Mesečni horoskop MAREC 2023

Mesečni horoskop MAREC 2023 za vsa astrološka znamenja

Predviden čas branja: 6 minut

Sonce v znamenju vas usmerja v delo na sebi in intuitivne ideje, ki lahko na dolgi rok obrodijo sadove. Vse boste sprejemali bolj čustveno, pojavi se lahko tudi nekaj občutljivosti, še posebej pri vodnih in zemeljskih znamenjih. Prišli boste do spoznanj, da premalo skrbite za svoje telo in da preveč skrbi namenjate drugim, ki si tega morda ne zaslužijo. Čas je, da naredite temeljito bilanco odnosov s svojimi bližnjimi in se začnete zavedati, da lahko napredujete samo z ljudmi, ki so vam resnično privrženi in vas podpirajo. Ostali se naj znajdejo sami,  saj ljubezen ni enosmerna reka, ampak vsak odnos potrebuje vzajemnost, drugače ne deluje v pozitivni smeri.

V vas se bo aktivirala želja, da se povežete s sabo, vnesete tišino skozi meditacijo, in se skozi hvaležnost zahvalite za vse.

Obtoževanje ne prinaša nobenih rezultatov, zato se mu izognite. Energija vodnih rib vas bo spodbujala k sanjam in vizijam o tem, kaj lahko prispevate k ustvarjanju stanja, kakršnega si želite. Za vas bodo izziv preprosta dejanja in sprejemanje drugačnosti drugih. Na prvem mestu bosta nežnost in ljubeznivost, zato se bodo tudi morebitni konflikti rešili z umirjenim pogovorom. Nikar pa se, če se znajdete v kakšni zoprni situaciji ali stiski ne zatekajte v vlogo žrtve.

V zadnjem delu marca, ko se Sonce pomakne v znamenje ovna, si boste zopet želeli poenostaviti svoje življenje. Želeli si boste le akcije, spontanosti in iskrenosti. V tem času vam bodo red, jasnost in ravnotežje vse bolj pomembni faktorji. Iluzij, razočaranj in varanja samega sebe ne boste mogli več prenašati, prav tako, pa boste to težko prenašali pri drugih.

Mesečni horoskop MAREC 2023 za vsa astrološka znamenja
Mesečni horoskop MAREC 2023 za vsa astrološka znamenja

Venera v znamenju ovna v prvi polovici marca prinaša v odnose srečo in željo po svobodi.

Ne bodite presenečeni, če partner tokrat ne bo želel početi vsega z vami, ampak bo hrepenel po samostojnosti. Dovolite ljudem okoli vas, da živijo svoje življenje. Dovolite, da se učijo iz svojih izkušenj, ter ne dajajte nasvetov, če vas ne vprašajo, saj bi lahko s pretiravanjem ali vsiljevanjem zanetili kakšen konflikt. V drugi polovici marca se Venera pomakne v znamenje bika. Težili boste k ljubezni, miru, ustvarjalnosti, k družini in skupnosti, talentom in disciplinam, ki bi vam lahko pomagale napredovati.

ZNANI, KI PRAZNUJEJO V MARCU

Domen Valič praznuje 9. marca

Sonce ima v znamenju Rib, zato je to moški, ki izžareva milino, prodornost in močno karizmatičnost. Romantičnost je tisto, kar bo znal vedno nuditi. Zna ugotoviti kdaj se mu ponudi priložnost in jo tudi zgrabi. Zato je vsestransko dober partner. Ko se z žensko zbliža, je brez predsodkov. Nikoli ne presoja ljudi po obrazih, vedno se bo prijazno pozanimal za ozadje in si ustvaril svoje mnenje. Presuniti ga ne more nič, saj pričakuje tudi nemogoče. V življenju potrebuje nekoga, ki bo cenil njegove vrline. Njegova jeza ni niti silovita, niti dolgotrajna.

Njegov videz je eleganten, prefinjen in hkrati sproščen, zato je ljudem všeč.

