STE STRPNI, SE ZNATE POSTAVITI ZASE NA PRAVI NAČIN?

Kako se odzivate, ko vas preskočijo, medtem ko čakate v vrsti?
Ste strpni, ko vas nekdo v vrsti prehiti?

Kako se odzivate, ko vas preskočijo, medtem ko čakate v vrsti?

Predviden čas branja: 3 minutes

Ali molčite, ali znorite, ste strpni?

SE ZNATE POSTAVITI ZASE?

Vsak bi moral imeti odnos do sebe in drugih, vendar vsi mirnega čakanja v vrstah ne zmoremo. Obvladovanje napetosti in jeze, medtem ko se nekdo prerine pred vas in to v dnevu, ko ste najbolj slabe volje je zelo težaven korak. Ni ne preprosto, niti ne enostavno, a z malo vaje se vam bo trud obrestoval.

Kako se odzivate, ko vas preskočijo, medtem ko čakate v vrsti?

Predstavljajte si naslednji scenarij.

Stojite v dolgi vrsti, ko se moški tik pred vrati približa pultu, ne da bi pogledal ostale, in vsi so tiho. Taksist vas je odpeljal tristo metrov dlje in vi ste tiho. Ste, ali padete ven, poveste svoje, se postavite zase? Zakaj nekateri izmed vas v teh situacijah molčite? Ne veste, kako se soočiti s to ali podobnimi, prav tako neprijetnimi situacijami, zato več dni razmišljate o njih, pri čemer se obtožujete, da se ne morete boriti za svojo pravico,

Pogost razlog, da ljudje ne branijo svojih meja, je strah pred reakcijo.

Ko si predstavljajo, da se bo druga oseba, potem ko jih bo opozorila, opravičila in ubogala, se bodo zlahka postavili zase. Toda ko si predstavljajo, da ta oseba postane agresivna, začne kričati ali se maščevati s kakšnimi žaljivimi ali posmehljivimi komentarji, potem jim zmanjka poguma, da bi se uprli. Takšen strah in nelagodje upočasnjujeta razmišljanje. Zato je pomembno, da spoznate sebe, ugotovite, kje sov šibke točke.

Vsak bi moral imeti sposobnost odločno in energično povedati, kaj si želi ali kaj mu je pomembno. Če imate vnaprej pripravljene obrambne stavke za najpogostejše tovrstne situacije, v katere zaidete, jih boste lažje obvladovali.

Kritika ni žalitev

Pomembno je, da znate kritizirati, da ne bi žalili sogovornika, hkrati pa se zavzeli zase in za svoje pravice. Vendar se ne bo zgodilo samo od sebe. Za to se je treba potruditi. Če te veščine niste pridobili z vzgojo in prejšnjimi življenjskimi izkušnjami, je skrajni čas, da se z njo spoprijateljite. V nasprotnem primeru se bo, nabralo nezadovoljstvo in sčasoma se boste začeli dojemati kot manj dragoceno osebo. Pomembno je, da se naučite biti vedno stoodstotno na svoji strani. To pomeni, da se ne smete obtoževati, ker nečesa niste naredili ali povedali.

Najlažje se je odpovedati, ter niti ne poskusiti obvladovati sebe, oziroma ujeti pravo mero.

Kako se odzivate, ko vas preskočijo, medtem ko čakate v vrsti?

Takšno, s katero se znate postaviti zase na vljuden in diplomatski način, brez da bi vzkipeli in pritegnili pozornost npr. celotne trgovine. Namesto da bi se naglo strinjali s sporazumi samo zato, ker ne moremo reči ne, lahko lažje delujemo tako, da si vzamemo čas za razmislek. In v tem času bomo v miru razmislili, ali nam ta sporazum ustreza in ali to želimo ali ne. Le tako imamo tudi več možnosti, da pa se morda celo postavimo zase.

Ne pozabite, da preveč razburjenja zaradi nepomembnih stvari, kot je čakanje v dolgi vrsti, ki se ne pomika nikamor samo vznemirja. Ko se boste naučili na prijazen in ustrezen način postaviti se zase iz reči ne, ko vam nekaj ne ustreza, bo vsakič lažje in občutek lepši.

Katera astrološka znamenja so pri čakanju v dolgi vrsti najbolj strpna in mirna?

Najbolj mirni in strpni pri čakanju v dolgi vrsti ste raki, kozorogi in ribe.