MOČ, DA PREMAGATE TEŽAVE IMATE V SEBI

Notranjo moč, da premagate ovire in težave nosite v sebi
Notranjo moč, da premagate ovire in težave nosite v sebi

Notranjo moč, da premagate ovire in težave nosite v sebi

Ni dela, ki ne bi bilo dostojno, če ga opravljamo tako, kot je treba. Kadar imamo svoje delo radi in ga opravljamo prepričani, da z njim koristimo tudi drugim, dobita naše delo in življenje poseben pomen. Ljudje, ki imajo tudi manj srečne od sebe in uporabljajo svojo nadarjenost tako, da jim pomagajo, bodo nagrajeni z uspehom življenju. V življenju nismo premagani zaradi pomanjkanja sposobnosti, temveč zaradi pomanjkanja srčnosti. Uspeha ne pričakujemo z vsem srcem.

Glavni ključ do uspeha v življenju, da dosežemo to, kar si globoko želimo je popolna sprostitev sil in popolna predanost delu ali kateremukoli načrtu. Pri kateremkoli delu dajte od sebe, kar zmorete. Dajte vsak delček sebe.

Notranjo moč, da premagate ovire in težave nosite v sebi

TEŽAVE NAS UČIJO

Nikoli, nikoli, res nikoli ne razmišljajte o porazu. Znebite se takšnih misli, kajti če razmišljate o porazu, poraz doživite. Prva stvar, ki jo morate narediti, če imate pred seboj oviro, je da se z njo preprosto spoprimete. Ne plazite se skozi življenje po kolenih. Oviram se postavite po robu in ukrepajte. Odkrili boste, da niso pol tako mogočne, kot ste mislili. Samo vzdrževati morate ter ne popustiti, to je vse in ovira se bo zlomila.

Če vas določena težava mori že dolgo časa, je vzrok verjetno v tem, da ste si tedne, mesece, morda celo leta dolgo govorili, da ne zmorete.

Tako ste si dopovedovali, kako ste nemočni, da je vaš duh postopoma sprejel misel, ki ste mu jo vsiljevali. In ko svojega duha o neki stvari prepričate, ste tudi sami prepričani o tem, kajti takšni ste, kakršni mislite, da ste. Neugoden položaj je le v vaši glavi, tako ga dojamete, ker tako mislite. V svoji zavesti ste se odločili, da je pred vami ovira, ki vam bo povzročala težave.

MOČ, DA OVIRO PREMAGATE IMATE V GLAVI.

…zato je ne iščite drugje!

Vsakič, ko se nam zgodi kaj slabega, se vprašajmo:

  • KAJ SE LAHKO NAUČIMO IZ TEGA?
  • KAKŠNO KORIST LAHKO POTEGNEMO IZ KRIZE?
  • KAKŠNE PRILOŽNOSTI SE MI PONUJAJO?
Notranjo moč, da premagate ovire in težave nosite v sebi

Vedite, da se želje nikoli ne uresničijo v trenutku. Vsak mora gristi in gristi, dokler se ne pregrize skozi. Marsikdo velikokrat odneha, tik preden mu uspe. Sami sebi moramo obljubiti, da boste vztrajali. Težave so le nujni ovinki na poti, in zato jih morate vzeti v zakup, če hočete doseči cilj.

Tisti, ki se naučijo leteti, imajo dovolj poguma, da zavzamejo pozitiven odnos do življenja.

Vedo, da življenje ponuja mnoga presenečenja, vendar ta presenečenja nosijo v sebi lekcije, modrost pa vedno izhaja iz številnih lekcij. Pozitiven pristop zahteva pogum, saj je to odločitev, da se ne bomo predali, ne glede na to, kaj nam je življenje pripravilo. Pozitiven pristop je kot olje v motorju. Je mazivo, ki omogoča kreativno in k rešitvam orientiramo mišljenje. Negativen pristop prikrajša možgane za prepotrebno mazivo, kar vodi v zapore in blokade. Pri pozitivnem mišljenju vidimo problem kot priložnost, težavo kot izziv. Negativno mišljenje pa povzroči ravno obratno in je recept za poraz.