Mesečni horoskop OKTOBER 2021

Mesečni horoskop OKTOBER 2021 za vsa astrološka znamenja

Predviden čas branja: 4 minutes

Sonce v tehtnici s svojo nežno in prijetno energijo prinaša smisel v turobne oktobrske dni. Povečana bo potreba po varnosti in temu, da ste iskreno ljubljeni ter spoštovani. Sonce 23. oktobra vstopa v znamenje škorpijona in vas spodbuja k temu, da postanete bolj osredotočeni nase. Osredotočali se boste na najgloblje potrebe in želje, ne pa na to, kaj svet želi od vas.

V prvih dneh oktobra mlada luna v tehtnici sovpada s Plutonom, ki bo 6. oktobra končal svojo retrogradnost v znamenju kozoroga.

Mešanica te energije vam prinaša nove priložnosti, da prevzamete vodilno vlogo v odnosih in prebudite pogum, da ste bolj odločni ohraniti družbeni red. Venera 7. oktobra vstopi v znamenje strelca. Ta vpliv prinaša optimistično energijo ter bolj spontan pristop k ljubezni. Vzpostavitev novih povezav in bolj motivirano služenje denarja vam lahko omogoči lažje delovanje.

Saturn 11. oktobra prične z direktnim gibanjem v znamenju vodnarju in vas poziva k temu, da razmislite o tem, kar ste se letos naučili o pravičnosti. Jupiter v znamenju vodnarja se 18. oktobra začne gibati v direktni smeri. To je odlična odskočna deska za več vztrajnosti ter motivacije. Merkur 19. oktobra zaključi s svojo retrogradnostjo, zato se komunikacija spreminja v bolj tekočo, razumljivo, prihajajo tudi nove napredne ideje ter kanček sreče. Polna luna v znamenju ovna 20. oktobra prinaša dinamične in dramatične zaključke, ki bodo tesno povezani z vašim namenom.

Mesečni horoskop za oktober 2021
Mesečni horoskop za oktober 2021

Znani, ki praznujejo v mesecu avgustu

20. oktobra praznuje Lea Bernetič

Ker se je njeno Sonce ob rojstvu nahajalo v znamenju Tehtnice, njena osebnost predstavlja strmenje k uravnovešenemu, umirjenemu in skladnemu življenju. Lahko je zelo dinamična in energična, toda izzivov v večini ne ustvarja sama, ampak jim v življenju spretno sledi. Stiki z ljudmi jo vsekakor poživljajo, zna pa uživati tudi v svoji samoti. Nagiba se k ležernosti, labilnosti in iskanju opore v prijateljih in družini. Zelo rada razpravlja, pleše in se zabava, vendar nikoli ne gre v skrajnosti. Nadarjena je za umetnost, modo in kozmetiko, ter zelo kreativne narave. Čeprav poskuša mirno prenašati vse izzive iz okolja, se njen ognjeviti temperament pogosto pokaže v burnih izbruhih jeze.

Ima močno voljo, ki jo pogosto neusmiljeno vodi k cilju. Sposobna je videti stvari naenkrat, v celoti, vedno v iskanju bistva in nikakor ne naseda površnim miselnim ukanam. V vsakodnevnih odnosih je rezervirana, pogosto deluje hladno, izžareva nek notranji ogenj, ki v ljudeh vzbuja spoštovanje in so ga pripravljeni poslušati. Mars se je ob njenem rojstvu nahajal v znamenju Leva. Rada ima udobno življenje, zato potrebuje določeno materialno zagotovitev. Je praktična in vztrajna, pa tudi ambiciozna. Ima dober smisel za humor, včasih je pravi zabavljač s praviloma močnim in globokim glasom. Razvijati mora prilagodljivost in gibljivost, paziti pa se mora pretiranega ponosa, ki ji lahko škodi v mnogih situacijah. Je zanesljiva, marljiva in vztrajna oseba, ki redko odstopa od začrtane poti, zato v življenju veliko doseže.

9. oktobra praznuje Primož Pirnat

Druženje je zaradi Sonca v tehtnici Primožev osnovni moto, saj težko krmari skozi življenje popolnoma sam. Vedno hrepeni po tem, da je del nečesa. Je rojen mediator, ki redko zaide v konflikte, spoštuje pravico in zakone. Sposoben je voditi in usmerjati, na prefinjen in diplomatski način. Umetnost in ustvarjalnost pa se pri njem rokujeta iz dneva v dan. Osebnost predstavlja veliko stvari, v prvi vrsti odlično presojo, občutek za sočloveka, izbran okus, pošteno igro, pravičnost in harmonijo.

