Tehtnica

Dnevni horoskop za 17.05. 2022

Poskusite se bolj poglobiti v odnos, ki vas po tihem obremenjuje. Poklicala vas bo pomembna oseba. Ko vam bo nekaj predlagala, ne dvomite v svoje sposobnosti, ampak zaupajte.

Tedenski horoskop za 16.05. - 22.05.2022

Z lahkoto se boste podali v nov zalogaj na poslovnem področju, ne pozabite pa najprej izračunati stroškov, da vas kasneje ne presenetijo v negativni smeri. Sredina tedna bo namenjena hitrim rešitvam in izčrpnim pogovorom, ki lahko stkejo boljše odnose in veliko bolj jasno sliko. Morda je čas, da osebno napredujete. Konec tedna boste imeli občutek, da se stvari nikakor ne premikajo tako, kot ste si zamislili in želeli. Merkur prinaša nekaj zoprnih povezav, ki vam bodo meglile sliko.

Mesečni horoskop za Maj 2022

Čeprav boste v maj zakorakali v dobri formi, ne počnite vsega, kar vam pade na pamet. Zaradi prezaposlenosti boste precej odsotni, sanjali boste prevelike sanje, zato bodo tudi dejanja včasih nerazumljena. Čas je, da se začnete učiti na napakah, posebno ko boste naleteli na nekaj težav z denarjem ali službenimi zadevami. Sprostite se in premislite, saj očitno potrebujete več časa.

V zadnjih dneh meseca maja vam Sonce v znamenju dvojčkov prinaša ljubosumje in nekaj dvomov na čustvenem področju, ki pa bodo z pogovori hitro izhlapeli iz obzorja. Vsakodnevna opravila boste vestno izpolnjevali in tudi zaključili nekaj, kar se vam je še pred kratkim zdelo nemogoče. Osrečite sebe, saj veste, da ste oseba, ki morate dati svoja čustva na plano.

Smernica za boljše počutje v maju

Letni horoskop za leto 2022

Tehtnice, v letu 2022 končno prihaja čas žetve in obilja ter čas neomejene izbire. Karkoli želite izboljšati, razrešiti ali doseči je to idealno leto za napredek. Skušali se boste preudarno odločiti, kaj je vaša resnična želja, šele nato se boste določili ter se pomaknili do cilja, vendar tokrat lažje kot v preteklih letih, ko vas je spremljal občutek, da vsi žanjejo uspeh, samo vi stagnirate. Kreativnost, prepletena z umirjeno noto bo ključ do čudovitih rešitev ter umirjenih medsebojnih odnosov, tako ljubezenskih, kot tudi poslovnih. Kljub prirojeni neodločnosti v 2022 za vas ne bo nič nemogoče in priložnosti se bodo pojavljale ena za drugo. Kljub temu da bo veliko dela preko katerega se boste v januarju in februarju, ko rezultatov morda še ne bo na spregled želeli dokazati.

Družinsko okolje bo na preizkušnji, ves čas bodo prisotne nejasne situacije, kar vas bo popeljalo v borbo s samimi seboj. Zaradi ponavljajočih se prepirov z družinskimi člani vaš um ne bo ostal popolnoma stabilen. Nekaj vas bo ves čas skrbelo, zaradi česar bodo večkrat prisotne težave z nespečnostjo. Odločite se opraviti s to jezo in žalostjo hkrati in si ne dovolite, da na vas vplivajo tisti, za katere vest, da se nikoli ne bodo spremenili. V sredini leta ne bodite presenečeni, če boste v domačem okolju glede nekaterih zadev in kočljivih tematik zelo čustveni.

Prodirali boste s prirojenim šarmom in prijazno osebnostjo. Seveda bo to prispevalo k še večji skladnosti v notranjosti. Znali se boste pravilno usmeriti, oprostiti, razumeti, skratka, kdor bo v 2022 hodil z vami ali se družil z vami bo posledično ujel kanček vašega optimizma. To bo tudi ugoden čas za samorazvoj. Postavljali boste, še posebej jeseni temelje za dolgoročno rast, ki bodo tako uspešni, da jih boste lahko kasneje celo uveljavili.  Harmonija med občutkom smiselnosti življenja in uspehom pri vsaki nalogi bo ustvarila trdne temelje za varno pot v smer samopodobe, ki je stabilna. Z veseljem boste v zimskih mesecih dodatno spodbudili domišljijo, vendar to ne pomeni, da se vam ne bo treba za izjemne rezultate potruditi. Saturn vam v negativnem smislu prinaša strogost, zlasti na področju družbenih in medosebnih odnosov, lahko celo omeji interakcije, ki ne ustrezajo določenim standardom in normam.

