IZRAZITO POZITIVNE IN NEGATIVNE LASTNOSTI ZNAMENJA KOZOROG

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja KOZOROG in katere najbolj negativne?
Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja KOZOROG in katere najbolj negativne?

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja KOZOROG in katere najbolj negativne?

Predviden čas branja: 8 minut

Kozorogi spadate med zemeljska znamenja, zato ste zelo vztrajni, ambiciozni in realni. Kozorogi ste vešči krmarjenja, tako na materialnem kot čustvenem področju. Plezate po najstrmejših gorah hkrati pa krepite svojo psihično trdnost. Odločeni ste premagati vse, kar vam stoji na poti. Zaznavate široko sliko, dolgoročne cilje in se nikakor ne želite obremenjevati z nadležnimi podrobnostmi ali odvečnimi informacijami. Vendar pa vas zaradi neomajne osredotočenosti včasih dojemajo kot hladne. Kozorogi ste zvesti in podpirate svoje prijatelje in ljubljene, vendar raje delujete v manjših skupinah. Radi ustvarjate varna, razkošna gnezda in živite udoben, zavidljiv življenjski slog.

Kozorogi ste znani kot izjemno delovni vizionarji, voditelji in začetniki.

Ste dinamični posamezniki, ki izražate edinstveno ravnovesje med zaupanjem in ponižnostjo. Spremlja vas prizemljen, praktičen duh, zaradi katerega se ljudje v vaši prisotnosti počutijo prijetno. Čeprav ste zelo izbirčni glede tega, koga boste spustili v svoje življenje, ste neverjetno prijazni prijatelji, ki se ponašajo s poštenostjo in zvestobo.  Znate pomagati najti rešitve, akcijske elemente in praktične ideje, kako izboljšati položaj.

Tipične lastnosti vključujejo neusmiljeno prizadevanje za doseganje kariernih ciljev, vlaganje uma, srca in pogosto fizičnega počutja v svoje delo.

Na svet gledate skozi pragmatično lečo, ki vam omogoča, da se organizirate in ostanete organizirani. Morda niste najbolj nadarjena oseba v kolektivu, vendar delate najbolj trdo in nikoli ne odnehate, dokler ne končate. Pogosto ste polni drznih, briljantnih idej, a udejanjanje se vam zdi kot nekoliko težka bitka.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja KOZOROG in katere najbolj negativne?

Marljivi, praktični, zanesljivi, organizirani in stabilni nenehno navdihujete s svojo večno zagnanostjo in odločnostjo, da dosežete visoke cilje.

Vaša potreba po neusmiljenem delu, da bi prišli do vrha poklicne gore, se razširi na osebno področje, saj ste ponavadi ambiciozni tudi pri skrbi za svoje zdravje, družino in dolgoročna prijateljstva. Delujete kot osebni trenerji, ki si nenehno prizadevajo, da bi se naučili več in naredili več. Svoje občutke izražate na neposreden, pragmatičen način. Po drugi strani pa ste kot stabilizacijska sila, na vas se lahko zanesejo.

Sovražite zamujanje in razne izgovore. Ko vam je mar za nekoga, se vedno pojavite pravočasno. Ko rečete, da boste nekje, ste tam ob pravem času, zato vas najbolj razjezijo tisti, ki vedno zamujajo. Imate neverjetno sposobnost videti vse scenarije, ki se lahko odigrajo v različnih situacijah. Pohvalite se lahko z neverjetno mero potrpljenja in vzdržljivosti, kar vam omogoča, da lahko lažje kot ostali preživite najtežje razmere.

Saturn, ki je vaš vladar simbolizira pristnost, resničnost in poštenost.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja KOZOROG in katere najbolj negativne?

Zaradi energije svojega vladarja se zelo dobro zavedate, kaj je brezčasno in kaj samo mineva. Vi ste tisti, ki se ne boste osredotočili na najnovejšo modno muho ali skočili samo zato, ker to počnejo vsi drugi. Kljub temu imate sposobnost doseči veličino, ustvariti zemeljski uspeh in najti resnico tako, da za seboj pustite tisto, kar se ne zdi pristno. Saturn je povezan s kostmi v telesu in vsemi strukturami, ki nas držijo pokonci, zato imate kozorogi radi stabilnost. Če pustite, da vas prevzame močna želja po uspehu, vas lahko označijo za deloholike. Vaše iskanje vključuje iskanje sladkega ravnovesja med modrim in resnim starejšim v sebi ter igrivim otrokom po srcu.

V ljubezenskih odnosih ste znani po zvestobi in popolni predanosti.

