Mesečni horoskop MAJ 2023

Mesečni horoskop MAJ 2023 za vsa astrološka znamenja

Predviden čas branja: 5 minut

S Soncem v znamenju bika se boste lotevali praktičnih nalog in tokrat boste sposobni vztrajati pri njih tudi ko bodo že skoraj vsi obupali. Težko vas bodo prepričali le, da se lotite nečesa novega ali naredite nekaj na povsem nov način. Oboževali boste dobro hrano in pijačo, potrebovali boste preprosto, vendar udobno okolje. Dobro bi bilo, da bi v tem obdobju malce omejili svojeglavost in vsaj malo manj zavračali novosti, ki prihajajo. Prihaja tudi vztrajnost, ki jo boste znali spretno uporabiti tudi tisti, ki običajno niste prodorni. Ne bodite presenečeni, če se bo pojavilo nekaj ležernosti, ali če kakšen dan ne boste imeli dovolj energije, da dokončate z delom, nič vam ne bo ušlo izpod nadzora, saj boste kljub vsemu zbrani in motivirani.

Počutili se boste bolj stabilno in odločno, zato boste tudi lažje prodirali in se odločali. Vaše sočutje bo povečano tudi v prijateljskih odnosih, vendar pazite, da vas zaradi vaše dobrote ne začne kdo izkoriščati.

Obdobje v zadnjem delu maja bo bolj prijetno še posebej za tiste, ki so se vam v preteklem obdobju ves čas vrstile težave, kljub temu, da ste se trudili. Sonce v znamenju dvojčkov bo poskrbelo za spontanost, prodornost in voljo, ki vas vodi k novim zmagam naproti. Več bo komunikacije in dogovorov, ki pa lahko tudi dolgoročno obrodijo sadove. Le premišljeni boste morali biti, saj se lahko pojavljajo manjše ovire, ki vas bodo razjezile. Trudili se boste biti velikodušni in strpni, kljub temu pa se bo v odnosih pojavljala razigranost. Več bo prijetnih trenutkov, bolj lahkotnih in družabnih. Znali se boste sproščeno pogovarjati in na sploh sporazumevati. Tudi spogledovanje vam bo šlo bolje od rok. Težili boste k lepim in dobrim odnosom.

Počutili se boste bolj prikupne, privlačne in družabne.

Veliko pozornost bo treba posvetiti sebi, delu na sebi, sprejemanju sebe, spreminjanju sebe, izgrajevanju sebe, prevrednotenju sebe in svojih lastnih vzorcev in navad. Ne bodite malenkostni v nežnosti in strasti. Bolj boste sicer moralni, ne bi bilo pa dobro, da iščete »dlako v jajcu«. Zgodi se vam lahko kakšna manjša krivica, vendar vas to niti ne bo pretirano razjezilo, raje se boste ob tem celo zabavali. Opaziti bo pretirano samozavest in nerealno predstavo samega sebe.

Mesečni horoskop MAJ 2023 za vsa astrološka znamenja

ZNANI, KI PRAZNUJEJO V MAJU

Tjaša Železnik praznuje 6. maja

Tjaša ima Sonce v znamenju bika, zato jo spremlja neustavljiva želja po širjenju meja in svojih možnosti. Je večni optimist, ki se z največjim navdušenjem poda v nove pustolovščine. Privlačijo jo potovanja, študij, daljni kraji, filozofija in vse drugo, kar ji pomaga pridobiti nova spoznanja. Išče pot, resnico in pravico. Ima naraven dar za pravo, filozofijo in religijo. Dobra hrana in družba ji pomenijo ogromno. Zna si vzeti čas zase, prav tako zna poskrbeti za svoje bližnje.

V ljubezni je iskrena in prilagodljiva, vendar samo če je zares zadovoljna.

Luno ima Tjaša v škorpijonu, zato jo krasita otroški šarm in brezmejna radovednost. Je rojena spogledljivka in se bo vedno trudila narediti vtis na ljudi, ki so ji všeč. Je spontana, energična, nestrpna in strastna, kar pomeni, da življenje zajema s polno žlico in je v svojem delovanju zelo intenzivna. Odlikuje jo ambicioznost, je oseba, ki bo na vsak način dosegla uspeh.