O znamenju Tehtnica

Horoskop tehtnica

Značilnosti horoskop tehtnica.

Rojeni v obdobju (23.9. – 22.10.)

Tehtnica je umirjeno in nežno znamenje.

Tehtnica predstavlja veliko stvari, v prvi vrsti odlično presojo, občutek za sočloveka, izbran okus, pošteno igro, pravičnost in harmonijo. Njeno razpoloženje se spreminja s svetlobno hitrostjo in njena pomoč drugim je lahko v življenju večkrat težava, saj jo ljudje radi začnejo izkoriščati, ker čutijo, da je vedno voljna priskočiti na pomoč. Tehtnica premore tudi izbran okus za modo in eleganco, zato je nikoli ne boste srečali neurejene.

  • Spol: moški
  • Vladajoči planet: Venera
  • Element: zrak
  • Dinamika: kardinalna
  • Barva: modra
  • Drag kamen: turmalin
  • Roža: spominčica
  • Telesno območje: sečila
  • Drevo: smreka
  • Hrana: sadje, zelenjava

Tehtnica je znamenje, ki nakazuje predvsem na odnose.

Najpomembnejša beseda znamenja je ravnotežje, zato je prikazano z uravnoteženo tehtnico. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Tehtnica, razumejo različne poglede in se zato pogosto težko opredelijo ali odločijo, tudi ko se morajo. Radi se izognejo konfliktnim situacijam, kar le še bolj poudarja njihovo neodločnost. Ljubijo popolnost. Včasih se ne morejo odločiti le zato, ker ne vedo, kaj bo odločitev prinesla. Isti simbol predstavlja sodstvo, s katerim so ti ljudje zelo povezani.

Tehtnicam je najpomembnejše, da ugajajo, takoj zatem pa to, da je njihovo življenje uravnovešeno in harmonično. Zelo se bojijo, da bi koga prizadele ali da bi povzročile krivico. Globoko v njih je zakoreninjeno uravnovešeno delovanje, ki ga boste občutili že takoj na začetku poznanstva. Včasih njihovo razpoloženje zaniha v skladu z vremenom ali gibanjem lune. Sicer pa si vedno prizadevajo za miren pogovor. Na vsako sogovornikovo prijetno ali neprijetno besedo se doživeto odzivajo.

Čeprav slovijo kot neodločne, pa ta lastnost preprosto izpuhti, ko gre za njihovo garderobo.

Drži sicer, da takrat, ko se pogovarjajo o najnovejši modi, utegnejo sprožiti sodno razpravo, v kateri so v vlogi sodnika, branilca in obtoženca hkrati, vendar točno vedo, kako bodo nosile in kombinirale svoja oblačila, da bodo ustvarile vtis urejene osebe. Ljudje, rojeni v tem znamenju, premorejo izrazit občutek za lepo, zato so tudi pri kuhanju zelo občutljivi, ko gre za sestavine, ki jih bodo dali v lonec.

Tehtanje, merjenje in določanje so sestavni del njihovih kuharskih receptov.

S kuhanjem se ne obremenjujejo pretirano. Tehtnice sovražijo umazana dela. Pripisujejo jim tudi lenobo, vendar le ljubijo bogastvo in udobno življenje, kar je pogosto spodbuda za uspešno kariero. Največkrat pridejo do odgovornejših položajev, vendar jim samotarski vodilni položaj ne ustreza. Raje delajo v skupini in v stiku z drugimi.

Tehtnici ogromno pomenijo odnosi v družini, zato se boji, da se le-ti ne bi porušili, saj ves čas potrebuje podporo. Čeprav v teh odnosih večinoma trpi v podrejenem položaju, zaradi nakopičenega strahu, da je ne bi več marali, slepo vztraja v teh odnosih in se prilagaja. Boji se tudi nenadnih nesreč in izgub, o katerih podzavestno večkrat razmišlja.

Za tehtnice je tekočina bistvenega pomena, zato se najprej izognite sladkorjem, ki so skriti v gaziranih pijačah. Uživati bi morale več živil beljakovinskega izvora. Pripadnikom tega znamenja koristijo ribe, morski sadeži, jogurt, riž, koruza, paradižnik, špinača, maline, jagode in mandlji. Moški bi se morali izogibati slanim prigrizkom in sladkarijam nasploh ter uživati več hrane, bogate z rastlinskimi vlakninami. Priporoča se vam tudi več vadbe.

