NEKATERE ŽENSKE OD ZVEZE PRIČAKUJEJO PREVEČ

Spadate med ženske, ki so v razmerjih vedno razočarane, saj pričakujejo preveč?
Spadate med ženske, ki so v razmerjih vedno razočarane, saj pričakujejo preveč?

Spadate med ženske, ki so v razmerjih vedno razočarane, saj pričakujejo preveč?

Predviden čas branja: 4 minute

Ženske od zveze pogosto zahtevajo preveč. Moški pa premalo. Ali so moški nekoliko neumnejši in ne dojemajo, ali imajo težave v odnosu, kar včasih drži, ali pa imajo moški in ženske različna pričakovanja od zveze. Čeprav so moški znani po nojevskem značaju in težave radi pometajo pod preprogo, je odgovor vseeno v slednjem, saj so naša pričakovanja v resnici različna. Medtem ko so mnogi moški zadovoljni s povprečno zvezo, mnoge ženske niso. Gre torej za isto zvezo, pogledi nanjo so bistveno različni.

Moški resnost nekaterih težav velikokrat dojame kasneje, čeprav mu je partnerka že prej povedala kaj jo muči.

Eden od razlogov je dejstvo, da imata partnerska zveza in družina nasploh pri ženskah pomembnejšo vlogo, saj se veliko pogosteje doživljajo prav v teh vlogah. Moškim so služba in konjički visoko na seznamu življenjskih prioritet, mnoge ženske pa niti nimajo časa za svoje konjičke. Pri modernih družinah se razlike seveda manjšajo zato danes čedalje pogosteje vidimo, da se oče enako ukvarja z vzgojo kakor mama. Če pa gledamo družbo v celoti, sta za ženske družinska in partnerska vloga še naprej najpomembnejši, medtem ko za mnoge moške tega ne moremo reči.

Spadate med ženske, ki so v razmerjih vedno razočarane, saj pričakujejo preveč?

Ženske vlagajo več v družino in zvezo.

To jim pomeni več kakor moškim, zato je razumljivo, da na splošno zahtevajo od odnosa več. Ker so to zanje pomembnejša področja, imajo tudi večja pričakovanja. Če se ženske istovetijo predvsem z zvezo in družino, se počutijo dobro v tolikšni meri, v kolikor dobrem stanju so te zveze. Če so z možem in otroki v dobrih odnosih, čutijo, da imajo dobro življenje. Če to ne funkcionira, pogosto mislijo,  da je njihovo življenje zgrešeno. Moški, ki se manj istovetijo s svojo družinsko vlogo, pogosto tako doživljajo službo. Če je v službi vse v redu, se doživljajo kot uspešne, če ni, pa se pogosto čutijo neuspešne in neuresničene. Nekatere ženske pa imajo nerealna pričakovanja od zveze, ker so prepričane, da so princese.

Nezadovoljne so s svojimi zvezami, ker zahtevajo, da jih moški kot kapljico princeskine vode na dlani. In medtem ko mnogi moški igrajo prince le zato, da bi osvojili žensko, obstaja precej večje število žensk, ki ne igrajo princes, temveč so zares prepričane, da to so. In ker princi ne obstajajo, ponavadi najdejo moškega, ki se jim zdi dober projekt za preoblikovanje. Nato tega reveža mrcvarijo, da nazadnje še sam ne ve več, kdo pravzaprav je. To počnejo, ker pričakujejo nemogoče, on pa nima poguma, da bi se jim postavil po robu. In zato vztrajno mučita drug drugega.

Vse skupaj pa je pravzaprav preprosto, ne princi ne princeske ne obstajajo.

Spadate med ženske, ki so v razmerjih vedno razočarane, saj pričakujejo preveč?

Ne glede na to, ali so zveze za ženske pomembnejši del življenja, ali verjamejo v romantične pravljice, ali pa so prepričane, da so princeske, je dejstvo, da pogosto preveč pričakujejo od odnosa. Ti razlogi pojasnjujejo večino pretiranih zahtev žensk, saj imajo prevelika pričakovanja, ki jih nihče ne more zadovoljiti. Obstajajo pa tudi drugi scenarij. Obstaja možnost, da imajo realna pričakovanja od ljubezenskih zvez, vendar tega ne dobijo od svojega partnerja. Oziroma, obstaja možnost, da si zaslužijo dobiti vse, kar si želijo, a tega ne morejo dobiti od svojega partnerja.

Vsakdo sme zahtevati tisto, kar lahko sam da. Če zahtevate neskončno količino pozornosti, sami pa je ne morete dati, je težava v vas in velikih nerealnih pričakovanjih. Čeprav so k temu nagnjeni tudi nekateri moški, je takih žensk občutno več. Torej prva težava je v tem, da zahtevate tisto, česar si ne zaslužite, ker tega ne morete dati sami.