FLEGMATIKI (RAKI, RIBE, ŠKORPIJONI) ZNATE PRISLUHNITI

Raki, ribe in škorpijoni se lahko poistovetite s flegmatičnim tipom osebnosti
pixabay.com/users/vika_glitter-6314823/

Raki, ribe in škorpijoni se lahko poistovetite s flegmatičnim tipom osebnosti

Predviden čas branja: 5 minut

Umirjen flegmatik je največji bojevnik za enakost, saj nam pokaže, da določena zadeva res ni tako zelo pomembna, kot se zdi v prvem trenutku. Prijeto jih je imeti ob sebi, srečni so povsod, kamor jih postavimo, prav tako pa se ne zmenijo za spremembe urnika. Čeprav imajo radi prijatelje, so srečni tudi sami. Zdi se, da jih nič ne moti in da radi opazujejo mimoidoče. Flegmatik je v bistvu najbolj uravnotežena osebnost, saj se v življenju ne podaja v skrajnosti in ne povzroča izgredov, temveč trdno hodi po srednji poti, izogibajoč se sporom, a žal tudi odločitvam. Ne žali drugih in ne usmerja pozornosti nase, temveč tiho dela tisto, kar od njega pričakujejo, ne da bi pričakoval kakšne koristi.

Vedno je miren, težko se razburi, v stresnih položajih vselej ohranja nadzor, nikoli ni vročekrven, je logičen, zanesljiv, vdan in potrpežljiv.

Miroljubni flegmatiki, med katere spadate rojeni v vodnih znamenjih raka, ribe in škorpijona nikoli ne določajo ciljev drugim ljudem. Svojo družino ter okolico sprejemajo odkrito tako kakršna je. Čeprav ne poznajo stroge discipline, so izvrstni starši. Njihova nezainteresiranost je otrokom pogodu. Znajo biti tukaj ob pravem trenutku in prisluhnejo, ko začutijo, da je otrok v težavah, še posebej raki.

Raki, ribe in škorpijoni se lahko poistovetite s flegmatičnim tipom osebnosti

Škorpijoni so zelo dobri šefi in ljudje radi delajo zanje.

Njihovi podrejeni ne čutijo pritiska ali kritike, zato se velikokrat potrudijo in naredijo več, kot bi morali, njihovo samospoštovanje pa je zaradi takega okolja boljše, kar še poveča njihovo učinkovitost. Ribice so zelo dobri razsodniki, saj lahko s svojo mirno brezčutno logiko napetost položaja ublažijo z nekaj nežnimi besedami. Znajo pomagati drugim, zato je pomembno, da jih imamo v bližini.

Ena od lastnosti, ki jo pri rakih in ribah najbolj občudujemo, je sposobnost, da ohranijo prisebnost tudi v viharnih trenutkih. Nekoliko se umaknejo, počakajo trenutek, nato pa se tiho  ter premišljeno podajo v pravo smer. Čustva jih ne pokopljejo in bes ne prodre v njihovo srce, saj razmišljajo v smeri, da se ni vredno razburjati.

Škorpijonu se nikoli ne mudi zato mu okoliščine, ki bi druge razburile, ne morejo do živega.

V življenju ne pričakuje veliko zato se zadovoljno sprijazni s spremembami. Ne pričakuje, da bo vsak dan sijalo sonce, niti ne pričakuje sklede cekinov na koncu mavrice. Zato lahko na deževni paradi brez težav mirno koraka. Umirjen flegmatik je najboljši prijatelj od vseh temperamentov, saj seštevek vseh njegovih vrlin ustvari pozitivne medčloveške odnose. Je umirjen, sproščen, uravnotežen, potrpežljiv, dosleden privržen miru, nenapadalen in prijeten. Ali bi lahko zahtevali od prijatelja še kaj več? Kot vaš prijatelj ima vselej čas za pogovor. Drugi razlog, da imajo mirni flegmatiki veliko prijateljev, je ta, da znajo biti dobri poslušalci.

Raki, ribe in škorpijoni se lahko poistovetite s flegmatičnim tipom osebnosti

V skupini raje poslušajo, kot govorijo, nimajo namreč težav z molkom. Ne čutijo potrebe, da bi govorili in razpravljali.

Ker raki in ribe vedno naredijo vse po liniji najmanjšega odpora in se izognejo nesoglasjem, se jim zdi bolje, da o svojih čustvih molčijo, kot pa da o njih spregovorijo in se sprejo. V večini primerov se tudi škorpijon izogne težavam z molkom, vendar pa si s prikrivanjem čustev in z zavračanjem pogovora zapravi možnosti za dober odnos. Težava mirnega flegmatika pri odločanju ni posledica njegove nesposobnosti, ampak njegove odločitve, da se ne bo nikdar odločal, ker če se ne odloči, tudi ne odgovarja za posledice.

Ker so njihove šibkosti najmanj napadalne, se lahko hitro izboljšajo, če le hočejo. To zelo razveseli tiste, ki z njimi živijo in delajo. Še prej pa mora flegmatik seveda spoznati, da bo to izboljšalo njegove medčloveške odnose. Raki so tisti, ki ne iščejo prepirov in se nikoli ne naslajajo na težavah drugih, ribice s svojo umirjenostjo poskrbijo da drugim prebudijo občutek, da bo vse sčasoma zopet na svojem mestu, škorpijon pa zna s svojo neverjetno intuicijo presenetiti takrat, ko ga v bistvo najbolj potrebujete.

Pripravljeno za Sensa.si