NE ENAČITE USPEHA S SLAVO IN MATERIALNIM BOGASTVOM

Skušajte razumeti, da bogastvo samo po sebi ne prinaša notranjega zadovoljstva
Skušajte razumeti, da bogastvo samo po sebi ne prinaša notranjega zadovoljstva

Skušajte razumeti, da bogastvo samo po sebi ne prinaša notranjega zadovoljstva

Predviden čas branja 4 minute

Za uspehom imamo v mislih doseganje nečesa, kar je vredno doseči, kar bo izboljšalo in obogatilo vaše življenje, ter bo prispevalo k splošnemu dobremu. Mogoče se nam možnosti, ki jih imamo ali naše življenje zdijo skromni, ampak če premagamo lastne slabosti, pomagamo tistim, ki jim lahko ter svoje vsakodnevne naloge in obveznosti izpolnjujemo in urejamo v bolje kot je to potrebno, potem tudi naše življenje ne more biti drugačno kot pa uspešno.

Tisti, ki niso razsvetljeni z življenjsko modrostjo uspeh enačijo s kopičenjem bogastva in slave, s tem pa v svojem življenju najbolj usekajo mimo.

Drži, da bodo mogoče tudi pridobili bogastvo, ampak samo zato, da bodo odkrili, da s tem denarjem lahko kupijo samo tiste stvari, ki jim ne bodo dale resničnega zadovoljstva, ter da jim denar ne bo omogočil tistega, kar je v življenju zares vredno. Vse tisto, kar si bodo pridobili, bo prišlo do njih za ceno izgube sreče, zdravja, radosti življenja, privatnega življenja in sposobnosti, da bi uživali v naravnih lepotah in preprostem zadovoljstvu. Po drugi strani pa moramo hrepeneti za boljšimi stvarmi, s katerimi bi sebe čim bolj popolno izrazili. Tisti, ki se prepušča usodi in tisti, ki pušča, da ga življenje nosi, v resnici ni vreden, da se imenje človek.

Skušajte razumeti, da bogastvo samo po sebi ne prinaša notranjega zadovoljstva

Za človeka je namreč naravno, da si prizadeva, da premaguje in da se dvigne.

Vsi neuspehi v življenju so posledica šibkih točk karakterja. Uspeh, še posebej materialen, sam po sebi ne koristi tistemu , ki ga doseže. Ne prinaša dolgotrajnega zadovoljstva, ampak ima mogoče vrednost v širšem smislu. Ima vrednost za širšo skupnost, ker bo služil kot spodbuda ali pa kot vodič za generacije, ki prihajajo. Prav tako uspeh v katerikoli stvari mogoče lahko služi tudi za uspešno izgradnjo osebnosti. Ampak sam po sebi uspeh, še posebej če je materialen, nima vrednosti.

Denar ne kvari ljudi. Osvobodite se te in podobnih zablod. Če se zgodi, da se nekdo pokvari, ko pride do denarja, je to samo iluzija tistih, ki ga ne poznajo, ker je bila ta oseba sigurno pokvarjena že prej, samo brez dovolj denarja in moči ni imela poguma, da se izkaže. Največji uspeh, ki ga nekdo lahko doseže, je življenje v skladu z univerzalnim umom.

To ne pomeni, da univerzalni um odloča o tem, ali je nekdo izpolnil pričakovanja ali pa padel na izpitu življenja.

Skušajte razumeti, da bogastvo samo po sebi ne prinaša notranjega zadovoljstva

Osnova življenja in eden od najvišjih zakonov univerzuma je stalni napredek in zaradi tega je usodno, če smo pasivni. Moramo iti naprej in težiti k dosežkom. Pri tem bomo gotovo prišli do stvari, ki zahtevajo mnogo napora, ampak niso vredne truda, ki ga je potrebno vložiti, da bi jih dosegli. Toda to je vse del učenja in pridobivanja izkušenj, ki nas bodo okrepila in pripravila še za večje stvari, ki prihajajo. Uspeh nikomur še ni padel z neba.

Doseganje uspeha, naj bo to na trnovi življenjski poti ali pa na poti duhovnega razvoja, zahteva domišljijo, vizijo, pogum, zaupanje, odločnost, vztrajnost, upanje, radost in mnoge druge kvalitete. Ampak vse lahko najdete v sebi. Vse te kvalitete, čeprav se vam mogoče trenutno zdi, da jih nimate, ždijo neodkrite v vas. Pripravljene so se izkazati v svoji najboljši izdaji, samo treba jih je poklicati. Ampak treba je razumeti, bogastvo ni cilj, to ni niti potrebno, ampak je samo sredstvo za doseganje ciljev.