ALI STE GLEDE NA ASTRO ZNAMENJE SINTETIK, PRAGMATIK ALI ANALITIK?

Kakšen način razmišljanja vam je blizu glede na znamenje zodiaka?
Unsplash.com

Kakšen način razmišljanja vam je blizu glede na znamenje zodiaka?

Predviden čas branja: 5 minut

Razmišljanje je psihološki proces skozi katerega lahko ljudje ustvarjamo, urejamo in razvijamo. Misli imajo različne individualne značilnosti in se razvijajo skozi čas. Načeloma vsaka oseba razmišlja v svoji smeri, poznamo različne načine razmišljanja. Načini razmišljanja so se razvijali skozi čas, ko so se ljudje soočali z različnimi izzivi in ​​situacijami, ki so jih premagali.  Kakšen način razmišljanja pa je najbolj blizu vašemu astrološkemu znamenju?

Sintetičen način razmišljanja je najbolj blizu biku, kozorogu, tehtnici in dvojčku

Sintetik je skeptik, ki se mu nesporazumi ne zdijo samo zanimivi, ampak v njih celo uživa. To je tudi vzrok, da ga imajo ljudje navadno za neobčutljivega in da ni priljubljen. Pogosto je videti, kot da sintetiki celo izzivajo težave, pa čeprav v resnici to sploh ni njihov namen. Vedno so polni novih idej, še posebej dvojčki in vselej iščejo načine, da bi lahko stvari prilagodili, tako da bi bilo  vse v redu. Pri teh poskusih pa spregledajo, da njihov pristop pogostokrat razburi ljudi, ki se ne strinjajo z njihovim načinom mišljenja.

Če jih kdo izzove, se utegnejo pogosto odzvati s sarkazmom ali pa se začnejo vesti nerazumno, samo da jih ne bi mogel nihče prizadeti.

Ljudem kozorogi in biki ne zaupajo zlahka in na splošno težko verjamejo, da govorijo resnico. V posamezni situaciji sintetiki radi izrazijo tako mnenje ali predlog, ki bo povsem drugačen in izzivalen. Zelo radi pridejo na plano s takimi zamislimi, ki se drugim zdijo neprimerne in jih včasih celo razjarijo.

Včasih se zdi, da tehtnice nimajo stika z resničnim svetom, in kdor jih opazuje, ima občutek, da ničesar ne jemljejo resno. Dvojčki si običajno prizadevajo doseči spremembo, ne da bi si vzeli čas za razmislek o možnih posledicah. Življenje z njimi ni enostavno, vendar vam omogoča, da tudi na najobičajnejše stvari začnete gledati povsem drugače.

Kakšen način razmišljanja vam je blizu glede na znamenje zodiaka?

Pragmatičen način razmišljanja je najbolj blizu ovnu, levu, strelcu in vodnarju

Pragmatiki so v osnovi praktični, prizemljeni ljudje, ki se radi razumejo z drugimi. Ovni uživajo v tem, da nove zamisli udejanjajo v praksi, ter iščejo načine, kako bi nekaj naredili drugače in pri tem uporabili svoje izkušnje. Ne razumejo obotavljivcev in ob njih pogosto postanejo nepotrpežljivi. Strelci se radi pogajajo in barantajo, zato so uspešni v trgovskih poslih, kjer pride do izraza njihov poseben način razmišljanja. Če jih želite osrečiti, jih vzemite s seboj tja, kjer se veliko dogaja.

Za teorije nimajo veliko časa, in samo od njihove osebne izkušnje je odvisno, ali je nekaj pravilno ali napačno.

Vidijo, da življenja ni moč zlahka razumeti in ga voditi. Vodnarjevo razmišljanje je zelo prožno, so inovativni, radi eksperimentirajo, poleg tega pa se navdušujejo nad novimi projekti. Žal pa jim velikokrat ne uspe razumeti, da nekateri ljudje potrebujejo načrt, na podlagi katerega bodo izpeljali nalogo, in prav zaradi tega si pragmatiki pogosto ne uspejo pomagati s sposobnostmi drugih.

Ena od prednosti življenja z levi, čeprav delujejo samozadostni je, da zlahka vplivate nanje. Pohvale delujejo nanje prav čudežno in najbolj se izkažejo, kadar so v središču pozornosti. Zlahka se tudi vživijo v druge ljudi.

Kakšen način razmišljanja vam je blizu glede na znamenje zodiaka?

Analitičen način razmišljanja je najbolj blizu devici, raku, ribi in škorpijonu

Analitiki rešujejo težave tako, da dobro razmislijo o njih, na enak način se tudi soočajo z življenjem. Stanoviti so in predvidljivi, vendar se pogosto zdi, da nikakor ne zmorejo razumeti čustev, še posebej device. Niso preveč intuitivni, problemov se lotevajo razumsko, z logičnim mišljenjem in metodično, pri čemer so zelo pozorni na podrobnosti.

Škorpijoni uživajo v situacijah, ki predstavljajo miselni izziv in radi iščejo rešitev problemov.

Analitike v resnici zanima teorija, vendar to dejstvo le redkokdaj doumejo, saj se jim zdi v nasprotju z njihovim logičnim načinom mišljenja. Presenetljivo je, da njihovi pozornosti pogosto uide kaj, kar se jim zdi majhno in nepomembno. Potem ko se raki odločijo, kateri je najboljši način, da nekaj naredijo, zelo težko spremenijo svoj pogled, prepričani so  namreč, da temelji na povsem logičnem sklepanju.

Izogniti se skušajo vsemu, kar je subjektivno in neracionalno. Da bi se počutili varne, morajo ribice vedno natančno predvideti, kaj se bo zgodilo. Kdor živi v družbi analitikov, ve, da so stvari vedno opravljene, kajti ti ljudje so zanesljivi, učinkoviti in se le redkokdaj zmotijo. 

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi NAJBOLJŠI PRAZNIČNI VIKEND BOSTE IMELI ROJENI V ZNAMENJU… in NAJVEČJI REALISTKI IN NAJVEČJI IDEALISTKI ZODIAKA