VAS ZANIMA, KAKO LAŽJE RAZUMETI MOŠKE?

Kako lažje razumeti moške in delovati z njimi?
Razumete moške?

Kako lažje razumeti moške in delovati z njimi?

Predviden čas branja: 4 minute

Moški, tako posebni, tako drugačni, vendar tako zelo privlačni in zanimivi, da bi bilo brez njih resnično dolgčas. Moški so tisti, ki delujejo nekoliko drugače, bolj so samosvoji in veliko bolj so enostavni. Seveda če jih znate razumeti.

Moškemu je morda lažje posredno govoriti o občutkih.

Vprašajte ga, kaj si želi, kaj je mislil ob določenem dogodku. Njegovi odgovori bodo razkrili, kako se počuti, in vaju zbližali. Težko rečejo ljubim te. Raje pokažejo z dejanji, pospravijo stanovanje, skuhajo kosilo, odnesejo smeri.

Moških se drži sloves, da se bojijo vezati.

Toda razne raziskave kažejo, da moški zakon ali resno razmerje dojemajo zelo resno. Morda bo trajalo dlje, da se popolnoma predajo, ker se želijo prepričati, da so na pravem krovu. Izkazovanje hvaležnosti do vašega moškega lahko močno spremeni njegovo delovanje. Če ima ob vas občutek da ni zaželen in najboljši, se lahko hitro prelevi v hladnega in zoprnega posameznika.

Kako lažje razumeti moške in delovati z njimi?

Moški težko umirjeno prisluhnejo.

Če ničesar ne reče, še ne pomeni, da ne posluša. Morda raje posluša tiho in razmišlja o tem, kar govorite. Njihova mnenja so kratka in drobne podrobnosti jih ne zanimajo. Prav tako jih ne zanimajo zgodbe vseh vaših prijateljic, ki so za vas tako zelo zanimive.

Moški enostavno mora imeti svoj hobi.

Moški svoje odnose krepijo s skupnim početjem, bolj kot z izmenjavo misli ali občutkov. Za mnoge moške sta glavni dejavnosti šport in seks, s čimer začutijo posebno združitev in bližino. Radi dokazujejo svojo moč in slišijo, da so v postelji najboljši. Potrditve potrebujejo morda celo bolj kot ženske.

“Prvi znak resnične ljubezni v moškem je plašnost; v ženi drznost. Oba spola se želita zbližati in vsak prevzame vrline drugega.” 

Victor Hugo

Čeprav so skupne dejavnosti pomembne, moški potrebujejo tudi čas zase.

Ne glede na to, ali vaš partner uživa v košarki, vrtnarstvu ali telovadbi, ga spodbujajte, naj se ukvarja s svojimi hobiji, vi pa si vzemite čas za svojega. Ko imata oba partnerja prostor za negovanje svoje individualnosti, sta bolj kompatibilna. Zato ne bodite užaljene, če je vaš moški zelo zagnan za stvari, ki vas morda ne veselijo.

Če želite vedeti, kako bo moški ravnal v odnosu, spoznajte njegovega očeta.

Kako sta med seboj povezana in kako delujeta. Pomemben je tudi odnos do njegove mame. Če jo spoštuje, bo spoštoval tudi vas. V kolikor je do svojih staršev nesramen ali poniževalen, lahko podobno zgodbo okusite tudi na svoji koži.

Kako lažje razumeti moške in delovati z njimi?

Ženske si negativne izkušnje ponavadi zapomnimo dlje in se večkrat srečamo z dolgotrajnimi občutki stresa, tesnobe ali žalosti.

V nasprotju s tem moški redkeje razmišljajo o neprijetnih dogodkih in se nagibajo k hitrejšemu napredovanju v pozitivno smer. Ne bodite presenečene, če se naslednji dan ne bo spomnil, zakaj sta se včeraj sporekla, zanj je včerajšnji konflikt že preteklost.

Moški na veliko presenečenje mnogih žensk niso vedno razpoloženi za seks.

Tako kot ženske so tudi moški pogosto pod stresom zaradi službe, družine in plačevanja računov. Stres je za moške velika drobilnica libida. Ko jim ni do spolnosti, še ne pomeni, da so izgubili zanimanje za vas.  Vaše zadovoljstvo je pomembno zanje. Toda ne bodo vedeli, kaj želite, če jim tega ne poveste.

Večina moških je občasno zaskrbljena zaradi uspešnosti, še posebej v kasnejših letih, ob pomembnih prelomnicah.

Strah jih je priznati da niso uspeli, bojijo se ostati brez denarja. Ne boste verjeli, bolj kot ženske so obremenjeni s tem, kaj si bo nekdo mislil o njih, še posebej o njihovih kariernih spodrsljajih.

Če želite resnično dobro razumeti moške, bodite trdne, samozavestne in stabilne in ne dovolite, da z vami ravnajo nespoštljivo. Večkrat jih presenetite in ne komplicirajte takrat ko moški vidijo bolj enostavno rešitev.