RAZPOLOŽENJSKO NIHANJE IN MUHASTI LJUDJE

Razpoloženjsko nihanje in ljudje, ki so muhasti
Razpoloženjsko nihanje in ljudje, ki so muhasti

Razpoloženjsko nihanje in ljudje, ki so muhasti

Skoraj vsi poznamo kakšno muhasto osebo. Mogoče ste to vi, če ste razpoloženi, ste izredno dobre volje, in če niste, ste obupno žalostni.  Razpoloženjsko nihanje je naravni pojav, težava nastane samo, če uide izpod nadzora. Če nihanje dobro obvladujete, boste mogoče raje pustili vse tako, kot je. Toda takšna ocena ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled, ker je pogosto težko pravilno oceniti svoje razpoloženje.

Ljudje, ki doživljajo hipomanično epizodo, največkrat mislijo, da se vedejo povsem naravno.

Razpoloženjsko nihanje in ljudje, ki so muhasti

Neurejeno življenje je največji sprožilni dejavnik razpoloženjskega nihanja. Po drugi strani pa ga lahko pomagajo preprečiti navade, ki vključujejo redne in dobre obroke ter spanje, če pa se kljub vsemu pojavi, ga je mogoče zatreti. Ni se vam treba kot voznega reda, natančno in trdno držati svojih navad, že samo osnovna struktura dneva lahko naredi čudeže. To ne pomeni, da bo zato vaše življenje zmeraj dolgočasno.

Nič ni narobe, če imate radi vznemirjenje in iščete razburljivost, vendar ju usmerite v varne dejavnosti kot so rekreacija, potovanja, druženje s prijatelji…

Če boste bolje razumeli razpoloženjska nihanja, jih boste tudi lažje obvladali. Držite se navad , veliko počivajte in se izogibajte ljudem, situacijam in snovem kot sta alkohol in kofein, ki vas vznemirjajo. Raje izberite bolj pomirjajoče dejavnosti, kot sta branje in poslušanje glasbe. Obljubite si, da ne boste sprejeli nobene pomembne odločitve, če boste pretirano dobro razpoloženi. Zapišite, kaj razmišljate, in to hranite vsaj nekaj dni. Mogoče ne boste spremenili mnenja in bo ta odlična zamisel še zmeraj zelo dobra tudi po nekaj dneh.

Različno razpoloženje pogosto spodbujate s svojim pogledom nase in obkrožajoči svet.

Razpoloženjsko nihanje in ljudje, ki so muhasti

Včasih so takšne misli globoko zakoreninjene, pogosto jih sproži ali okrepi različno razpoloženje, ki pomaga, da se nadaljujejo. Hipomanični ljudje so pogosto izredno samozavestni. Doseganje ciljev je lahko zanje zelo pomembno. Nič nisem vreden , če tega ne bo opravil, samo nadaljevati moram za vsako ceno. Tudi dobrih nasvetov največkrat ne sprejmejo. Vem, kaj počnem, in ni mi treba poslušati negativnih ljudi; Vendar je takšno prepričanje največkrat precej nekoristno, zagotovo pa nikakor ne pomiri.

Poskusite prepoznati, kaj mislite takrat, ko se počutite resnično vzhičeni. Zapolnite si, da se ne morete zmeraj zanesti na svoje razpoloženje, verjetno vidite vse rožnato, če ste zares dobre volje. Ljudje, ki doživljajo epizodo zelo dobrega razpoloženja, se prej ali slej spopadejo tudi z depresijo, nespečnostjo, paranojo, prisotne so težave z alkoholom, drogami, tesnobnimi motnjami ter halucinacij.