Bralec jan je spoznal, da partnerko ljubi, ko je spakirala kovčke in odšla

Sem 36 letni moški, že nekaj mesecev popolnoma razočaran in izgubljen. S partnerko sva bila v vezi 5 let, tudi živela sva skupaj. Dlje časa mi je govorila, da nisem dovolj nežen, da nisem dovolj pozoren, ter da si želi otroka. Ker sem cele dneve delal in bil zaposlen sam s sabo, vsega tega njenega govorjenja nisem niti slišal. Ves čas sem imel občutek, da je med nama vse vredu, da sva zaljubljena in da bo ta ljubezen trajala večno.

Bralec jan je spoznal, da partnerko ljubi, ko je spakirala kovčke in odšla

Nekega dne, ko sem prišel iz službe, me je čakala s spakiranimi kovčki in besedami, da odhaja domov k staršem, ker ima vsega dovolj, da me je dovolj dolgo prosila, jaz pa nisem spremenil ničesar.

Prosil sem jo, naj ostane, vendar je vztrajala, ter odšla. Ostal sem sam v praznem stanovanju, v solzah in obupu. Minilo je že nekaj mesecev, ne oglaša se mi na telefon. Rad bi jo nazaj, brez nje si ne predstavljam življenja, napisal sem ji tudi, da sem s pripravljen spremeniti. Ne vem kaj bom, če me ne vzame nazaj. Svetujte mi prosim.

Jan

Nasvet za bralca:

Spoštovan Jan, saj veste, najbolj kruta resnica je, da je včasih po toči zvoniti prepozno. Resnično, na žalost je v mnogo primerih tako, da dokler človek ne doživi zares dovolj velike frustracije, bolečine, ne naredi nobene spremembe. In tako se je izkazalo tudi pri vas. Ena možnost je, da se je ona povsem izpraznila in da so tista ljubezenska čustva, ki jih je imela do vas z njenim odhodom odšla.

Če pa so še prisotna in bo želela videti vaša prizadevanja, potem imate morda še možnost.

Ne glede na to pa je za vas pomembno, da naredite nekaj na sebi, kajti v nasprotnem primeru se vam bo situacija ponovila. Opažam, da ste šele takrat, ko ste jo izgubil, dojel, kaj ste pravzaprav imel. Ta izrek ste gotovo slišali že mnogokrat, vprašanje pa je, ali ste ga kdaj zavestno upoštevali. Prav gotovo njej marsikaj ni bilo všeč in si sedaj želi miru, prostora ter časa za razmislek.

Bralec jan je spoznal, da partnerko ljubi, ko je spakirala kovčke in odšla

Če jo boste konstantno zasipaval s kilometrskimi sporočili, jo moledoval, je to prav gotovo ne bo vrnilo v vaš objem. Najboljšo potezo boste naredili, če se boste za nekaj časa popolnoma umaknili in začeli namesto depresivnega stanja življenje enostavno živeti. Četudi se boste še tako težko zadržali, da ji ne bi pisali ali ji postavili kakšnega vprašanja, vztrajajte pri molku.

Pustite ji, da razmisli, dajte ji čas, da vas začne pogrešati in upajte na najboljšo rešitev. Če je vajina ljubezen resnično trdna, se bo morda celo vrnila, vendar se boste morali v tem primeru tudi vi malce bolj prilagoditi.

Pripravljeno za Govori.se