V ljubezni ste ciljno usmerjeni kot v službi in pogosto imate načrt ali nabor lastnosti, ki jih iščete pri osebah nasprotnega spola. Ko ste v razmerju, imate radi zasebnost in ste običajno previdni do javnega izkazovanja naklonjenosti. Vaše idealno partnerstvo je čutno, utemeljeno in popolnoma pristno. V odnos ste pripravljeni vložiti vse, kar je potrebno, da bi zadovoljili ljubljeno osebo. Nagnjeni ste k uživanju v igri moči, pogosto uživate v prevzemanju dominantne vloge. Z veseljem se strinjate tudi z eksperimentiranjem s spolnimi igračami ali zahtevnejšimi položaji. Občutek spoštovanja s strani ljubljene osebe je za vas ključnega pomena.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja KOZOROG in katere najbolj negativne?

Navadno ostajate skromni in s svojimi dejanji kažete svojo avtoriteto. Vodijo vas visoki standardi in kar zadeva osebni uspeh, ni nikoli dovolj. Kardinalna energija vas spodbuja da želite vedno nadaljevati. Svoje prave misli in občutke raje zadržite zase. Težko se vam je samo sprostiti in samo uživati življenje. Udobje običajno najdete v strukturi, uživate v izdelavi konkretnih načrtov, načrtovanju podrobnih poti in sklicevanju pravila. V medsebojnih odnosih cenite resnicoljubnost, modrost in stabilnost.

Kozorogi niste tisti, ki sanjate o novih stvareh, temveč vas zanima izboljšanje stvari v resničnem svetu.

Zanima vas kako stvari delujejo, radi jih tudi popravite. Obožujete naloge, ki so zapletene, za reševanje katerih se lahko poslužite svojega metodičnega uma in drugim dokažete, kako briljantni ste. Ste odličen sogovornik, saj pozorno poslušate, postavljate vprašanja in dajete neprecenljive nasvete.  Z odraščanjem postajate vse bolj mladostni, optimistični in igrivi.

NEGATIVNE LASTNOSTI KOZOROGA, KI SO LAHKO UNIČUJOČE

Čeprav ste kozorogi izjemno ambiciozni in je vaša odločnost izjemno navdihujoča je pomembno, da drugim ne vsiljujete svojih standardov. Projiciranje svojih vrednot na najbližje prijatelje in družino je lahko težava. Ne smete pozabiti, si vsi morda ne želijo povzpeti po lestvici naravnost na vrh. Nekateri želijo samo živeti sproščeno in mirno življenje, kar kozorogi težko razumete.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja KOZOROG in katere najbolj negativne?

Ker imate tako visoke cilje, težko cenite trenutno realnost, saj verjamete, da nič ne bo dovolj dobro, dokler ne dosežete vrha gore.

Zaradi praktičnega, resnega in zadržanega pristopa do življenja vas lahko označijo za dolgočasne. Na splošno niste tisti, ki bi tvegali, povsem spontan načrt igre vam je tuj. Prav tako odlašate z ukrepanjem. Zaradi Saturnovega vpliva lahko postanete deloholiki, se držite preizkušenih in resničnih metod stare šole namesto manj preverjenih in ostanete preveč previdni. Resnost se lahko kaže tako kot moč kot slabost. Zaradi strahu pred neuspehom večkrat odlašate in se določenim stvarem zavestno izogibate.

Zaradi prirojenega perfekcionizma vam načrtovanje vzame toliko časa, da zmanjka časa za izvedbo.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja KOZOROG in katere najbolj negativne?

Ste zelo trmasti in se vedno držite svojih prepričanj in načina delovanja. Ko nekaj hočete, hočete to takoj, saj ne marate sedeti in čakati na nekaj, tudi če se od vas to zahteva.  Ker ste zelo praktični, nikoli ne boste dovolili, da čustva vodijo vaše odločitve. Ko se je potrebno zbližati z drugimi imate težave, predvsem pa da zaupate potrebujete veliko časa.

Ker je področje dela in denarja za vas najbolj pomembno, mu posvečate vso svojo pozornost, zaradi česar lahko škodujete zdravju in osebnim odnosom. Ste zelo neprizanesljivi in dolgo držite zamere. V bistvu imate težave z odpuščanjem, večkrat se iz kakšnega odnosa umaknete brez razlage. Ni pomembno, kakšna je situacija, vedno pričakujete slabše, tudi ko gre za majhne stvari, zato vas lahko označijo s pesimistom. Nikoli ne verjamete nečemu samo zato, ker nekdo pravi, da je resnično. Nagnjeni ste k temu, da vedno raziskujte stališča drugih ljudi, saj vam dokazovanje, da se motijo, prinaša veliko veselje.

Pripravljeno za Čvek v križankah