RENATA JE OBUPANA, IZGUBILA JE SKRBNIŠTVO ZA HČI

Bralka Renata je popolnoma obupana, saj je izgubila skrbništvo za hči
Bralka Renata je popolnoma obupana, saj je izgubila skrbništvo za hči

Bralka Renata je popolnoma obupana, saj je izgubila skrbništvo za hči

Predviden čas branja: 3 minutes

Moje življenje se je dobesedno ustavilo pred nekaj meseci, ko mi je sodišče odvzelo skrbništvo za hči, s katero sem bila močno povezana. Bivši je mojo situacijo, da bivam pri starših in da sem brez službe izkoristil popolnoma v svoj prid in mi dobesedno odtujil hči, ki me je vedno oboževala. Ker je stara 9 let vsega skupaj še ne razume najbolje.

Vidiva se vsakih štirinajst dni nekaj ur, kar je meni občutno premalo.

Bralka Renata je popolnoma obupana, saj je izgubila skrbništvo za hči

Počutim se popolnoma izgubljeno, poleg tega so izrabili še moje psihično stanje, ki je bilo v zadnjih letih malce slabše, vendar nikakor ne toliko, da ne bi mogla skrbeti za svojo punčko. Zdaj od bivšega nova partnerka skrbi za mojo hči, saj je on cele dneve na službenih potovanjih. Lomi se mi srce in nimam moči, da bi karkoli naredila, da bi dobila nazaj skrbništvo za mojo punčko, saj si brez nje ne predstavljam življenja. Srce pa me boli tudi zato, ker se bojim, da ji ne posvečajo dovolj pozornosti.
Renata

Nasvet bralki

Spoštovana Renata, težko življenje, v katerem ste se znašli zagotovo od vas zahteva psihično stabilnost in prilagajanje situacijam, ki vam niti malo niso ljube. Vaš bivši je resnično izkoristil celotno situacijo v svoj prid in vam na zelo krut način odtujil vašo punčko, ki vam pomeni vse. Razumljivo je, da ste v vsem tem nemočni, vendar bi morali, če želite pomagati sebi in njej storiti ravno nasprotno, pobrati se, sestaviti se in čim prej ukrepati na konkreten način. Če nimate druge možnosti, zaprosite za kakšno brezplačno pravno pomoč, saj boste sami vašemu bivšemu, ki ima očitno moč, težko kontrirali.

Soočite se z nastalo situacijo in začnite iskati pravico ter resnico.

Bralka Renata je popolnoma obupana, saj je izgubila skrbništvo za hči

Verjemite, prej kot boste šli v akcijo, prej se bo vaša hči morda zopet večkrat znašla v vašem objemu. Preostane vam še, da bivšega lepo prosite, naj vam vendar dovoli več stikov in naj ne meša vajinih težav s hčerko, ki je sedaj v obdobju, ko potrebuje največ ljubezni in pozornosti.

Hči je morda res premlada, da bi vse skupaj razumela, vendar verjemite, da, ko bo zrastla, ni rečeno, da ne bosta prijateljici in zaupnici, še posebej v primeru, če vam uspe pridobiti vsaj deljeno skrbništvo, kar bi bila resnično velika rešitev za vas ter zanjo, ki sigurno hrepeni po vaši ljubezni, tudi če vam tega sedaj še ni sposobna povedati na glas. Torej, svetujem, vam, da se z vso svojo močjo borite za vaš zaklad, ki vam pomeni največ.

Pripravljeno za Govori.se