Bralko Lariso zanima, ali lahko ljubezen premaga tudi večje ovire

Sem ženska srednjih let, poslovno na višjem položaju, delno znana v javnosti. Nekaj let nazaj sem se ločila in od takrat samo še poslušam, poišči si prijatelja, da ne boš osamljena. Vse lepo in prav, ampak ne vem kje ga naj najdem. V mojih krogih so večinoma vezani, v lokalih in barih vsi vemo, koga lahko najde ženska na mojem nivoju, zato sem nekaj mesecev nazaj poskusila spletne klepetalnice.

Bralko Lariso zanima, ali lahko ljubezen premaga tudi večje ovire

Seveda sem si izmislila ime in stopila v virtualni svet zabave.

Pojavilo se je ogromno kandidatov, kljub temu, da svoje slike zaradi previdnosti nisem objavila. Z dvema sem se začela bolj intenzivno pogovarjati in ugotovila, da me na nek način privlačita. Eden je vezan, torej odpade, drugi pa je moški, ki živi na podeželju in ima le osnovnošolsko izobrazbo.

Poslal mi je tudi fotografijo, odlično zgleda, razmišljam o njem, privlači me.

Vendar je to nekdo, ki prihaja iz popolnoma drugačnega okolja, sama prebivam v mestu in imam visoko izobrazbo. Kaj naj storim, naj upam da bo ljubezen premagala vse ovire in se srečam z njim?

Larisa

Spoštovana Larisa, spoštujem vaš pogum, da ste se soočili s težavo in mi pisali.

Vaš problem se zdi nekomu malenkosten, vendar vas razumem, saj je to vendar vaše življenje, ki ga živite in ga niste pripravljena drastično spreminjati. Želite si le ljubezni in primernega, ustreznega partnerja, nimate pa toliko energije, da bi se popolnoma prepustili v stilu poskusim in bo kar pač bo.

Razumljivo je, da vas skrbi, kako bi se ta moški znašel v vašem tempu in kako bi skupaj počela stvari, ko pa je med vama toliko razlik.

Vendar obstajajo dvomi, kljub vsemu vas zelo privlači, razmišljate o njem, čakate njegova sporočila. Torej se dogaja nekaj globljega, nekaj kar bi morda, če bi na hitro zaključila kasneje obžalovala. Svetujem vam, da se z njim najprej odkrito pogovorite in mu, če mu dovolj zaupate poveste kdo in kaj ste in kakšne narave so vaši dvomi.

Bralko Lariso zanima, ali lahko ljubezen premaga tudi večje ovire

Če se bo odkritem pogovoru, ki ne bo enostaven še vedno pripravljen srečati z vami, si recite, zakaj pa ne. Boste kasneje razmišljali kako nadaljevati, bodite bolj spontani. Življenje vam ponuja nekaj, na kar ste čakali, vi pa analizirate ravno tisto, kar ni najbolj pomembno.

Začutila sem, da vas je v podzavesti strah tudi kaj bodo na to vaše razmerje rekli drugi, vaši sorodniki in prijatelji.

Vendar se vprašajte, če so njihova mnenja za vas resnično pomembna. Pomembno je, da ste srečna, kar že nekaj časa niste, veste pa tudi, da prava ljubezen ne pozna meja in ne sprašuje, zato se prepustite.

Pripravljeno za Govori.se