Jupiter ima v znamenju Kozoroga zato ga spremlja močna želja po dosežkih v zunanjem svetu in povezanost z napredkom na splošno. Je izjemno pameten in sposoben do najmanjše podrobnosti načrtovati svojo pot do uspeha, ter pri tem ohraniti močan optimizem. Nikoli ne pretirava in se ne zapleta v nepomembne stvari v življenju, saj mu je škoda njegovega dragocenega časa. Vse, česar se loti, ima rep in glavo. Ve, da ne more hitro napredovati, zato je pripravljen počakati in vztrajati, ko že vsi ostali obupajo.

Ajda Smrekar praznuje 24. marca

Ajdo v življenju vodi močna vera, ki ji daje smisel življenja. Lahko si vizualizira želje in si močno prizadeva, da bodo sanje uresničene, saj se velikokrat počuti, kot da ima poseben namen v življenju ali duhovno povabilo. S Soncem v znamenju ovna je njena osebnost izrazito stabilna, rada uveljavlja svojo voljo in običajno vztraja tudi takrat, ko skoraj vsi obupajo. Ona je tista, ki vedno pove resnico, tudi če je kruta in boleča. Ljubezen je za Ajdo neobrzdana strast, kateri vas čas sledi.

Prodorna narava, ki jo Ajdi podarja Merkur v znamenju ovna ji omogoča, da je povsod prva.

S konjunkcijo med Merkurjem in Venero je ljubeča, optimistična, kultivirana in poštena oseba dobrega renomeja. Diplomacija je močna točka in pogosto jo pokličejo, da razreši težave med prijatelji. Pri komunikaciji ji priskoči na pomoč melodični, poetični in sproščujoči glas. Vedno najde svetlo plat življenja in je pripravljena na razne dogovore. Ajda je pravi ekscentrični genij in njen um je čudovit. S pomočjo intenzivne intuicije in psihične sposobnosti zna ideje popeljati v realnost.

Planetarni premiki, astrološka napoved za mesec MAREC

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu marcu največ sreče na področju denarja in kariere?

Na področju denarja in kariere boste imeli v marcu največ sreče rojeni v znamenju ovna, raka in vodnarja.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu marca največ sreče na področju zdravja in počutja?

Največ sreče na področju zdravja in počutja boste imeli v marcu rojeni v znamenju bika, dvojčkov in rib.

V katerem znamenju se bo v mesecu marcu nahajala Venera?

Venera se bo v prvem delu marca nahajala v znamenju ovna, nato 16. marca prehaja v bika.

V katerem znamenju se bo v marcu nahajal Mars?

Mars se bo v marcu gibal v direktni smeri v znamenju dvojčkov, 25. marca pa prehaja v znamenje raka.

Preberite tudi POZORNOST BI MORALA BITI USMERJENA V SEDANJOST in ALI RES POTREBUJETE NEKOGA, KI VAS NAVDIHUJE?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Poskusite v začetku marca, ko boste sami s sabo zelo zadovoljni usmeriti energijo v določen napredek. Nihče ne more vedno opravljati le tistega, v čemer je najboljši, zato se čim prej sprijaznite s situacijami na področju kariere. Odločitve bodo končno izid utemeljenega premisleka. Nikar ne odlašajte in ne prestavljajte pomembnih odločitev.

Na pogovor o resnejši temi sicer še ne boste pripravljeni, kljub temu pa lahko ve skupaj razmislite ter analizirate vse vključene podrobnosti. Konec marca, ko se bo Sonce nahajalo v vašem znamenju prihaja občutek, da vas vsi samo kritizirajo. Ne marate, da vam vsiljujejo svoja mnenja, kar boste tudi izpostavili.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

V začetku marca, ko vas bo božala nežna energija Sonca v ribah boste deležni drobnih pozornosti, zato poskusite nekako prepoznati majhne namige in uživajte v prijetnem ritmu. Ravnajte se po občutku, posebno glede zgodb, ki so vam pisane na kožo. Imeli boste veliko idej, srečevali boste zanimive predloge. Na področju čustev vam določene zadeve v drugi polovici meseca ne bodo ravno najbolj jasne.

