Najdite svoj način sproščanja in se notranje umirite glede na astro znamenje

V današnjem stresnem obdobju si vsak posameznik želi, da bi živel čim bolj umirjeno in zadovoljno. Težave, zapleti, zamude, nejasnosti, agresija, neiskrenost, nezvestoba, itd. so razlogi, ki porušijo naš mir, zato je priporočljivo, da se znamo notranje umiriti. Vsako znamenje pa se notranje umiri na svoj način. Torej, najdite svoj način sproščanja.

OVEN

Ste strastni, dinamični in samozavestni in imate burno in pogosto impulzivno življenje.

 • Kako najti ravnotežje:
  Naredite si dnevni plan, tedenski urnik pri vas ne pride v poštev, saj vedno nekaj pride vmes. Ko boste to storili poskušajte biti še bolj produktivni. Usmerjajte svojo energijo v konkretno delovanje. Najdite ravnotežje v sproščujočih dejavnosti, kot so kuhanje, branje in gojenje zelenjave.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Joga

Notranje se umirite

BIK

Ste varni, topli in odločni, včasih pa ste lahko trmasti in posesivni.

 • Kako najti ravnotežje:
  Ko se počutite tesnobno, iščite svoj mir v naravi. Dobro se zavedate, kako vaša dejanja vplivajo na druge. Preizkusite meditacijo, da se lahko osredotočite svoje misli. Raziščite svet vonjev in aromaterapijo zdravljenja, s čimer boste dosegli ponovno harmonijo v svojem življenju.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: EFT tehnika

DVOJČKA

Ste inteligentni, vsestranski in živahne osebnosti, ampak na drugi strani pa ste lahko živčni in nedosledni.

 • Kako najti ravnotežje:
  Ne delajte preveč in nikar ne mislite, da morate vse postoriti sami. Jejte uravnoteženo prehrano in nikar ne izpuščajte obrokov. Da sprostite živce, kombinirajte olja in vroče kopeli. Preberite več o pravilnem dihanju in dihalnih tehnikah in se poskusite v kakšno literaturo malce bolj poglobiti.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Angelska meditacija

RAK

Ste skrbna, intuitivna in zaščitniška duša, vendar imate pogosto težave z razpoloženjem in težko se sprostite.

 • Kako najti ravnotežje:
  Ne pozabite poskrbeti za svoje potrebe, kar je pomembno za vaše dobro počutje. Ne pritožujte se nad vsem. Praksa meditacije in joge vam bo več kot koristila. Živeti bi morali v harmoniji z notranjim ritmom. Naučite se postavljati meje in stojte za svojimi odločitvami. Znebite se vsega, česar ne potrebujete.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Reiki

LEV

Vi ste pogumni, ustvarjalni in predani, vendar želite nadvladati in nimate veliko strpnosti. Vedno želite imeti prav.

 • Kako najti ravnotežje:
  Razvijati bi morali sposobnosti za poslušanje, tako da omogočite tudi drugim, da pridejo v ospredje. Vsak dan si vzemite čas zase in se poglobite v svoje misli. Izogibajte se začinjene in mastne hrane, ki vam jemlje energijo in podira ravnovesje v telesu. Pijte veliko vode in poskrbite, da boste zadovoljni.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Kreativna meditacija

Notranje se umirite

Najdite svoj način sproščanja

DEVICA

Ste analitiki, praktični in iznajdljivi, ampak sami veste, da močno pretiravajte s popolnostjo.

 • Kako najti ravnotežje:
  Odreči bi se morali rutini in narediti kakšno stvar spontano. Poenostavite sebe in druge, ter se prenehajte obremenjevati s tem, kar si drugi mislijo o vas. Sprejmite negativne vzorce in se poskušajte z njimi soočiti. Prenehajte ponavljati svoje napake in se nato zagovarjati.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Reiki

TEHTNICA

Ste romantični in idealistični, ampak včasih tudi naivni, preveč popustljivi in neodločni.

 • Kako najti ravnotežje:
  Naredite seznam stvari ki jih morate postoriti, to vam bo pomagalo ostati organizirani in preprečilo odvečen stres. Pri sprejemanju pomembnih odločitev, navedite sami sebi vse razloge “za” in “proti”. Omogočajte svojim občutkom in kreativnosti skozi pisanje, slikanje ali glasbo. Uživajte v odlični hrani, vendar bolj zmerno.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Hoja po žerjavici

ŠKORPIJON

Ste strastni, intuitivni in privlačni, ampak tudi ljubosumni in arogantni.

 • Kako najti ravnotežje:
  Vadite umirjanje tehnike, ko ste pod stresom, kot so globoko dihanje, vizualizacija, in podobno. Poskusite hidroterapijo kot način za umirjanje duha in telesa. Odpustite drugim, da bi se izognili neskončnim sporom in napetostim. Vedno upoštevajte celotno sliko in se nikar ne izgubljajte v nepomembnih podrobnostih.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Angelska meditacija

STRELEC

Ste zelo iskreni in dobronamerni. Imate smisel za humor in filozofijo, pogosto pa optimistični brez razloga, malce neodgovorni in nagajivi.

 • Kako najti ravnotežje:
  Uporabljajte šport da usmerite energijo v pravo smer. Preberite več o tem, kako najti ravnovesje med optimizmom in realnostjo. Začnite upravljati svoje življenje in ne dovolite drugim, da vas usmerjajo. Poučite se kako zavestno nadzorovati svoja čustva. Predvsem pa najdite veselje v majhnih, drobnih malenkostih.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Aromaterapija

Notranje se umirite

KOZOROG

Ste uspešni, praktični in disciplinirani, ampak večkrat na robu fatalizma in pesimizma.

 • Kako najti ravnotežje: Znebite se vseh slabih povezav in se obkrožite s pozitivnimi ljudmi. Razmislite o svojih vrednotah in sanjah, ki odločajo o vaši prihodnosti. Če je vaš notranji občutek negativen, bi morali delati na samozavesti. Sprostite telo in duha s praktičnimi vajami, za katere si lahko najdete čas. Ne pozabite, da je sreča odvisna od vaše odločitve.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Gong terapija

VODNAR

Ste iznajdljivi, imate prost duh in ste vedno prijazni, vendar znate biti tudi nepredvidljivi in čustveno nestabilni.

 • Kako najti ravnotežje:
  Verjemite vase in v svoje sposobnosti. Naredite načrt za svoje dejavnosti, tako da boste našli čas tudi zase, ter za adrenalinske podvige, ki so vam pisani na kožo. Negujte ranljivost in dejstvo, da vas le ta lahko naredi še močnejše. Zavedati bi se morali sedanjosti in se usmeriti v bolj realne odločitve.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: Aromaterapija

RIBI

Ste občutljivi in umirjeni, vendar znate ob pravi osebi tudi oživeti in pokazati svojo skrito vročo plat.

 • Kako najti ravnotežje:
  Z različnimi tehnikami meditacije lahko priplezate na višji nivo in se popolnoma umirite. Sprostila vas bo tudi voda, ki je vaša najboljša terapevtka. Uživati bi morali več sadja in zelenjave, da uravnovesite svoj organizem. Izogibajte pa se prevelikim količinam soli in močni hrani, ki vas lahko notranje poruši.
 • Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: EFT tehnika

Pripravljeno za Sensa.si 

Preberite tudi OSEBNA RAST KLJUČ DO NAPREDKA