ALI RES POTREBUJETE NEKOGA, KI VAS NAVDIHUJE?

Ne potrebujete drugega navdiha za spoznanje, da v sebi nosite vso neobhodno moč in energijo
Ne potrebujete drugega navdiha za spoznanje, da v sebi nosite vso neobhodno moč in energijo

Ne potrebujete drugega navdiha za spoznanje, da v sebi nosite vso neobhodno moč in energijo

Predviden čas branja: 4 minute

Mnogi ljudje imajo svoje vzore, ne mogoče vedno v polnem smislu te besede, ampak vsaj ljudi, čigar dela ali življenjske zgodbe jih inspirirajo, motivirajo ali ženejo naprej. Čeprav je to pozitivno, saj je bolje imeti nekoga, ki vas bo spodbudil, da se premaknete, kot pa da stopicate na mestu, vam to vseeno ni potrebno. Ne potrebujete drugega navdiha za spoznanje, da v sebi nosite vso neobhodno moč in energijo, da sežete do zvezd, da je vaša misel gonilo univerzuma in da s svojo voljo odločate o vsem, kar boste doživeli. Iskanje navdiha v nekom skriva tudi nevarnost.

Željo, da bi dosegli uspeh določene osebe pogosto s seboj nosi podzavestno sporočilo, sporočilo, da je to nekaj, kar ni niti malo lahko storiti, to pa sploh ni res.

Ne obstaja nič, kar je nekdo naredil ali dosegel, da vi tega ne bi mogli ponoviti ali prekositi. Če torej potrebujete nekoga, ki bi vas navdihnil in spodbudil, naj bo to iz kateregakoli drugega razloga, samo ne zato, ker se nadejate, da boste tudi sami imeli prav toliko moči, energije in volje, saj to že vse imate. Ni načina, da bi kdorkoli ali karkoli vplivalo na vas, če si vi tega ne želite.

Če pa takšne vplive zavestno prenašate, da bi pridobili določene izkušnje in se naučili nekaj novega, je to čisto v redu.

Ne potrebujete drugega navdiha za spoznanje, da v sebi nosite vso neobhodno moč in energijo

Življenje tako funkcionira, kar je negativnega pa je potem samo percepcija nastala pod vplivom vzgoje in kulture. Če pa to počnete, ker ste leni in se izogibate spremembam, potem lahko imate problem. Ni opravičila, ki bo smiseln in v skladu z resnico. Opravičevanje je taktika, s katero vaš ego spretno  prikriva dejstvo, da je len, da se sovraži spreminjati in iti naprej. Če dovolite, da na vas delujejo destruktivni vplivi, čeprav si tega ne želite, potem pojdite naprej in se umaknite.

Druge rešitve ni.

Ne potrebujete drugega navdiha za spoznanje, da v sebi nosite vso neobhodno moč in energijo

Gotovo ste razumeli, kako pomembno je, da imate cilje, saj se ne morete premikati naprej, če nimate pojma, kam naj bi vas odneslo. Brezciljno tavanje, je veliko hujše od neodločenega cepetanja na mestu. Vi boste izbrali, ali boste imeli samo en cilj ali pa več ciljev naenkrat, vsi so dostopni, če jih natančno definirate in odločno korakate k njihovemu uresničenju. Sami ne morete predvidevati na kakšen način se bo vaš cilj uresničil, to ne pomeni, da ni treba, da tudi sami delate načrte, vse dokler imate v mislih dejstvo, mogoče vas načrt, ki ste ga trenutno določili, ne bo privedel do cilja, vendar to sploh ni pomembno, zato ker je bil cilj vseeno dosežen na nek drugi način. 

Jasno vam je, kako pomembno je definirati cilj, za katerim stremite.

Če pa nimate jasnega cilja, potem begate, namesto, da bi se premikali in obstaja nevarnost, da se zelo hitro prepustite nekontroliranim  vetrovom, da vas nosijo, kamor oni hočejo. Po drugi strani pa ste svobodni. Definirate koliko ciljev hočete in bodite prepričani, da imate dovolj energije in sposobnosti, da vse dosežete, ker se ta energija  nahaja v vaših mislih. Kadar si nečesa iskreno želite tako močno, da ste temu cilju pripravljeni podrediti druge, manj pomembne cilje, je to potem pokazatelj pravega hrepenenja in odločnosti. Čisto preprosto. Če hrepenite po več stvareh, potem jih uresničite, ne obstajajo prepreke, da se to ne bi zgodilo.