Bralka Katarina je v dvomnih, saj se v partnerskem odnosu sprašuje, če njeno delo res ni nič vredno

Predviden čas branja: 3 minute

Obožujem svoje delo, ki je kreativno, vendar mi žal ne prinaša velikih zaslužkov. S partnerjem se že nekaj časa pogovarjava. Oziroma na glas razmišljava o nakupu stanovanja, on je redno zaposlen, vendar ima bolj slabo plačo. Sama pa delam preko avtorskih honorarjev, kar je v moji panogi skoraj edina možnost. Že nekaj mesecev opažam, da je začel intenzivno pritiskati name, naj si že poiščem konkretno redno službo, govor mi, da ti moji umetniški projekti niso resno delo, ter da nama onemogočam, da bi vzela kredit in kupila stanovanje.

Bralka Katarina je v dvomnih, saj se v partnerskem odnosu sprašuje, če njeno delo res ni nič vredno

Začeli so se mi pojavljati pomisleki, v smeri kaj si sploh želim.

Ker sem zelo samozavestna, me te pripombe najprej niso zmotile, sedaj pa se že nekaj mesecev poglabljam vase in razmišljam, ali je moje delo resnično tako malo vredno. Ali me partner sploh spoštuje in ali si sploh želim dolgoročno ostati z njim in se odločiti za nakup stanovanja?

Katarina

Nasvet bralki Katarini

Spoštovana Katarina, problem, ki ga doživljate je zelo resne narave in prav je da se ga zavedate, ter da ste začela globlje razmišljati. Partner je verjetno fokusiran samo na uspeh in finančne prelive. Ne zaveda pa se, da je za posameznikovo srečo potrebno tudi zadovoljstvo pri delu in notranji občutki, ki se ob tem prepletajo. Opazila ste, da je on usmerjen le vase. Pozabil pa je, da je vaše delo vaše zadovoljstvo in vaša sreča. Smatram, da je prav, da se o vsem skupaj izčrpno pogovorite in izpostavite dejstvo, da je vaše delo vaše bogastvo. In da ga zaradi njegovih trenutnih želja ne mislite zamenjati.

Povejte mu tudi, da vas je strah skupnega nakupa na takšen način, da vas izsiljuje.

Razmislite, saj se vse v življenju vedno zgodi z nekakšnim namenom. Morda je vaš namen, da se resnično vprašate, če ste v tem razmerju zadovoljna, spoštovana in izpopolnjena, ali je to razmerje danes morda le še moč navade, zaradi dolgoletne povezanosti med vama.

Bralka Katarina je v dvomnih, saj se v partnerskem odnosu sprašuje, če njeno delo res ni nič vredno

Ko boste dobila odgovor na to vprašanje, vam bo marsikaj veliko bolj jasno, lažje pa se boste tudi odločala, kako živeti naprej, z njim, in se prilagoditi, ali sama, oziroma s kom drugim, ki bo spoštoval vaše delo in vas sprejel kot celoto. Zapomnite si, življenje je prekratko, da bi ga životarili, potrebno ga je živeti.

Pripravljeno za Govori.se