Njegovo razpoloženje se spreminja s svetlobno hitrostjo. Zelo dobro razume različne poglede in se zato pogosto težko opredeli ali odloči, tudi ko se mora. V življenju Primož vedno skrbi za harmonično vzdušje. Kot prijatelj je izredno priljubljen, saj ponuja obilo šarma, ljubeznivosti in iskrenega spoštovanja vsega, kar je v ljudeh dobrega ter sijajno podporo. Brez ljubezni preprosto ne morete živeti. Vitalne narave, rad se izpostavi v javnosti, popularen in spoštovan. S starši ima zelo dober odnos, saj ga spremljata uravnoteženost in nevsiljivost.

Planetarni premiki, astrološka napoved za mesec oktober

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu oktobru največ sreče na področju denarja in kariere?

Na področju denarja in kariere boste imeli v oktobru največ sreče rojeni v znamenju ovna, bika in vodnarja.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu oktobru največ sreče na področju zdravja in počutja?

Največ sreče na področju zdravja in počutja boste imeli v oktobru levi, tehtnice in ribice.

V katerem znamenju se bo v mesecu oktobru nahajala Venera?

Prve dni v oktobru bo polepšala Venera v škorpijonu, 7. oktobra pa se seli v znamenje strelca.

Preberite tudi NAJBOLJ ZAPRAVLJIVA IN NAJBOLJ STISKAŠKA ASTRO ZNAMENJA

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Nikakor se ne boste mogli v začetku oktobra otresti preteklosti. Nenehno tuhtanje o tem, kaj bi lahko naredili drugače, vas bo spravilo v nemirno stanje. Iz tega se skušajte čim prej izvleči, saj vam ne prinaša nič dobrega. Svoje misli skušajte preusmeriti na osebno področje, kjer vam bodo koristile. Nekaj se vam bo v drugi polovici oktobra zdelo preveč dobro, da bi bilo resnično. Kljub temu pazite, da ne boste tvegali nečesa le zaradi naglo prebujene radovednosti. V zadnjih dneh meseca, ko se bo Sonce nahajalo v znamenju škorpijona, lahko storite nekaj bolj spontano in brez prevelikega razmišljanja, ki vas na koncu samo zmede. Zaželite si nekaj, saj se vam bodo počasi uresničile želje.  Ljubezen vas bo močno ogrela, tako kot tudi pozornost osebe, ki vas očitno ni pozabila.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

