Ženske, ki jim je zdrav slog življenja zapisan že ob rojstvu

Vse med nami ste se zagotovo že večkrat odločile poskrbeti za bolj zdrav slog življenja, vendar se med zodiakalnimi znamenji najlažje dotaknete zdravega načina le nekatere ženske, vse ostale pa imate lahko z odrekanjem in vztrajnostjo nekaj težavic.

Zdrav slog življenja

DEVICA

Devica je ženska, ki že zaradi svojih karakteristik sončevega znamenja prebira literaturo o zdravi prehrani. Išče nove kombinacije ter se navdušuje nad raznimi športi, tudi tistimi, ki zahtevajo odlično fizično pripravljenost. Njeno telo in fizična kondicija ji veliko pomenita. Šport zanjo predstavlja prijetno obliko sproščanja in dvigovanja njene energije. Z veseljem sestavlja jedilnike. Običajno bolj obarvane z zelenjavnimi jedmi in pri tem seveda ne pozabi na začimbe, saj mora biti zanjo okus hrane popolnoma dovršen.

Preberite tudi DEVICE IZOGNITE SE STRESU IN ZAŽIVITE BOLJ POLNO

To je ženska, ki je proti raznim škodljivim razvadam. Zato jo boste redko srečali s cigareto v roki, saj se zaveda, da kajenje škodi njenemu zdravju. Zelo dosledna je tudi, kar se tiče obiskov zdravnika. Včasih pretirava s preventivno, saj se ji ne sme zgoditi, da bi ugotovila, da je določene simptome ignorirala ali spregledala. Njen dan je dolg, saj je na urniku tudi vadba, ki je ne sme zamuditi, poleg tega je tudi odličen motivator, ko je potrebno k vadbi ali hujšanju spodbujati druge prijateljice. Ona je prava zakladnica informacij o zdravi prehrani.

TEHTNICA

Za prefinjeno tehtnico je zalo pomembno, da se v svojem telesu resnično dobro počuti, ter da ga lahko nadzoruje. Kljub njeni neodločnosti, je prepričana, da je zdrav življenjski slog edina prava pot do sreče in zadovoljstva. Na umirjen način se spušča v razne športne dejavnosti, največ usklajenosti in harmonije lahko doseže z jogo ali meditacijo, ki popolnoma sprostita njen um. Obožuje tudi plavanje in tenis, kjer uporablja posebno vodoodporno maskaro, saj morajo biti njene oči vedno poudarjene.

Zdrav slog življenja

Tehtnica hrepeni po lahkotni hrani, ki jo zna odlično kombinirati. Obožuje sadje, zato ga spretno vključuje tudi v glavne obroke. Ona nikakor ne razume prijateljic, ki se težko zadržijo ob odlični tortici ali vrečki slanega čipsa, saj je sama, kljub svoji labilnosti zelo odločna, da ne bo škodila svojemu telesu z nezdravo hrano. Ko začuti, da nekaj ni vredu, se takoj odpravi k zdravniku, da bi preprečila kakšen resne bolezni ali se vsaj zaščitila. Ni panična in zna sprejemati tudi občasne slabosti oziroma težave, ki jih običajno sprosti s tekom v naravi. Nikoli pa ne pozabi imeti s sabo tudi stekleničke vode, saj se zaveda, da je zadosten vnos tekočine zelo pomemben zanjo.

Ženske, ki jim je zdrav slog življenja zapisan že ob rojstvu, so bolj sproščene.

KOZOROGINJA

Trdna in vztrajna kozoroginja si ne dovoli, da bi se ji kopičili nepotrebni, odvečni kilogrami, zato zna svoj motiviran um odlično uporabiti tudi na področju zdravega prehranjevanja in skrbi za telo. Vedno svoje telo zaščiti pred škodljivimi žarki, tudi predele, ki jih običajno pozabljamo. Ko načrtuje svojo vadbo, je pri tem navdušena, da bo zopet nekaj naredila za svojo kondicijo. Boks in razni borilni športi usklajujejo njen um in telo in z njimi sprosti svoje napetosti in tako ohranja zbranost in umirjenost.

Zdrav slog življenja

Na njenem krožniku se večkrat znajdejo jedi tujih kuhinj, ki jih spretno kombinira z zdravimi sestavinami domače kuhinje. Seveda pri tem ne pozablja na polnovredne jedi naših babic, kot npr pira in ajda. Prepričana je, da lahko vsak poskrbi za zdravje in umirjenost na način, za katerega je potrebna vztrajnost, ki pa je njej ne primanjkuje, zato nekako lažje krmari skozi življenje na zdrav način in v njeni omarici lahko najdemo tudi vitamine in minerale, vendar jih ne meša povprek, ampak je seznanjena s tem, kako jih kombinirati, da doprinesejo k boljšemu počutju.

Preberite tudi ŽENSKE ZODIAKA, KI OBOŽUJEJO NARAVO IN ŽIVALI