NE POZABITE NA ZDRAVJE IN VITALNOST

Zdravje in vitalnost vodita k dobremu počutju
Zdravje in vitalnost vodita k dobremu počutju

Zdravje in vitalnost vodita k dobremu počutju

Predviden čas branja 4 minute

Nič vas ne more bolj onesrečiti kot bolezen in ležanje v postelji ali pa zelo šibka vitalnost. Kadar se ne počutite dobro ali pa ste povsem brez energije, ne morete biti veseli in vedri. Toda ko prekipevate od energije in moči, se vam velikokrat zdi, da ste v sedmih nebesih. Zdravje je nekaj izvrstnega, zato se je zanj vredno potruditi. Pomembno je, da se v vašem telesu ne nabirajo strupene snovi in pa, da se prehranjujete zdravo.

Psihosomatska obolenja niso izmišljena in prav tako ogrožajo človekovo življenje kot strupene snovi, virusi in bakterije. Da bi občutili utripanje energije v sebi, se morate osvoboditi vseh blokad. Odstraniti morate vse, kar ovira pretok energije. Če pojeste kaj težko prebavljivega ali pa zaužijete kako snov, zaradi katere mora telo nakopičiti maščobo ali tekočino, da bi se zavarovalo pred izsušitvijo, zmanjšate pretok energije skozi sebe, zato morate odstraniti take blokade.

Zdravje in vitalnost vodita k dobremu počutju

Človekov prebavni sistem je sestavljen iz niza poti, po katerih potuje vse, kar zaužije skozi usta. Toda vse ne zapusti telesa. Poleg hranilnih snovi, ki jih telo izčrpa iz hrane, ostane v črevesju in krvnem obtoku veliko odpadnih snovi, kajti večina ljudi poje veliko preveč hrane. Nenehno namreč kaj jedo, tako da hrana nima dovolj časa, da bi se izločila iz telesa, preden zaužijejo naslednji obrok. Te odpadne snovi se nalagajo neposredno v črevesnih zavojih, po krvnem obtoku pa potujejo tudi v številne organe in celice po vsem telesu.

Z leti se nakopičijo ter vedno bolj otežujejo delovanje telesa. To zato vedno bolj postaja pravo skladišče odpadnih snovi. Številne bolezni so posledica slabšega delovanja črevesja. Zato strokovnjaki priporočajo, naj bo v naši hrani veliko vlaknin,  ki črevesje očistijo. Največ vlaknin je v sadju in zelenjavi. Črevesje je zelo podobno odvodni cevi.

Zdravje in vitalnost vodita k dobremu počutju

Ljudem se zdi povsem normalno, da si vsak dan umivajo obraz in prhajo, nikoli pa ne pomislijo, da bi se umili tudi znotraj, vsaj enkrat v življenju. Nekateri celo dvomijo, da se v telesu kopičijo odpadne snovi. Vsi vemo, da se holesterol kopiči v arterijah. Vse to kaže, da se nekaj kopiči v vašem organizmu in ovira njegovo delovanje. V prebavnem traktu se to kaže na ta način, da črevesje ne more vsrkati hranilnih snovi iz hrane, ki jo zaužijete. Povsem možno je, da ste se do sitega najedli, toda v resnici dobesedno stradate, kar zadeva hranilnih snovi.

Hrana, ki jo zaužijete čez dan naj bo hranljiva, vključuje naj sveže pripravljene jedi, ki jih imate radi. Če bi se radi dobro počutili zelo koristno je, če  to storite vsakih nekaj mesecev, takrat uživajte samo surovo sadje, solate in zelenjavo. Zraven pijte veliko sveže stisnjenih sadnih in zelenjavnih sokov. Prav kmalu se boste počutili odlično. Vaše okušalne brbončice se bodo predramile ter začele zaznavati vrsto okusov, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo. Če ste pretežki, boste opazili tudi kakšen kilogramček manj.

Preberite tudi ZDRAVA IN NEGOVANA KOŽA JE VAŠE OGLEDALO in ZDRAVJE IN BOLEZNI V POVEZAVI Z ASTROLOŠKIMI HIŠAMI