Elementi in vloge v vašem življenju

Nekateri izmed vas želijo vedno nadvladati, drugim bolj ustrezajo podrejene vloge. Kako pa na vaše življenjske vloge vpliva element, v katerem ste se rodili? Vas zanimajo elementi in vloge v življenju?

ELEMENT OGNJA

Če ste rojeni v znamenju ovna, leva in strelca…vam zelo ustreza nadrejena vloga.

Elementi in vloge

Z lahkoto se znajdete v nadrejeni vlogi, brez da bi se trudili za to. Uživate ko vodite in ko vam vsi drugi sledijo. Podrejeni položaji vam enostavno niso pisani na kožo. S svojim visokim egom, ki nekako ne zna biti podložen, najbolj izstopata lev in oven, v kočljivih situacijah temu trendu sledi tudi strelec, ki na zunaj sicer deluje, kot da mu je vseeno, v notranjosti pa hrepeni po tem, da nadvlada.

Prodorna narava vam omogoča, da ste povsod, kjer se pojavite prvi in seveda glavni. Preveč vztrajate pri svojih prepričanjih, zato se težko prilagajate. Znate zelo dobro razpravljati, se prerekati, voditi vroče diskusije in znate zajeti bistvo, ko vam postavijo vprašanje, kar vas postavlja na raznih področjih v nadrejeno vlogo.

Aktivni um ognjenih znamenj zelo hitro dojema in razume vsako situacijo, tudi takrat, ko zaidete v težave. Odlikujeta vas izjemna iznajdljivost in velika sposobnost odreagirati v trenutku, zato ste lahko odličen vodja. Ne marate avtoritete, zato imate lahko če morate biti podrejeni, velike težave.

Elementi in vloge imajo ključen pomen

ELEMENT ZRAKA

Če ste rojeni v znamenju dvojčkov, tehtnice ali vodnarja…vam včasih ustreza nadrejena vloga.

Elementi in vloge

Zračna znamenja se odlično znajdete v podrejeni in nadrejeni vlogi, saj se znate prilagoditi. Podrejeni ste lahko, dokler vam to ustreza, ko čutite, da ste preveč v ozadju, se usmerite k nadrejeni vlogi. Ste največji mojster v izrekanju nepremišljenih in celo nesramnih besed, ki lahko užalijo v vsakem trenutku.

Najbolj žaljivi postanete, kadar začutite, da je napaden vaš ego. Poleg tega ste naivni in prepogosto ne razmišljate o posledicah svojih dejanj. Ne prenesete, da se vam govori, kaj naj naredite in kaj bi bilo dobro za vas, saj se sami zelo dobro zavedate vsega. Ker imate odličen občutek za organizacijo in vodenje se znajdete tudi v nadrejeni vlogi. Tisti, ki vas dobro poznajo, se zavedajo, da vam ni pomembno kdo nadvlada.

S tem načinom hranite svoj ego in skrivate komplekse, ki jih ne manjka. Če ne dobite potrebne pozornosti, ste užaljeni, še posebej dvojčki in tehtnice vsaka kritika nadrejenih na vaš račun, čeprav še tako dobronamerna, pa zamaje vaš svet. Vodnarji ne marate ukazovanja in vtikanja.

ELEMENT VODE

Če ste rojeni v znamenju raka, ribe ali škorpijona…vam skoraj vedno ustreza podrejena vloga.

Elementi in vloge

Hitre spremembe so vaša šibka točka, ker postanete ob njih zelo nervozni in neprilagodljivi, zato se v življenju večkrat znajdete v podrejenih vlogah. Vaša nedoslednost in naivnost vas lahko postavita v kočljivo situacijo, saj ste se sposobni takoj strinjati z vsem, in vsakim, tudi s tem, kar je nepreverjeno.

Ne nasedajte sladkim besedam, ker se večkrat za njimi skriva drugačno ozadje, raje ohranite svoje meje, tudi če niste v nadrejeni vlogi. Smisel vašega življenja je nekomu služiti, biti nekomu desna roka in živeti v njegovi senci. Sami ne prepoznate svojih vrlin in neprestano iščete potrditev drugih.

Niste dosledni in zvesti sebi, običajno še sami ne veste, kaj si želite, zato delujete nestabilno in oportunistično, kar še posebej rake in ribe v življenju, tudi na področju ljubezni postavlja v podrejen položaj.

ELEMENT ZEMLJE

Če ste rojeni v znamenju bika, device ali kozoroga…vam včasih ustreza podrejena vloga.

Elementi in vloge

Premalo pa ste impulzivni, da bi tvegali in prodrli v množici, ter dejstva samozavestno izpostavili. Ste zelo zvesti svojim idealom, trmasti, prepričani o svojem prav, vendar vedno odprti za nekoga, ki vas vodi. Na svojstven način povzročate odpor in ste v marsikateri situaciji nesigurni vase, zato se včasih ne glede na vaše želje znajdete v podrejenih vlogah.

Trma je neustavljive narave, reakcije pa počasne, ker niste ravno odprti za zunanje impulze. Ne prenesete, da kdo analizira vaše življenje in odločitve, saj dobite s tem občutek, da niste dovolj dobri. Če nečesa ne želite, tega tudi ne boste storili, zato si sami planirajte svoj urnik, tudi če ste v podrejenem položaju. Precizno, logično in analitično razmišljanje pa še posebej biku in devici omogoča, da imata v razpravah, sodbah in poučevanju eno izmed vodilnih vlog.

Prestrašeni, dvomljivi in labilni kozorogi pa kljub svoji pridnosti in ambicijam težko prodrete na sam vrh. Če se zadeve ne odvijejo, kot ste si zastavili, vas preplavi občutek melanholije.

Članek je bil pripravljen za Sensa

Preberite tudi VPLIV ELEMENTOV NA VAŠE ŽIVLJENJE