V oktober boste sproščeno zaplavali v skladu s svojim želenim tokom, ter se mu boste brezskrbno predali. S soncem v tehtnici prihaja prijetno doživetje, ki se ga boste veselili od srca. To vas bo navdihovalo ves čas in končno boste sproščeno občudovali, koliko lepih stvari vas obdaja. Sredina oktobra bo usmerjena v finančen preboj, ki vam bo omogočil zadovoljstvo. Vaša nežna, romantična plat bo končno prišla do izraza. Občutili boste, da ste ljubljeni in da nekomu resnično pripadate. Zaželeni boste tudi v družbi prijateljev, saj se bodo v vaši bližini počutili umirjeno. Finance in delo vam bo v zadnjih dneh oktobra, ko bo Sonce v škorpijonu predstavljalo manjši problem, saj se nikakor ne boste mogli toliko zbrati, da bi nekaj zaključili v ustrezni smeri. Pazite, ker se preveč prepuščate presoji drugih in jih tolerirate, kar vas resnično vznemirja.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Z Venero v znamenju škorpijona boste v prvih dneh oktobra delovali strastno ter globoko. Imeli boste veliko opravkov s finančnim področjem. Z nekaj pripravljenosti premagati negativna občutenja in sposobnostjo premagati občutek ujetosti si lahko obetate lepe rezultate. Položaj planetov boste sredi meseca izkoristili v komunikaciji in napredovanju. Veliko energije boste čutili, zato boste tudi zelo ambiciozni. Konec oktobra bo namenjen urejanju zadev, povezanih z vašim zdravjem. Velike spremembe prihajajo na področju osebne rasti, zato sprejmite modre predloge, ki jih boste deležni. Na zalogi boste imeli velike količine energije, s katero pa ne skoparite, ampak jo uporabite. Pustite ji, da pride do izraza še posebej, ko boste bolj sproščeni in spočiti.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Na vsak način se poskusite v prvih dneh oktobra, ko vas bo vznemirjal retrograden Merkur izogniti sporom, ki bi vas le utrudili in vznemirili. Nekoliko strožji boste kot do zdaj, saj ste zelo sumničavi, kar ni najboljši način, da rešite zaplete, ki se pojavljajo. Večkrat bo na področju kariere precej napeto, saj se boste na vseh frontah borili za svoj prav. Ne pozabite pa, da vam lekcije prinašajo jasnost. Tudi pri financah se poskusite zbrati, posebno glede datumov. Počutje se vam bo proti koncu meseca, ko vas bo vodil vpliv Sonca v škorpijonu počasi popravilo, še zlasti na zanimivem sestanku. Slišali boste nekaj, kar vam bo všeč, tudi bolj ustvarjalni boste. Ustvarjali boste vtis, da ste močni, pravzaprav pa bo nakopičenih še veliko nerešenih situacij in zadev. Začnite z najnujnejšim ter vztrajajte.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Pred vami je bolj čustven in zmeden začetek oktobra, ki ga bo pričaral retrograden Merkur v tehtnici. Nikakor ne boste vedeli, kaj si želite. Najboljše bo, da intimne odnose pustite ob strani, dokler ne ugotovite, kaj bi morali spremeniti. V nasprotnem primeru boste razočarali tako sebe kot tudi ljubljeno osebo, kar pa je zadnja stvar, ki si jo v tem trenutku želite. V sredini meseca pričakujte nove priložnosti za zaslužek, ki vas bodo napolnile z adrenalinom. Veliko časa boste namreč posvetili svojim financam. Ob vsem tem pa ne pozabite na svoje bližnje. Najsrečnejši boste proti koncu oktobra, ko vam bo z ugodno kombinacijo planetov uspelo skoraj vse, kar si boste zastavili. Nostalgični boste, na kar bodo dodatno vplivali zanimivi dogodki v družinskem krogu. Vezanim bo zadnji del oktobra minil umirjeno, brez posebnih nevšečnosti.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Samozavest se bo okrepila, znali se boste odločati ter izkoristiti prijetno energijo Sonca v znamenju tehtnice. Predlog sodelavcev boste sprejeli na ustvarjalen način in tako pridobili veliko zanimivih idej in zamisli. V ljubezni vam bo prišla prav prilagodljivost, toda kljub temu se boste morali o kočljivi tematiki iskreno pogovoriti. Pričakovane bodo hitre odločitve, vendar sami ne boste želeli ničesar narediti na silo. Morda boste na trenutke v nemirni fazi, kajti v ospredju bo energija, ki prinaša sočutnost in nejasnosti. Odgovorno in marljivo boste v zadnjih dneh oktobra s Soncem v škorpijonu hodili naprej po svoji poti. Še vedno pa boste razmišljali o preteklosti, ki vas že nekaj časa preganja. Čas je, da greste naprej, zato čim prej vzemite niti življenja v svoje.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Pazite zaradi vpliva retrogradnega Merkurja, še zlasti v medsebojnih odnosih, kjer bi morali pokazati svoja čustva. Določeno osebo boste zaznavali v povsem drugačni luči kot do zdaj, zato boste nekoliko nemirni. Pri delu boste zaradi močne energije preveč potencirali končni uspeh, osredotočite se raje na kvaliteto dela. Komplimentov, ki prihajajo na osebnem področju v drugi polovici oktobra ne boste mogli pozabiti. Zatekali se boste v zanimiva razmišljanja in poglabljanja na več področjih. Enostavno si želite več, tako v službi kot tudi od tistih posameznikov, ki so pred kratkim stopili v vaše življenje. Naloge, katere boste morali opraviti vam bodo šle v zadnjih dneh oktobra z ugodnim Marsom zelo dobro od rok, saj ste nanje odlično pripravljeni. V podporo vam bo tudi nadrejeni.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

