Bralka Saška prosi za nasvet, saj ne ve, kako naj mu pove, da ga ne ljubi več

Podlegla sem stereotipom, ki narekujejo, da je prava smer, poročiti se, imeti otroke in živeti družinsko življenje. Pred letom in pol sem spoznala moškega, ki mi ga je predstavila prijateljica. On se je noro zaljubil vame, tudi meni je bilo z njim na začetku čudovito. Nato me je po pol leta zaprosil, rekel mi je, naj ne jemljem kontracepcije in poslušala sem ga. Ker sem mislila da je to moja največja življenjska sreča.

Zanosila sem in sedaj, ko se je sin rodil ugotavljam iz dneva v dan, da imam ob sebi moškega, ki mi v bistvu sploh ni všeč, ki ima drugačne cilje. On že sedaj razmišlja o še enem otroku in ki želi preživeti vse dneve doma, z mano.

Bralka Saška prosi za nasvet, saj ne ve, kako naj mu pove, da ga ne ljubi več

Vse skupaj me duši, vem, da ga ne ljubim, vendar nisem sposobna narediti prereza oziroma nadaljevati življenja sama. Saj takoj pomislim na vse očitke okolice.

Nesrečna sem, ko sem sama jočem in ne zberem poguma, da mu to povem, saj je za njegov pogled vse skupaj idealno. Svetujte mi prosim!

Saška

Nasvet: Spoštovana Saška, se strinjam z vami, podlegla ste nekakšnim stereotipom, sedaj pa ugotavljate da to ni življenje, ki ga želite živeti. Marsikdo se prehitro spusti v zakon ter načrtovanje družine. Dejstvo je, da v nekaj mesecih žal ne moremo ugotoviti, ali nam je nekdo resnično všeč, ali nam je resnično pisan na kožo. Obžalovati nekaj, kar ste storili, nima smisla, saj s tem ne boste ničesar spremenili. Svetujem vam, da na svojo situacijo, ki se vam zdi nevzdržna pogledate iz realnega vidika. Torej, partner je oseba, za katero ste ugotovila, da vas ne dopolnjuje, da ob njem niste srečna.

Preberite tudi LESTVICA ZNAMENJ, GLEDE NA NJIHOVO TEŽAVNOST V RAZMERJU

Ne vidite nobene skupne poti za prihodnost, torej bo potrebno storiti korak naprej, saj je v tem primeru razmerje obsojeno na propad. Poleg vsega pa vse skupaj, kar se dogaja med vama tudi slabo vpliva na sina in njegovo dojemanje ter razvoj.

Bralka Saška prosi za nasvet, saj ne ve, kako naj mu pove, da ga ne ljubi več

To, da ste še vedno obremenjeni z mnenjem drugih, je velik problem, ki ga bo čim prej potrebno rešiti. Saj s tem blokirate svoj osebni razvoj in odločitve, o katerih sicer neprestano razmišljate.

Potreben bo pogum, in seveda kakšen pogovor s prijateljico, ki vam privošči srečo in ne zagovarja splošnih omejitev. Saj ste že na dobri poti, le nekaj potrditev vam manjka in malce več poguma, samozavesti in samospoštovanja. Vaš prvi korak naj bo, da ste iskreni do sebe in partnerja. Ter da mu ob pravi priložnosti razložite vse skupaj, svoja čustva in razmišljanje.

Pričakujte, da bo šokiran, saj on smatra, da je med vama vse v najlepšem redu. Pot ne bo enostavna in morda se boste par mesecev sestavljali. Vendar si boste lahko potem začeli nizati takšno življenje, kot si ga želite vi!

Pripravljeno za Govori.si

Preberite tudi KJE JE MEJA? POMAGATI SINU, KI JE V TEŽAVAH ALI NE?