Pričakujete preveč, zato ne bodite presenečeni, če boste morali počakati na odziv nasprotne strani. Skušajte razumeti, da so nekateri pač počasnejši ali preprosto ne razumejo, zakaj se vam tako mudi. Pred vami je naporen zaključek meseca. V kolikor niste sigurni vase, utegnete imeti kar nekaj težav.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Rešitev za zadevo, ki vas v ozadju muči obstaja, zato jo čim prej poiščite in iznajdljivo uporabite. Odnosi z drugimi bodo nihali v ekstreme, zato se nikar ne oklepajte enih in istih navad, saj je to nekaj, kar vas je že velikokrat ustavilo.  Dober odziv bo tisti, ki vam bo prinesel srečo in paleto dobrih možnosti. V prostem času se odpravite razvajat v naravo, kjer boste zagotovo našli tisti izgubljen delček sebe.

Jezili vas bodo predvsem tisti ljudje, ki z vami niso odkriti. Začaranega kroga na osebnem področju se boste rešili tako, da se boste s Soncem v znamenju ovna proti koncu marca malce bolj poglobili v situacijo, ki je nastala. Zavedati se boste začeli, da so svetle misli tiste, ki lahko prinesejo boljše počutje.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Finančno področje lahko v začetku marca nosi skrbi in načrtovanje za prihodnost, zato bodite bolj jasni in konkretni. Z dobro motivacijo boste na kariernem področju vsaj na polovični poti, ki vodi k zmagi. Upanje vam bo pomagalo razumeti določena razpotja. Sredina meseca je pravi trenutek, da se čustveno sprostite in začnete opazovati stvari drugače.

Tudi v družinskih odnosih se lahko pojavijo ovire, morda zato, ker vas je strah nečesa. Vaše zasebne zadeve bodo s Soncem v znamenju ovna rešene v zadnjih dneh marca. Najprej pa prisluhnite šestemu čutu, ki vam lahko pomaga celo pri najbolj zahtevnih situacijah.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

V prvi polovici marca boste z Venero v ljubezenskih odnosih nepotrpežljivi, kar se vam ne dogaja pogosto. Vseeno bodite obzirni, ne glede na dogajanje, ki se bo ves čas stopnjevalo. S strogo disciplino ne boste imeli najboljše izkušnje. Vse se lahko reši, če boste zaupali v svoje prirojene sposobnosti. Dvomi, ki vas zasledujejo, so le navidezni in dobro bi bilo, da se nanje čim manj ozirate.

Konec marca, ko Sonce prehaja v znamenje ovna boste hiteli, kar pa bo s seboj prineslo nejasnosti in zmote, zato svoj korak čim prej upočasnite. Prav je da ste aktivni, vendar se ne prenaglite. Poskusite se zaščititi pred napadom slabe volje, ki se bo pojavila v zadnjih dneh marca, ker vas ne bodo opazili.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Raje z nasmeškom na obrazu sprejmite vse kar se bo v prvih dneh marca dogajalo, kot da bi nenehno razmišljali o morebitnih aktualnih zadevah in zamudah. Stvari boste naenkrat videli v drugačni luči, novi začetek sicer ne bo lahek, toda vsekakor se vam obrestuje poskusiti. Morali bi sicer postaviti meje, hkrati pa biti nekoliko bolj dostopni in prijazni.

Izvedeli boste marsikaj, kar vas vodi v bolj strateške ter za vas ugodne odločitve. V zadnjem delu marca se vam ne bo več treba ukvarjati s starimi izzivi. Vesolje vas je testiralo in naredilo bolj močne in stabilne. Negativne posledice, se bodo razblinile s pomočjo analitično usmerjenega razmišljanja. Zdravstveno področje se bo počasi stabiliziralo v zelo ugodni smeri.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Tudi nemogoče stvari lahko v začetku marca brez prevelikega truda dosežete, saj vas ne bo čisto nič oviralo. Končno prihajajo v vaše življenje tudi čudovite priložnosti, morda za samske tudi nov partner, s katerim bosta kompatibilna. Področje kariere sredi marca prinaša prevzemanje večje odgovornosti ter pot v bolj resne zaključke. Imeli boste potrebo, da boste bolj odgovorni, tudi glede pomembnih odločitev.

