ROK JE RAZOČARAN, SAJ GA JE ZAMENJALA ZA DROGE

Obupan bralec Rok prosi za nasvet, saj se je partnerka izgubila v svetu drog
Obupan bralec Rok prosi za nasvet, saj se je partnerka izgubila v svetu drog

Predviden čas branja: 3 minute

Obupan bralec Rok prosi za nasvet, saj se je partnerka izgubila v svetu drog

Zaljubil sem se vanjo, na prvi pogled, vendar še slutil nisem, da bo to razmerje zame zelo nevarno. Ko sva se začela družiti, niti nisem opazil, da je njeno življenje obarvano z raznimi odvisnostmi. Zelo hitro je predlagala, da se preseli k meni, kar mi je bilo všeč, saj si nisem predstavljal, da mi bo prinesla toliko težav. Začelo se je s tem, da me je neprestano prepričevala, da bi tudi jaz lahko sladil z njo kakšen zvitek trave, seveda sem ji podlegel, iz ljubezni.

Nato sem začel opažati njeno čudno obnašanje, opazil sem čudne klice in sporočila, vse skupaj pa je doseglo vrelišče, ko sem opazil, da mi je iz predala izginilo kar nekaj denarja, seveda je bila v stanovanju le ona.

Torej, lepega dne sem prišel do zaključka, da ona ni stabilna, da hrepeni le po drogi, za katero je pripravljena narediti vse, in da sem le nekakšen steber, da ona lažje živi. Vse to sem ji tudi povedal, začela je jokati, in sledili so histerični napadi in grožnje. Zašibila so se mi kolena in odločil sem se, da takšno življenje ni zame. Rekel sem ji, naj gre, sicer je šla, vendar me kliče in želi nazaj. Še vedno jo ljubim, vendar nočem takšne, kot je. Kaj naj storim?
Rok

Nasvet bralcu

Spoštovani Rok, ste v težki zgodbi, kjer se izrazito prepletata srce in razum, vi pa ste vedno bolj nemočen in žalosten. Ko se v razmerje vmeša droga, je poiskati rešitev zelo težko. Čeprav ste ji ponudili roko pomoči, ste sam verjetno že opazil, da to ne gre tako lahkotno. Očitno je še pred tem, ko je začela razmerje z vami, živela precej burno življenje na robu in pri vas, ki ste spoštljiv in pripravljen pomagati je začutila varnost in nekakšno zatočišče.

Sedaj, ko ste bili z njo nekaj časa, ste opazili, da to ni tista ženska, ki ste jo spoznali, kar vas je najbolj obremenilo in razžalostilo.

Težko vam svetujem, kaj je vaša resnična prava izbira, lahko pa vam povem, da je življenje s takšno osebo vse prej kot lahkotno, ter da je prestopiti v smer zdravljenja za nekatere misija nemogoče. Razložite ji dejstva, povejte ji, da imate v življenju popolnoma drugačne želje in cilje, ki se ne skladajo z njenim delovanjem. Na vse to jo vi vprašajte, kako si ona predstavlja dolgoročno razmerje z vami.

Verjetno vam bo v tem trenutku začela obljubljati, kaj vse bo naredila, vendar so lahko to le zavajajoče besede, ki vas lahko potegnejo še v večje brezno. Preostane vam pa še možnost, da ji umirjeno poveste, da jo sicer ljubite in da lahko nadaljujeta svoje razmerje, ko se bo sama odločila, da preneha in prekine svoj krog zasvojenosti, ampak si postavite časovni okvir, da ne boste po nepotrebnem čakal še kakšno leto in na koncu doživel kruto razočaranje.

Pripravljeno za Govori.se