Branko Djurić praznuje 28. maja

Njegovo Sonce se nahaja v znamenju dvojčkov, njegova vitalna energija je prijetna, saj je poln domislic, šal, prigod in rad razlaga svoje dogodivščine. Po drugi strani se vam lahko zaradi njegove raztresenosti zdi površen in manj odgovoren, včasih celo preveč klepetav. Pogovor in učenje skupaj s partnerko mu vlivata dodatno energijo. Ne prenese dolgčasa, ki ga dobesedno ohromi.

Mars ima v znamenju ovna, kar je osnovni temelj za njegovo samozavest.

Je impulziven, spontan in vročekrven. Na okolje se odziva zelo hitro in silovito, a njegova vnema tudi hitro popusti. Zato tudi ne goji zamer. Če prisluhne svoji intuiciji, je sposoben sprejeti dobre odločitve in hitro izpolniti nalogo ali razrešiti določeno težavo, žal pa si največkrat ne vzame dovolj časa, da bi prisluhnil svojim občutjem. Tekmovalnost, nenehna potreba po izzivu, nepotrpežljivost in uveljavljanje lastne volje so lastnosti, ki ga spremljajo v življenju in mu večkrat predstavljajo tudi ovire.

Planetarni premiki, astrološka napoved za mesec maj

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu maju največ sreče na področju zdravja in počutja?

Največ sreče na področju zdravja in počutja boste imeli v aprilu rojeni v znamenju ovna, tehtnice in vodnarja.

V katerem znamenju se bo v mesecu maju nahajala Venera?

Venera se bo do 7. maja nahajala v dvojčkih, nato prehaja v znamenje raka

V katerem znamenju se bo v maju nahajal Mars?

Mars se bo gibal v direktni smeri v znamenju raka, nato se 20. maja pomakne v znamenje leva.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu maju največ sreče na področju denarja in kariere?

Na področju denarja in kariere boste imeli v aprilu največ sreče rojeni v znamenju bika, leva in device.

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Začetek maja vam prinaša spremembe. Priznali si boste, na kaj ste lahko ponosni, kaj obvladate in kaj boste morali čim prej nekako urediti. Čas je, da se naučite poslušati in upoštevati tudi mnenje drugih. Samski boste v sredini meseca razočarani sami nad sabo, saj si nikoli niste misli, da vas lahko nekdo s svojo nesramnostjo tako razočara. Rešili vas bosta trma in odločnost.

Vezani ovni in ovnice, na čustvenem področju boste pogrešali svobodo. Imejte več posluha za želje ljubljene osebe in lažje vam bo. Proti koncu meseca maja, ko se bo Sonce nahajalo v znamenju dvojčkov boste imeli zaradi povečane iznajdljivosti na razpolago vse, kar potrebujete da se na področju kariere zavihtite naprej. Zato ne ogrožajte svojega položaja z nepotrebnim kompliciranjem.

Smernica za boljše počutje v maju
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