KO NIMAŠ NIČESAR SKRIVATI, SE NIČESAR SRAMOVATI, SI SVOBODEN KOT MAJHEN OTROK, KI NE POZNA OVIR IN SE IZRAŽA Z RESNIČNO RADOSTJO.

Ženska, rojena v znamenju tehtnica
Ženska tehtnica

ŽENSKA TEHTNICA: Kako osvojiti tehtnico?

Tehtnica je ženska izredno ostrega razuma s katerim se lahko postavi po robu vsakemu moškemu. Je pravi suženj poštenosti. Nagnjena je k temu, da vsako stvar trikrat premeri, da ne bi česa spregledala. Moški, ki ga bo zanimala bo v njej našel tovarištvo, prijateljstvo, ljubezen in strast. Seveda pa bo moral biti tudi on dovolj zanimiv zanjo. Ljubijo nove obleke, drage dišave, klasično glasbo in podobno. Samotnost sovraži tako poslovno kot čustveno. Druženje ji v vseh področjih življenja zadovolji najgloblje potrebe. Nerada dela sama in še težje samotno živi. Zanjo je zakon skupna pustolovščina, katere zakonitosti so bolj zapletene in natančne od zavarovalne police. Njen dom bo kot iz priročnikov za notranje dekoriranje. Med seboj ujemajoče se barve in slogi, vse se bo stapljalo v prijetno celoto. Prti bodo čisti, kosilo pravočasno na mizi, rožice v sredini, dobro vino in tiha glasba.

Moški tehtnica
Moški tehtnica

MOŠKI TEHTNICA: Kako osvojiti tehtnico?

Moški rojen v znamenju tehtnice je znan po svojem ostrem čutu za pravico in poštenje, za katero se, če je treba, bojuje z gromozansko energijo. Ljubi vse, kar je lepega, grdobijo v kakršnikoli obliki pa prezira. Nepoštenost, melanholijo, histerijo prav sovraži in se teh pojavov na vse moči izogiba. V življenju vedno skrbi za harmonično vzdušje okoli znancev. Kot prijatelj je izredno priljubljen, saj ponuja obilo šarma, ljubeznivosti in iskrenega spoštovanja vsega, kar je v ljudeh dobrega, ter sijajno tovarištvo tako moškim kot ženskam. Kar se tiče dela je poln kontrastov. Njegova obdobja hudega garanja se premo sorazmerno izmenjujejo z obdobji popolne sproščenosti, med katerimi prav rad pobegne pred svetom, da si nabere novih energij. Ko se zopet pobere se zažene v delo s polno paro. Če v življenju uspe, je skoraj vedno na svojem področju specialist.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU TEHTNICE

Gwyneth Paltrow 28.09.1973
Sonce se je ob njenem rojstvu nahajalo v znamenju Tehtnice, kar pomeni, da je oseba z naravno težnjo in potrebo po harmoniji ter umirjenosti, privlačnega videza, ki izžareva eleganco, vendar pa večno tehta med različnimi možnostmi in se ne more odločiti, zato deluje zmedeno. Ascendent v znamenju Strelca nakazuje, da je večkrat površna, vendar vedno optimistično usmerjena. Ne zna komplicirati in zapletati zadev, pri njej vse poteka enostavno in spontano. Luna, ki se je nahajala v znamenju Dvojčkov ji prinaša odlično komunikacijo, razpršenost v ljubezenskih odnosih in večno željo po svobodi, kar je lahko za partnerstvo izredno moteče.

Vladimir Putin 7.10.1952
Sonce se je ob njegovem rojstvu nahajalo v znamenju Tehtnice. Je šarmanten, eleganten in precizen moški, ki je s svojo simpatičnostjo dobrodošel v vsaki družbi. Luna v znamenju Dvojčkov mu podarja razigranost in spontanost. Ko ljubi je predan, če v razmerje ni prepričan, je sposoben možnosti iskati tudi drugje. Ni najbolj zaupljiv, zato mora vse večkrat preveriti. Merkur v znamenju Tehtnice ga usmerja v prijetno komunikacijo, nevsiljivost in prilagodljivost. Z Venero v znamenju Škorpijona sta mu strast in uspeh položena v zibelko, zato bo v življenju vedno uspešen, saj se znajde na svoj način in je zelo prepričljiv.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje s tehtnicami!