Ste v odnosu s čustveno nezrelo osebo? Preverite, kako se jim izogniti.

Nekateri odnosi trajajo celo življenje, medtem ko se drugi porušijo v nekaj mesecih. Kaj se zgodi? Močni in zdravi odnosi zahtevajo trdno povezavo med dvema čustveno zrelima osebama. Niso pa vsi čustveno zreli, da bi bili sposobni delovati v dolgem zrelem razmerju. Ljudje smo si seveda različni, a če želite, da odnos traja, morate biti z nekom, ki je dovolj zrel, da se spopade s svojimi čustvi ter se zna v odnosu prilagoditi.

Poiskati in obdržati partnerja, ki je zrel in pripravljen na dolgotrajno zvezo, je lahko zelo težko. Če bi bilo tako zelo lahko, se nobenemu od nas ne bi bilo treba ukvarjati s konflikti, nerazumevanjem in težavami v odnosih. Če se želite izogniti navezovanju s čustveno nezrelimi osebami, bodite pozorni na naslednje signale. Pomagali vam bodo občutiti čustveno stopnjo zrelosti človeka.

Ste v odnosu s čustveno nezrelo osebo? Preverite, kako se jim izogniti.

Znaki, da se srečujete s čustveno nezrelo osebo:

  • Ni mu ali ji jasno, ali vidi prihodnost z vami ali ne. Ne glede na to, koliko namigov dajte, se nikakor ne odločijo, ampak vas ves čas držijo v nekakšnem nedorečenem stanju, brez obljub o prihodnosti
  • Nikoli zares ne poslušajo, kaj želite povedati. Čustveno zrela oseba je vedno pripravljena poslušati in pogledati na obe strani zgodbe. Nasprotno, nezrela oseba se prepira o nepomembnih vprašanjih ali se razburja, ko stvari ne gredo v njeni smeri.
  • Ne prevzemajo odgovornosti za svoje napake. Nekdo, ki je čustveno nezrel, ne poskuša razumeti dejstva, da so konflikti del odnosa. Ne znajo se zavedati, kdaj je krivda njihova. Ne priznavajo svojih napak, hitro pa najdejo vaše napake.
  • Ves čas govorijo, da bodo tukaj za vas, vendar čudežno izginejo, ko jih dejansko potrebujete. Če vidite, da se ne držijo preprostih načrtov ali majhnih obljub, je to rdeča luč, ki je ne smete prezreti.

Ste v odnosu s čustveno nezrelo osebo? Preverite, kako se jim izogniti.

  • Preveč so zagledani in prepričani vase, da bi skrbeli za vas. Ne sprašujejo, kako je potekal vaš dan ali kaj se dogaja z vami. Vendar se bodo še naprej hvalili s svojimi izkušnjami in seveda pričakovali, da jih poslušate.
  • Niso pripravljeni na kompromise. Ko ste v razmerju, se morate prilagoditi potrebam drug drugega in poiskati zlato sredino. Če vaš partner tega ne zmore, potem nastane težava.
  • Ne znajo se spoprijeti s svojimi čustvi in ​​ne priznavajo, da so tudi oni ranljivi ali občutljivi. Ko začnete govoriti o resnih stvareh, se umaknejo ali pa vas preglasijo z nepomembnimi zadevami.

Torej, ko boste naslednjič, ko nekoga spoznate ugotovili, da zaznavate dva ali več zgoraj omenjenih znakov, se raje izognite, prej kot se preveč navežete in začnete graditi dolgoročno pravljico.

Preberite tudi REŠEVANJE KONFLIKTOV, STRES IN ČUSTVA