ZAPOMNITE SI, ŽIVLJENJE NI GENERALKA

Življenje ni le generalka, ampak je življenje, ki ga je potrebno živeti
Življenje ni le generalka, ampak je življenje, ki ga je potrebno živeti

Življenje ni le generalka, ampak je življenje, ki ga je potrebno živeti

Predviden čas branja: 3 minute

Zakaj se to zgodi, niti ni tako pomembno, da lahko s precejšnjo gotovostjo ugotovimo, da večina izgubljeno tava po svojem življenju. Večina jih nima jasne predstave, kdo so, kaj jih lahko osreči in kaj življenje pravzaprav je, in prav tako ne jasnega namena, da želijo takšno stanje spremeniti. Svoje življenje vse prepogosto jemljemo kot nekaj, kar nam je vsiljeno, kot da bi bilo motnja, ki jo moramo čim hitreje odpraviti, ali kot da je generalka. Kot, da bi si tako prizadevali preživeti, da smo pozabili živeti.

In potem življenje po navadi odlagamo na neke boljše čase, ko bo lažje ujeti srečo.

Če svoje življenje odlagate, življenja ne živite. In zato je posebej žalostno svoje življenje doživljati kot generalko, ker ste takšni, kot ste, z natanko takšnimi lastnostmi in doživetji, z natanko takšnimi priložnostmi za rast edinstveni. Takšni kakršni ste zdaj ne boste več obstajali. Popravnega življenja ni, ne pripravljajte se za glavni turnir , niste na vajah za premiero. To je to. Življenje, ki ga imate, je edina priložnost, da izkoristite svoje potenciale.

Življenje ni le generalka, ampak je življenje, ki ga je potrebno živeti

Ko tako pričakujete rešitev, namesto da bi živeli s polnimi pljuči, se, ironično tudi takrat, ko tisto, po čemer ste hrepeneli, pride, v vas samodejno ustvari želja po čem drugem.

Svojo duševnost ste tako navadili na pričakovanje, da ne zna občutiti zadovoljstva v tistem, kar imate danes, temveč hrepeni po čem, kar je zunaj vašega trenutnega dosega. In zato se morate posvetiti življenju polnosti, ki jo lahko občutite že zdaj. To je edina možnost, da boste svoje življenje prenehali doživljati kor generalko. In kaj je treba storiti? Odpravite se na potovanje, na katerem se boste naučili usmeriti um in prepričati srce, tako da boste lahko ustvarili zares srečno življenje. To je res visok cilj in ne bo lahko. Pridobite si lahko občutek sebe kot ljubečega bitja, ki si zasluži vse darove tega življenja.

Občutek resnične ljubezni do sebe in drugih.

Življenje ni le generalka, ampak je življenje, ki ga je potrebno živeti

Občutek, da cenite tisto, kar imate v sebi, in razvijate orodja, ki vam bodo pomagala, da v sebi pridobite tisto, kar pogrešate. Govorimo o pravilih igre življenja, ki vam pomagajo, da cenite duhovno bogastvo, ki ga že imate, pa tudi, da razvijete vse tisto, kar vam bo pomagalo še bolj uživati v svoji ljubezni. To, da se v tem procesu po navadi uredi tudi materialni položaj, je pri tem le dobrodošel plus. Kako bo, je pravzaprav odvisno od tega, koliko ste si doslej zapletli življenje.

Kako daleč ste pobegnili od sebe. Kako dolgo ste privolili v življenje, za katero ste vnaprej vedeli, da ni vaše. Koliko ste drugim dovoljevali oblikovati okoliščine vašega življenja. Od vsega tega in podobnih stvari je odvisno, kakšno bo naše potovanje. Mogoče je živeti s polnimi pljuči, mogoče je biti sam svoj in srečen, mogoče se je držati svojih načel in preživeti v tem svetu, mogoče je zares ljubiti sebe in druge.