ki se borijo z vnetji v telesu, kar pride prav, če se spopadate z mačkom.

Med

Zaradi visoke vsebnosti fruktoze lahko med izboljša simptome mačka. Fruktoza lahko iz telesa hitreje odstrani alkohol. Dve žlici medu bosta zjutraj odlično pomagalo, da premagate utrujenost.

Šparglji

Šparglji vsebujejo določene spojine, ki lahko olajšajo mačka. Šparglji podvojijo učinkovitost nekaterih encimov, ki pomagajo razgraditi alkohol in tudi zaščititi jetrne celice pred poškodbami.

Kako lažje pozdraviti mačka

Losos

Losos je bogat z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so odlične za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti po prekrokani noči.

Sladki krompir

Sladki krompir vsebuje več hranilnih snovi, ki vam lahko pomagajo hitreje premagati mačka. Vsebuje veliko vitamina A, magnezija in kalija. Vitamin A lahko pomaga pri boju z mačkom, medtem ko sta magnezij in kalij potrebna za nadomestitev izgubljenega.

Ingver

Obsežne raziskave podpirajo uporabo ingverja kot učinkovitega zdravila proti slabosti, zato se boste z njegovo pomočjo, če imate mačka zagotovo boljše počutili.

Voda

Voda je najbolj pomembna in brez nje boste težko pozdravili mačka. Ker je alkohol diuretik, vas vodi do večje izgube vode.

Paradižnikov sok

Paradižnikov sok je lahko odlično pomagalo za boljše počutje. Raziskave kažejo, da paradižnik vsebuje spojine, ki ščitijo pred poškodbami jeter. Prekomerno uživanje alkohola lahko privede do poškodb jeter, zato lahko paradižnik prepreči slabe učinke pitja alkohola.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je odlično pomagalo po prekrokani noči. Ena od raziskav je pokazala, da spojine v zelenem čaju zmanjšujejo koncentracijo alkohola.

Kokosova voda

Ker je hidracija tako pomemben del obnove po velikih količinah alkohola, lahko pitje kokosove vode olajša mačka. Kokosova voda vsebuje veliko elektrolitov.

Kava

Tudi kava je lahko koristna za premagovanje mačka, preganja utrujenost in izboljšuje vaše počutje.

Medtem ko ni čarobnega zdravila za mačka, vam lahko prava izbira hrane vsaj pomaga ublažiti negativne simptome, ki vam lahko pokvarijo dan. Najboljši način preprečevanja mačka pa je vsekakor izogibanje alkoholu ali pitje v zmernih količinah.

S.V. univ.dipl.inž.živ.tehnol.

Preberite tudi ZDRAVA PREHRANA: Zdravilni učinki živil