Dnevni horoskop za petek 23. decembra 2022

horoskop
Dnevni horoskop za petek 23. decembra 2022

Dnevni horoskop za danes, petek 23. decembra 2022

Predviden čas branja: 4 minutes

Dnevni horoskop za petek 23. decembra 2022. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Danes, ko nastopi Mlaj ne boste več iskali potrditev in silili v tvegane okoliščine, temveč se boste izkazali kot razumna in potrpežljiva oseba.

Horoskop nasvet za današnji dan: Vzajemna pomoč in spoštovanje bosta v današnjem dnevu ključna. Na domačem terenu se pripravite na nekaj nepredvidljivih dogodkov.

horoskop
Luna preide v znamenje Kozoroga

Danes ob 08:49 uri Luna preide v znamenje Kozoroga

Kozorog je deseto znamenje zodiaka, po temperamentu melanholično znamenje, vlada obdobju starosti in označuje začetek zime. Je hladno, strogo, konzervativno, moralistično, praktično in dogmatično znamenje. Zodiakalna funkcija kozoroga je izjemna koncentracija, čvrsta struktura, voluntarizem in močna ambicija. Predstavlja naravni cikel semena, zamrznjenega v zemlji.

Življenjska energija je skrčena v središču teme, pred veličastnim izbruhom. Nagibajo se k neugnanemu, napetemu delu, pri tem pa so zelo vztrajni.

Navidezna smrt narave ustreza duhovni polnosti v času največje človeške domiselnosti, kajti v tem času na polju ni dela. Kozorog ima čudovit energetski potencial, kljub temu da je na prvi pogled zelo hladen in trd. V medsebojnih odnosih je v dneh z luno v kozorogu začutiti precej hladu, odmaknjenost in pomanjkanje sočutja. Poudarek je na poslovnem področju, pogovori se vrtijo okrog politike in gospodarstva. V teh dneh bodo vaše življenjske zahteve bolj skromne, pojavili pa se bosta tudi varčnost in kritičnost. Z ljudmi boste težje poiskali stik, primanjkovalo vam bo tudi nežnosti.

Danes ob 11:17 uri nastopi Prazna luna – Mlaj

Danes vas bo spremljal Mlaj, ki vas bo popeljal k poglabljanju in intenzivnemu razmišljanju o sebi. To je zelo ugoden čas za razstrupljanje vašega telesa in pavzo s kakšnim zelenjavnim postom. Če se že nekaj časa neuspešno trudite prenehati s kajenjem ali drugimi razvadami, je sedaj čas več kot ugoden. To je čas primeren za jogo, meditacijo in ostale duhovne vaje. Z Mlajem boste polni optimizma.

Osredotočili se boste nase in na svoje načrte. Razmislite tudi o čiščenju in razstrupljanju telesa, ki bo izboljšalo vašo prebavo. Vaši lasje vam bodo zelo hvaležni, če jih boste ostrigli. Izbira oblačil vam narekuje nekaj nenavadnega, vpadljivega.

Rojeni v znamenju Kozoroga in dogodki na današnji dan:

  • Janko (Juan) Benigar, slovenski jezikoslovec, etnolog
  • Eddie Vedder, ameriški glasbenik, pevec, kitarist
  • Manuel Rivera-Ortiz, ameriški fotograf
  • Jernej Šugman, slovenski igralec
  • Matej Lahovnik, slovenski politik in ekonomist

Na današnji dan Državni zbor ratificira Ustavo Republike Slovenije. Leta 1990 je bil izveden plebiscit, na katerem so se volivci in volivke v Sloveniji odločili za odcepitev od Jugoslavije. Rodil se je Janoš Murkovič, slovenski pisatelj in Aleksander I. Ruski, ruski car. Prav tako se je rodil japonski cesar Akihito. Umrl je slovenski pisatelj Vladimir Levstik in Rudolf Golouh, slovenski dramatik, publicist, pesnik.

Moč ni pogojena s fizičnimi zmogljivostmi. Moč prihaja iz neomajane volje.

Ghandi
Česa se je danes smiselno lotiti?

Dnevni horoskop napoveduje, da se je smiselno podati v nekaj novega in zanimivega.

Na katera znamenja zodiaka bo imel Mlaj največji vpliv?

Mlaj bo imel najbolj pozitiven vpliv na rojene v znamenju dvojčkov, leva in tehtnice.

Preberite več: HOROSKOP: KATERO DARILO NI PRAVA IZBIRA? ali IZRAZITO POZITIVNE IN NEGATIVNE LASTNOSTI ZNAMENJA KOZOROG

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Mlaj vam bo v pomoč, če se boste želeli osvoboditi nečesa, kar vas na področju čustev močno bremeni. Morda boste celo nekoliko presenečeni, kako zlahka se boste nečemu odpovedali.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Skrbelo vas bo za ljubezensko področje, ki trenutno ni najbolj blesteče. Pogumno in predvsem zelo iskreno boste določene stvari potegnili na plano ter pričakovali odgovore.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Čeprav se bodo vrstile nenavadne situacije, tega ne smete ignorirati. Všeč vam bo mnenje, ki vam lahko podari zagon da vztrajate ter vse skupaj uredite tako kot se spodobi.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Oseba, ki zelo dobro razume vašo zgodbo in tegobe, ki ste jih deležni vas bo presenetila z lepo gesto. Tako boste zadovoljni, da se vam lahko utrne tudi kakšna solza sreče.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

V odnosih z domačimi pričakujte zaradi vpliva lune v kozorogu manjša trenja, še posebej v zvezi s finančnim področjem. Uporabite pogum in voljo za to, da se premaknete naprej.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Z energijo Mlaja lahko lažje kot v preteklih dneh naredite stvari s katerimi predolgo odlašate. Nikar se ne smilite sami sebi, ko boste začutili, da vas čaka tudi nekaj prilagajanja.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Prisluhnite osebi, ki se je znašla v težavah in nikar ne bodite prepričani, da se vam ne more zgoditi podobno. Iskreni in globoki pogovori bodo dvignili vaš nivo osebne energije.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Ne pozabite na tiste prijatelje, ki čakajo na vaše povabilo. Kljub energiji kozoroga, ki obljublja dobro motivacijo, se boste z veseljem podali ven na kakšno pijačo in se razvedrili.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Ukvarjali se boste z raznimi nesporazumi, ki bodo povezani z domačim okoljem. Ljubezenski problemi se bodo razjasnili, finančni pa bodo žal aktivno stopili v ospredje.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Nikakor vam ne bo uspelo delovati spontano, saj ste preveč vpeti v trenutne situacije. Namesto da trpite, se čim prej odpravite tja, kjer se boljše počutite. Začutili boste, da se umirjate.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Z luno v kozorogu prihaja občutek, da ste dovolj močni in odločni, zato tokrat nikar ne oklevajte, ampak se usmerite k zaključevanju. Čakanje vam bo predstavljalo težave in zaplete.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Zamotite se, namesto da se izgubljate v čustvenih zapletih s kakšnim fizičnim opravilom, dokler ne boste vsega skupaj razčistili. Manj se boste poglabljali, lažje vam bo.

Vas zanima: ASTROLOŠKA NAPOVED ZA LETO 2023 ali PREHAJAMO V OBDOBJE VZTRAJNEGA KOZOROGA