V začetku maja, ko vas bo spodbujalo Sonce v vašem znamenju, boste gledali samo nase, zato boste tudi na področju financ do bližnjih bolj skopi. Spremljala vas bo vzkipljivost, ki lahko za tiste, ki vas poznajo kot umirjene postane moteča. V ljubezni bo v sredini meseca manj novosti, tudi zaradi tega, ker boste nerazpoloženi in nezaupljivi. Bremenile vas bodo pretekle izkušnje in stara zamera.
Na kariernem področju pričakujte proti koncu maja, ko se bo Mars sprehajal po znamenju leva premike. Ker boste veliko bolj napredni kot ostali, ste lahko tarča govoric in opravljivih čenč s strani sodelavcev. Nikar ne odnehajte, saj boste imeli zadnjo besedo. Razpolagate s pravimi argumenti, zato čim prej z resnico na dan, ostali se bodo že prilagodili.Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Pazite, da ne boste v začetku maja, ko Venera v vašem znamenju prebuja raztresenost obtičali na nezavidljivi poziciji. Za zadevo, ki jo boste začeli opravljati z navdušenjem, boste opaženi ter pohvaljeni. V domačem okolju bodite sredi meseca maja previdni z besedami ter razmislite, kako se boste odzvali. Pomembno bo, da boste kljub napetim vibracijam, ki vas bodo zasledovale povedali svoje mnenje.
V zadnjem delu maja, ko se bo Sonce zavihtelo v vaše znamenje boste imeli občutek, da ste na vrhuncu svojih sposobnosti. Pester delovni tempo vas bo postavil pred preizkušnjo vzdržljivosti, a se vam bo kljub vsemu uspelo obdržati na vrhu. Zastavite si še večji cilj, vse je na vaši strani, posebno glede izpopolnjevanja. Povezali se boste z veselimi in optimističnimi ljudmi.Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Sporazumevanje bo v prvih dneh maja, ko se boste končno odprli za okolico najbolj svetla lastnost. Tako zelo se boste vživeli v to vlogo, da boste tokrat tudi vi zelo prepričljivi. Na področju kariere, izobraževanja in financ boste zelo samozavestni in optimistični. Energijo, ki jo boste zaznavali v sredini meseca usmerite v pozitivne smeri in naredite nekaj, česar si do sedaj niste upali. Ne razburjajte se proti koncu meseca maja, ko se bo prebudila razdražljivost za vsako malenkost. Tudi vezani ne boste veliko bolje razpoloženi, nekaj bo na nepredvidljiv način počilo v vas in vašem odnosu.
Soočite se brez kakršnega koli obotavljanja, saj bo potrebno vse skupaj temeljito razčistiti. V notranjosti se bo posledično prebudilo še nekaj dokazil, da ste se pravilno odločili. Pričakujete lahko izredno prijeten zaključek meseca.Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Situacija, o kateri že dlje časa razmišljate se bo umirila in glede na pestre aprilske dni vam bo v začetku maja kar nekoliko dolgčas. Ozrite se okoli sebe, družabnih priložnosti bo na pretek, le podati se morate vanje. Krivde za občutek osamljenosti ne pripisujete drugim, kar je napačna poteza. Tudi področje čustev bo do sredine maja obarvano z odtenki, ki vam ne bodo naklonjeni ter vas bodo zmedli.
Nekdo vas mika bolj, kot si upate priznati, zato nikar ne bodite preveč ponosni. Prijatelji bodo v zadnjem delu maja, ko bo Sonce v znamenju dvojčkov vaša oaza sredi puščave. Druženje ne bo samo poučno, ampak tudi zelo zanimivo. Na ljubezenskem področju tako vezani kot samski izkoristite zadnje dni v maju, saj vam bo sreča naklonjena.Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

V začetku maja si boste priznali, da razpoloženje zadnje čase ni najboljše. Morda je kriv način življenja ali pa prevelika obremenjenost na področju dela in denarja. Prihaja tudi nekaj novih zapletov in nejasnih ovinkov. Počakajte z večjimi odločitvami do sredine meseca, ko boste vse videli v pravi luči. Nastopil bo pravi trenutek, da se znova izpostavite in poskrbite, da bo pobuda v vaših rokah.
Po eni strani boste na ljubezenskem področju v drugi polovici maja hrepeneli po pozornosti, po drugi pa vam ne bo všeč vse, kar vam ponujajo. Zato se boste odzivali nekoliko nenavadno, posebno tisti, ki ste samski. Dodaten zagon lahko v zadnjih dneh maja, ko se Mars nahajal v znamenju leva dobite z novimi drzno zastavljenimi cilji.Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Stvari se boste v začetku maja, ko se bo Venera nahajala v znamenju dvojčkov lotevali strastno in z večjo mero tveganja. Dejanja bodo manj premišljena in v želji, da izboljšate položaj boste sposobni osebnostno napredovati. V sredini maja boste potrebovali pošten počitek, saj vas čakajo številne obveznosti. Finance vam zaradi varčnega pristopa, ki se ga boste poslužili nakazujejo pozitivno situacijo.
Nepremišljenost vam lahko proti koncu meseca, ko se bo Sonce nahajalo v dvojčkih pokvari veliko lepih situacij, zato se poskusite brzdati tam, kjer bodo izzvali vašo jezo. Vezani se boste v odnosu počutili varno in sproščeno, samski pa boste krojili prijateljske vezi in upali, da se počasi iz njih razvije nekaj več.Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Ne pritiskajte v začetku maja, ko boste notranje nemirni na ljudi v svoji okolici, začnite raje verjeti vase in se naučite sprejeti predloge drugih, saj bodo koristni. Približajte se svojim skrbno dodelanim mislim in jih tokrat skušajte popeljati v bolj realno obliko. Kar ste si zadali, bi bilo priporočljivo izpeljati do konca, saj se vam bo drugače nakopičila slaba volja.
Največ zadovoljstva boste v zadnjem delu maja doživeli v družinskem krogu, saj bodo vsi razumevajoči do vas. Izredno prijetno vam bo saj boste dobili vlogo, ki vas postavlja v ospredje, posebno če si želite v medsebojnih odnosih več razgibanosti. Spremljala vas bo nenavadna želja po znanju.Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