Četudi boste imeli občutek, da niste poželi slave, počakajte in se prepustite. Vaše zdravstveno stanje tokrat ne bo posebej izpostavljeno. Čas pa je, da v zadnjih dneh marca dvignete svoje čustvene globine na višjo raven ter se usmerite v prožnost ter intenziteto dogajanja.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

V začetku marca boste s pomočjo energije Sonca v znamenju rib pridobili zaupanje vase, kar vam lahko koristi na vseh področjih. Vaše telo bo prepleteno z ugodnimi vibracijami. Znebili se boste labilnosti in nezadovoljstva. Ker pa imajo vsi planeti svoje pozitivne in svoje negativne silnice, ki vplivajo na nas, vas lahko Merkur opomni, da morate rešiti določene finančne zaplete.

Prisiljeni se boste nadzirati, v nasprotnem primeru se boste ves čas vrteli v konfliktih. V zadnjih dneh meseca boste raziskovali prijetne radosti življenja, prihaja tudi veliko več užitkov in sproščenih zamisli. Strahovi se bodo umaknili, upali si boste več. Končno se boste z zadovoljstvom usmerili v čustvene podvige.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Čeprav v delo v začetku marca, ko boste z energijo rib zasanjani ne boste vložili pretiranega truda, lahko kljub temu pričakujete ugodne rešitve. Da dosežete vse, kar si želite, morate upoštevati tudi duhovno plat in jo seveda negovati. Nihče ne pričakuje, da boste zmagali brez treniranja, čeprav ste običajno počeli prav to. Pogumno se boste tudi v sredini marca podali v spremembe, slabe navade boste pustili za sabo in se razbremenili na poslovnem in čustvenem področju.

Mars, ki konec marca prehaja v znamenje raka vas bo izzval, zato se boste na kariernem področju večkrat počutili, kot da lebdite v zraku, še posebej tisti, ki delate z ljudmi. Vendar nikar ne izgubite volje in vztrajnosti.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

S čakanjem brez koraka bi v pomembni situaciji, ki vas bo presenetila v začetku marca zagotovo le zapravljali čas. Ne razlagajte predolgo, zakaj ste se odločili za določeno zadevo, saj vas bodo budno spremljali predvsem nevoščljivci. Smotrno bi bilo, da se po napornih obveznostih večkrat sprostite s fizično aktivnostjo. V zadnjem delu marca boste čutili povečano kreativnost, zato se lotite opravil, pri katerih je na prvem mestu ustvarjalnost.

Če se sami ne boste znašli, se lahko obrnete na nekoga, ki ima ogromno izkušenj. Proti koncu meseca boste zelo intenzivno razmišljali o finančnem področju in iskali prave rešitve. Še naprej boste cenili svojo vztrajnost in svoje metode reševanja situacij, ki vas ne bodo pustile na cedilu.

Smernica za boljše počutje v marcu
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

V začetku marca vas bo presenetilo ravnovesje med odgovornostjo in prijetnimi stvarmi. Ne bo pa najbolj enostavno v družinskih odnosih, saj bo potrebno pokazati več spoštovanja do ljudi, s katerimi ste povezani. Torej, bodite pripravljeni vložiti ogromno truda v svoje okolje, da bo zaključek takšen, kot si ga želite. Razmerja, ki se bodo začela, bodo bolj težka in obremenilna, kot ste si predstavljali.

Pomembno je, da vas začasni zastoji ne ustavijo, naj vas naredijo še bolj stabilne. Če se bo za vaš okus premalo dogajalo, nikar konec marca, ko se bo Sonce nahajalo v ovnu ne postanite žalostni. Kljub navihanemu dogajanju boste večkrat negotovi. Analitično boste iskali globoke odgovore. Pojavilo se bo tudi resno zanimanje za okultne dejavnosti.

Smernica za boljše počutje v marcu
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Ribice, sanje naj ne bodo v začetku marca vaš beg pred realnostjo. Nakazane so vam številne raziskave, ki vas bodo pritegnile in obogatile znanje. Nekako se boste navadili, da okolica kritizira, in se skušali s temi kritikami usmeriti še višje, zato vam je nakazan uspeh in središče pozornosti. Vztrajajte tudi v drugem delu marca pri svojem tempu, vendar ne imejte previsokih pričakovanj.

Bodite pripravljeni na številne dodatne naloge in zbadanja, ki jih boste morali prenesti diplomatsko. Nikar ne delajte konec meseca napak in ne bodite sramežljivi ter se ne umikajte in skrivajte pred pomembnimi koraki, ki vas lahko zopet postavijo v ospredje.

Smernica za boljše počutje v marcu