V oktober stopate umirjeni, zato boste s pomočjo Sonca v tehtnici prijetne zadeve v hipu povezali s koristnimi cilji, le tako boste izvedeli, kaj lahko pričakujete. V sredini meseca ne bo vse tako, kot ste si želeli, kar vas lahko za trenutke obremeni. Navaditi se morate, da niso vsi tako odločni kot vi. Zato pazite, posebno pri poslovnih pogovorih, kjer bi se morali bolj prilagoditi. Dobili boste zagotovilo, da se bo vaše prizadevanje kmalu obrestovalo. V zadnjem delu oktobra ne bo najbolj prijetno. Na vsakem koraku vas bodo zasuli z delom, poleg tega boste imeli ogromno skrbi, ki se jih kar ne boste mogli na enostaven način rešiti. Razmislite še enkrat o vsem skupaj in se sprostite v družbi energije Sonca v vašem znamenju, ki prebuja na področju čustev neverjetno strast.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

V oktobru se povečuje vaše sočutje. Sonce v tehtnici bo nežno božalo vaše zaznave in odvzelo napadalni način delovanja. Več boste prejemali kot dajali, vendar vas to ne bo zmotilo. Ko boste prejeli kritiko ali zapleten nasvet se boste vsemu skupaj le nasmehnili.  Vezani strelci boste morali do sredine oktobra, ko vas bo spremljal retrograden Merkur razčistiti s svojimi čustvi in rešiti zamere, ki jih gojite. Delovne obveznosti vam bodo pomagale pri ozaveščanju notranjih strahov in omejitev. V zadnjem delu oktobra se vam bodo pokazale tudi nove poslovne priložnosti, ki bodo prebudile željo po izobraževanju. V ljubezni bo vse bolj harmonično in polno navdiha, kar vas razveseljuje. Tisti, ki ste že dlje časa samski, tudi neobvezna ljubezenska avantura je lahko prav prijetna.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Presenečali boste s svojo lahkotnostjo in očarljivostjo, ki je od vas nekako niso vajeni. Močna hrepenenja po ljubezni bodo takoj uslišana, le izraziti bo treba željo in se odzvati. Soočite se s svojimi čustvi na bolj prijeten način in ne dovolite, da vam govorijo kaj je prav in kaj ne. Zaustavite se na sredini poti in začnite razmišljati o zadevah, ki so za vas zelo pomembne, pa ste jih postavili na stranski tir. Kmalu bo prišel vas čas, da napredujete na osebnem področju. Če ste pri delu nezadovoljni, se v zadnjih dneh oktobra, ko boste s Soncem v škorpijonu bolj prodorni pozanimajte, poskusite izvedeti, kaj vse bi lahko spremenili. Vleklo vas bo med ljudi, kjer boste lahko mirno izražali svoje mnenje in delili svoje izkušnje. Potrebovali boste občutek sprejetosti.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

V oktober se boste z retrogradnim Merkurjem podali odločni. Delovali boste trezno, hladnokrvno in premišljeno, v poslovnem pogledu pa zelo motivirano. Kljub morebitnim zapletom in napornemu delu vam ne bo žal, da ste se odločili, da se povzpnete višje. Bolj boste tudi na področju čustev nagnjeni k temu, da iščete nekaj bolj resnega, in ne le zgodbe za kratek čas. Sreča prihaja skozi razmerje z osebo, ki vam na prvi pogled morda ni podobna. Pod vplivom Sonca v škorpijonu v zadnjih dneh oktobra ne boste več zadržani, marsikaj vam bo šlo lažje z jezika, tudi v delovnem krogu. Čas je, da določenim ljudem postavite mejo, saj boste v nasprotnem primeru obtičali v fazi nezadovoljstva, obkroženi z negativnimi vibracijami.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Kljub optimistični energiji Sonca v tehtnici boste v prvih dneh oktobra ujeti v zanko preteklosti in zopet boste reševali staro zadevo, ki ima žal negativen predznak. Pomaga vam lahko diplomacija. Vse se bo pozitivno izteklo, posebno ko boste spregovorili o zadevi, o kateri ste dolgo molčali, tudi na čustvenem področju. V zadnjem delu oktobra prihaja nekaj napetih aspektov ki vas lahko spravijo s tira. Slabe volje boste, ker ne boste našli prave povezave med tem koliko energije vložite v svoje delo in rezultati, ki niso najboljši. Naj vas vodijo izkušnje, posebno glede odnosov, kjer boste sposobni osebnostno napredovati. Ne skušajte z glavo skozi zid, sicer boste na koncu le utrujeni, razočarani nad nekom in brez pravih rezultatov.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje