TELO JE POKAZATELJ DUŠEVNEGA STANJA

Zdrav duh v zdravem telesu je najboljša borba proti boleznim
Zdrav duh v zdravem telesu je najboljša borba proti boleznim

Zdrav duh v zdravem telesu je najboljša borba proti boleznim

Predviden čas branja: 4 minute

Večina ljudi gleda na bolezen kot na nekaj,  kar je neizbežno in kar je sestavni del življenja in ne razumejo, da je samo zdravje normalno stanje organizma, bolezen pa je nenormalno stanje. Ena od prvih stvari, ki jih bomo odkrili, bo dejstvo, da danes živimo na popolnoma nenaraven način in kadar je pod vprašajem zdravje večina med nami krši vsak možen zakon narave. Na koncu koncev, če bi bila genetsko spremenjena ali kemično obdelana hrana nekaj, kar je naravno in kar je v skladu z okoljem, v katerem raste, potem bi v naravi rasla ravno taka kot postane po človekovi naravni obdelavi.

Čeprav bi z življenjem v skladu z naravo in naravnim načinom zdravljenja zagotovo za kakšno stopnjo napredovali, to ni tisto, kar je bistvo zdravega življenja.

Mnogi ljudje imajo navkljub temu, da redno telovadijo, jedo zdravo hrano, se izogibajo zdravilom in serumom in v vsakem pogledu poskušajo živeti popolnoma naravno, na koncu probleme z zdravjem. To je zato, ker obstajajo še globlji razlogi zaradi katerih smo zdravi ali bolni, ti razlogi pa niso fizične narave. Kadar začnemo preučiti um, zelo hitro dojamemo, da je osnovni vzrok bolezni sam človek, to pomeni, da sami sebe s svojim razmišljanjem pripeljemo v bolezensko stanje. V medicini je že od nekdaj znano, da lahko neprekinjeno razmišljanje o neki določeni bolezni v nekem trenutku to bolezen ustvari v organizmu.

Zdrav duh v zdravem telesu je najboljša borba proti boleznim

Nezdravo razmišljanje je vzrok za nezdravo stanje organizma, kar pripelje do tega, da lahko postanemo plen neke bolezni, ali pa se v nas razvije kronična motnja.

Zdrav duh v zdravem telesu je popolnoma pravilna misel, ki jo ljudje žal napačno razumejo. Ne drži in tudi ni sporočilo tega pregovora, da boste z izoblikovanjem zdravega telesa dosegli duhovno zdravje. Ideja in sporočilo te čudovite misli je, da je zdravo telo pokazatelj, da se v njem nahaja zdrav duh. Toda niso samo misli o bolezni vzrok na njihovo pojavljanje. Vsaka negativna misel, ki povzroči, da se počutimo čustveno slabo, ko smo žalostni, zaskrbljeni ali vznemirjeni, kadar trepetamo ali pa smo prestrašeni pripelje naše celice in naš organizem v pasivno stanje. Naš um takim mislim pošilja valove, ki omrtvičijo celice in, kar je še bolj pomembno, spremenijo njihovo obliko, strukturo in namen.

Razlog za pojav bolezni niso samo lastne misli in čustva, temveč je treba vzeti v obzir tudi dejstvo, da se nenehno nahajamo pod vplivom kolektivne zavesti okolja, v katerem živimo.

Zdrav duh v zdravem telesu je najboljša borba proti boleznim

Sugestije prihajajo do nas iz na stotine različnih izvorov. Na nas vplivajo pogovori s prijatelji in družino, ker je njihovo prepričanje v bolezen tako mično, da je z njim gotovo obarvan vsak pogovor in če se pred tem ne branimo, bo to podzavestno vplivalo na nas. Kontrola misli je edina pravilna procedura. Če misli, zaradi katerih se počutimo slabo, zamenjamo s takimi, ki nas bodo navdale z lepimi občutki, se bo v našem življenju v ospredje postavilo zdravje, bogastvo in sreča.

V naši podzavesti se nahaja neverjetna moč in nepredstavljiva inteligenca. Ta fantastična moč bo, v skladu z našimi mislimi, proizvedla tako zdravje, lepoto in harmonijo, kot tudi nasprotne učinke. V kolikor so naše misli prijetne, pozitivne in konstruktivne potem bosta naše življenje in naše telo izpolnjena s popolnostjo. Če imate željo in voljo, da se na pravi način disciplinirate in da se soočite, kakor se nam to včasih zdi, z neizbežnimi neuspehi, potem je to več kot mogoče.