V maj stopate prepričani da se boste imeli lepo. Če boste potrebovali pomoč in podporo, jo boste brez težav od dobrih ljudi tudi dobili. Uživali boste v tistih malenkostih, ki jih običajno niti ne opazite. Poiščite tudi na področju ljubezni ustrezno ravnotežje in se soočite z vsem skupaj. Pozornost nekoga, ki vam je že dlje časa všeč si boste priborili z iskrenostjo in lepimi gestami.
Ker vam poslovnih idej ne manjka, pokažite v zadnjem delu maja, ko vas čakajo priložnosti svoje znanje. Deležni boste finančne sreče in kmalu vam bo vse skupaj postalo lažje. Prijateljev odziv bo drugačen, kot ste pričakovali, kljub temu bosta znala poiskati skupno pot za prihodnost.Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

V maj se boste podali z veliko mero motivacije, toda kljub temu boste previdno čakali na poteze drugih, morda tudi brez pravega razloga. Namesto tega poiščite razlago, ter skušajte nadaljevati, kot ste si v prvi fazi zamislili. Glede ljubezni v sredini meseca ne boste najbolj navdušeni, saj se boste ukvarjali s težavami in dolgo razmišljali, kaj storiti glede zahtevnejše zadeve, ki krade vaš spanec.
Ne analizirajte predolgo, sicer vam bo vse skupaj še težje. Ozrite se v zadnjih dneh maja, ko vas bo spremljala energija Sonca v znamenju dvojčkov okoli sebe, prisluhnite kaj vam sporoča dogajanje in reagirajte, ko bo potrebno. Najprej pa se vsekakor sestavite sami, šele nato se podajte v razčiščevanje z zahtevnimi posamezniki.Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

V začetku maja vam bo dišal počitek, zato ne boste imeli dovolj zagona, da se posvetite zahtevni zadevi, čeprav vas že malce priganjajo. Z umirjenim pristopom boste našli izhod, ali pa vsaj začasno rešitev za svoje težave. Na področju ljubezni boste v sredini meseca najprej zadržani, potem pa boste vendarle storili prvi korak. Vse skupaj bo na koncu lažje, kot ste si predstavljali.
Nekoliko zmedeni in občutljivi boste v zadnjih dneh maja, saj se bo Venera nahajala v znamenju raka. Veliko bo sicer družabnega dogajanja, vendar lahko zapravite preveč svojega dragocenega časa, zato se boste verjetno diplomatsko umaknili. Spoznali boste, da se nahajate na manjši prelomnici in vse bo počasi drugače, kar vas bo navdihnilo.Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Svoja čustva in misli boste v začetku maja, ko se vam bodo po mislih prepletale različne zaznave najlažje izrazili pisno, saj ne boste imeli dovolj poguma, da bi se direktno soočili. Prilagodite se v sredini meseca, ko bo prioriteta urediti finance poslovnim novostim.  Pri tem se osredotočite na najpomembnejše, saj časa za malenkosti enostavno ne bo dovolj.
Osvobodite se tudi nepotrebnih skrbi, ki neprestano trkajo na podzavest. Če se boste znali spoprijeti z vsemi pričakovanji, vas bodo popeljala v boljše načrte. Ne olepšujte v zadnjih dneh maja, ko se bo Sonce nahajalo v dvojčkih resnice, ampak jo predstavite takšno kot je. Nekaj prevelikih pričakovanj bo podrlo začrtan tempo.