VZROK ZA SLABO POČUTJE JE NEZADOVOLJSTVO

Vzrok za slabo počutje je vedno neka vrsta nezadovoljstva.
Vzrok za slabo počutje je vedno neka vrsta nezadovoljstva.

Vzrok za slabo počutje je vedno neka vrsta nezadovoljstva.

Predviden čas branja: 4 minute

Vzrok za slabo počutje je vedno neka vrsta nezadovoljstva. Včasih je tu zaradi nedoseganja ciljev ali pa zaradi doseganja tistih, ki ne zadovoljujejo vaših resničnih želja. Lahko nastane tudi kot posledica dolgotrajnega razmišljanja o neželenih situacijah, oziroma tistih temah, ki v vas vzbudijo slaba in neprijetna čustva. Z obzirom na to, da je doseganje cilja posledica pravilnega načina razmišljanja in da cilji v nas lahko vzbudijo samo prijetne občutke, to vodi do zaključka, da slabo počutje vedno povzročijo napačne misli. Zato je rešitev za ta problem zelo enostavna; spremenite način, predvsem pa temo razmišljanja.

V kolikor gre za negativne misli zaradi trenutne situacije, jih odpravite s pomočjo vztrajnosti.

Če je razlog zaskrbljenost zaradi prihodnosti, se vedno spomnite, da ste vi oseba, ki odloča o svoji usodi in da bo prihodnost taka, kot boste določili vi. Če vas skrbi nekaj iz preteklosti, to izbrišite, ker časa ne morete zavrteti nazaj. Glejte na to kot na še eno izkušnjo, iz katere ste se naučili nekaj koristnega, potem pa kreirajte svojo prihodnost tako, da podobne napake ne boste več naredili. Vi ste tisti, ki skrbite za svoje življenje in o njem odločate, s poudarkom na besedi SVOJE. Ne morete odločati in vplivati na to, kako se bodo vedli drugi in kakšno bo njihovo življenje Oziroma lahko, ampak to potem ni v skladu z zakoni narave in druga oseba nima svobodne izbire, kot je tudi vi nimate.

Vzrok za slabo počutje je vedno neka vrsta nezadovoljstva.

Lahko prijateljsko komentirate vaše videnje obnašanja druge osebe in ji predlagate prave vrednote, toda na koncu je na tej osebi, da se odloči, ali bo vašo sugestijo sprejela ali ne in vi morate to odločitev spoštovati.

Drugi razlog zaradi katerega ljudje včasih iščejo pomanjkljivosti pri drugih je nezadovoljstvo s samim seboj. Zaradi tega nezadovoljstva iščejo napake pri drugih ljudeh, da bi opravičili svoje trenutno stanje ali pa prikrili pomanjkanje odločnosti, da bi začeli z osebnimi spremembami. Če je to razlog, zaradi katerih iščete pomanjkljivost pri drugih, imate dovolj moči in energije, da dosežete vse, kar si želite, razlog zaradi katerega pa niste dovolj odločni ali pogumni.

Da bi začeli s spremembami pa je samo vpliv vašega ega, ki bo storil vse, kar lahko, samo da se mu ne bi bilo treba spremeniti.

Vzrok za slabo počutje je vedno neka vrsta nezadovoljstva.

Neprijetna in nezaželena trenutna situacija, v kateri se nekdo nahaja in razmišljanje o tem kaj bo jutri in kako naj se izvlečen iz problema, privedeta do velikega notranjega nezadovoljstva, ki vzbudi intenzivne slabe občutke, to pa je zanesljiva pot do številnih fizičnih obolenj. V kolikor imate težave s prebavo, se pozabavajte s svojimi mislimi in jih poskušajte spremeniti, ker je večina zagotovo osredotočena na probleme.

Ni vam treba skrbeti kaj bo jutri, ker imate sposobnost, da ustvarite ta jutri, vendar tega ne boste dosegli tako, da boste upali in verjeli, pri tem pa se boste osredotočali na probleme.

Fokus mora biti na tistem, kar si želite, da se zgodi. Načinov, na katere pa se bo to uresničilo in poti, po katerih boste prišli do cilja, pa morda trenutno še ne poznate. Mogoče se vam ne bodo niti pokazale do samega konca, vseeno vam ni treba skrbeti za to, ker če ste prepričani, kaj želite doseči in če verjamete in veste, da boste to dosegli, zakaj je potem pomembno, da bi to takoj vedeli in tudi na kakšen način boste to dosegli? Popolnoma se prepustite naravnim procesom in vaša intuicija vas bo odvedla v pravem trenutku na pravo mesto.