KDAJ VZTRAJATI IN KDAJ PRENEHATI VZTRAJATI?

Ali veste, kje je tista meja, do katere je smiselno vztrajati in kdaj je bolje odnehati?
Ali veste, kje je tista meja, do katere je smiselno vztrajati in kdaj je bolje odnehati?

Ali veste, kje je tista meja, do katere je smiselno vztrajati in kdaj je bolje odnehati?

Predviden čas branja: 4 minutes

Vztrajnost, ki jo večinoma smatramo kot pozitivno lastnost, ki vodi do uspeha, do nerazpadanja odnosov, ima lahko tudi škodljivo stran. Določeni posamezniki vztrajajo, tudi če zraven niso srečni, nimajo kaj pridobiti ali celo trpijo. Čeprav bi bilo morda dragoceno vztrajati pri vrednih in koristnih opravilih, ljudje, ki ne prenehajo vztrajati tudi ko gredo čez mejo, pogosto postanejo nervozni, prav tako izgubljajo svoj čas ter energijo.

Če ostanete osredotočeni samo na določene cilje, ter vztrajate in vztrajate, lahko zamudite kakšno boljšo priložnost, ki bi vas vodila k večjemu zadovoljstvu.

Kaj lahko torej storimo, ko se soočimo z vprašanjem, ali naj še naprej vztrajamo v razmerju, ki nas utesnjuje, sodelujemo pri projektu, ki nas dela nervozne ali enostavno raje prenehamo vztrajati in si dovolimo drugi pot.

Ali veste, kje je tista meja, do katere je smiselno vztrajati in kdaj je bolje odnehati?

Odločitev, kdaj prenehati je ključnega pomena.

Naredite najprej izčrpen seznam ter se vprašajte, ali ob tem projektu ali službi ali osebi stalno doživljam več negativnih kot pozitivnih občutkov? Ali mi vsi prijatelji in tisti, ki me imajo radi pravijo, naj neham? Če je večina odgovorov na pravi strani, je morda čas, da prenehate vztrajati in se prepričevati da je vse tako kot mora biti.

Osredotočite se nase

Odločili ste se, da boste nehali, vendar si vedno znova premislite, saj se nekako bojite novega terena ker je neznan. Razmislite, morda je ravno neznano tisto kar potrebujete, da se iztrgate iz situacije, ki vam krade energijo.

Zastavite si težka vprašanja

Vsakdo doživi trenutke, ko želi prenehati, ko stremi k visokim ciljem a se vmes morda le izgubi. Če je to le obdobje, je seveda v odnosu, službi, itd dobro vztrajati, premostiti ta obdobja, iz katerih se lahko marsikaj naučimo. Če pa smo v »slepi ulici, bi morali nehati vztrajati.

Vprašajte se, kaj boste izgubili in kaj boste pridobili, če prenehate vztrajati

Bodite realni in pošteni do sebe in si priznajte, da določene trenutke v zvezi s situacijo v kateri vztrajate zelo težko prenašate. Priznajte si, da si zaslužite in želite nekaj boljšega. Nepripravljenost, lahko povzroči, da slepo vztrajate v nedogled in se prepričujete da je vse vredu.

V nekaterih primerih lahko postane pretirano vztrajanje naravnost nevarno. To se zgodi, ko vztrajnost ljudi privede do tega, da nadaljujejo čeprav trpijo. Ti ljudje so bili bolj verjetno pripravljeni trpeti denarne izgube, samo da bi lahko nadaljevali z opravljanjem naloge. Vztrajnost sprva ne pomeni uspeha. Vedno traja, dokler vam končno ne uspe.

Ljudje, ki se trudijo kljub temu da se ne počutijo več ugodno so v večjem stresu, kažejo več simptomov depresije, pestijo jih vsiljive misli in težko spijo.

Ali veste, kje je tista meja, do katere je smiselno vztrajati in kdaj je bolje odnehati?

Imajo več možnosti za glavobole in težave s prebavo. Fokusiranost na nedosegljive cilje je povezana tudi z visoko koncentracijo kortizola, ki je sčasoma povezan s stvarmi, kot so povečanje telesne teže, visok krvni tlak, negativno razpoloženje in težave s spanjem in višjo stopnjo C-reaktivnega proteina, ki je povezan z vnetji v telesu.

Torej, če imate občutek da vztrajate v napačnem razmerju, službi. Prijateljskem odnosu ali drugi situaciji, tudi hobiju, ki so si ga za vas zamislili npr starši, ter se zraven počutite nezadovoljni ali celo jezni ali žalostni je čas, da prenehate vztrajati. Kajti ta odločitev vam lahko kmalu omogoči, da se vam odprejo nove poti na osebnem, čustvenem, kariernem področju. Tiste, ki bi jih, če bi še naprej vztrajali verjetno spregledali.

Kako vztrajna pa so astrološka znamenja?

Katera znamenja zodiaka hitro odnehajo, ko začutijo da ni več vredno vztrajati?

Najmanj vztrajajo, ko začutijo da nima več smisla rojeni v znamenju ovna, dvojčkov in strelca.

Katera astro znamenja najbolj vztrajajo in vztrajajo?

Najbolj vztrajajo, tudi takrat ko morda nima več smisla biki, raki in ribe.