Mesečni horoskop DECEMBER 2021

Mesečni horoskop december 2021 za vsa astrološka znamenja

Predviden čas branja: 5 minutes

Sonce se bo v decembrskih dneh nahajalo v znamenju strelca. V tem obdobju je poudarek na širitvi, pozitivnem razmišljanju in rasti. Življenje bi morali sedaj zaznavati kot potovanje in ne kot cilj. Ves čas boste na preži za duševno stimulacijo. Ljubezen do učenja in razširite svoj um s popolnoma novo temo, ki ste jo vedno želeli raziskati. Tokrat ne boste zadovoljni z minimalnim, vse, kar boste počeli, mora biti večje, od načina razmišljanja do načina, kako komunicirate in delujete. Velike vizije bo sedaj nekoliko lažje uresničiti. Zavedali se boste neskončnih izkušenj, ki jih ponuja življenje, zato ne boste ostajali dolgo na enem mestu.

Tudi če se stvari obrnejo navzdol, vam vaša vera in osredotočenost na prihodnost lahko pomagata preseči težave sedanjega trenutka in spoznati velik potencial, ki ga imate.

Toda tisto, kar se lahko zdi kot sreča, je pogosto nepremagljiva kombinacija pozitivnega pričakovanja skupaj z budnim pogledom na nagrado. To je čas, v katerem se vas žalost ne bo dotaknila, tudi negativnemu razmišljanju se boste za nekaj časa spretno izognili. Z dobro voljo boste navdihovali tudi vse ki vas obkrožajo. Sonce v Strelcu ne komplicira, raje dela široke poteze z razkošnim čopičem, živi po filozofiji, da za vsakim dežjem posije sonce in da se bodo dobre stvari zagotovo zgodile. Ta pozitivna miselnost je še dodaten način za izzivanje omejitev in meja.

Nato se 21. decembra Sonce pomakne v znamenje kozoroga.

Zaradi bolj hladne energije, bodo zadnji dnevi meseca kljub vsemu obarvani z mislijo o napredku in boljšemu finančnemu stanju. Želeli si boste nanizati pogumne cilje ter vztrajati tam kjer se dobro počutite. Zaradi dobre motivacije boste sposobni tudi težjih nalog in opravil.

Mars se bo nahajal v škorpijonu, 13. decembra preide v strelca. Strelec ima na energetski ravni prijateljski odnos z Marsom. Planet akcije, libida in agresije bo ogrel srce ognjenim znamenjem, zemeljskim znamenjem bo ljubezen podžgal z iskrico, vodnim znamenjem prinaša neustavljivo strast, zračna znamenja pa bo postavil pred dejstvo, da se bodo morala odločiti. V trenutku boste v obdobju tega vpliva pripravljeni končati nekaj pomembnega zaradi nečesa zabavnega in neoprijemljivega. Tokrat ne boste motivirani s svojimi čustvi, bolj vas bo motivirali resnica, vaša prepričanja in sanje o prihodnosti.

Mesečni horoskop december 2021 za vsa astrološka znamenja

Znani, ki praznujejo v decembru

1. decembra praznuje Eva Boto

Njeno Sonce se nahaja v znamenju Strelca, kar ji daje notranjo moč, svobodo in večni optimizem. Zameri ji le redko kdo, saj je zaradi svoje širine duha, smeha in dobre volje, hudomušnih pogledov in ljubezni do ljudi nadvse privlačna. Zelo rada sledi modi, predvsem zato, ker ne bi rada eksperimentirala in pri tem zgrešila, pa tudi zato, ker ji ugaja, če se znajde v središču pozornosti. Njena želja po gibanju in svobodi, po širjavah in daljavah se ne kaže le v obliki potovanj in potepanja po svetu, pač pa tudi v nabiranju življenjske filozofije in znanja.

Odlikuje jo ljubezen do narave in ljudi, pomembno pa ji je tudi iskanje višjega smisla ter razvijanje in širjenje idej.

Mars se nahaja v znamenju Kozoroga, kar ji je v veliko pomoč na poslovnem in finančnem področju, saj je vztrajna, delovna in premišljena. Hrepeni po odobravanju, v svojih skritih sanjah pa je romantična. Pod hladno zunanjostjo nežnega in nepoboljšljivega romantika, zna presenetiti z navdušujočim humorjem. Največja njena slaba stran je v tem, da utegne zapasti v melanholijo in apatijo. Takrat se zapre vase in prezira vse okrog sebe. Njena duhovna nadarjenost je velika, pri čemer ji pridnost in marljivost pomagata, da ji življenje ne povzroča večjih težav.

17. decembra praznuje Igor Kokoškov

Sonce ima v znamenju strelca, kar pomeni, da je večen optimist, ki se z življenjem sooča na prijeten in razigran način. Ovir ne pozna in se je vedno, ne glede na okoliščine pripravljen boriti do konca. Pomembne stvari pritegnejo njegovo pozornost, ker ga prisilijo v akcijo in mu ne dovolijo, da bi podvomil o svoji učinkovitosti. Zaveda se pomena svojega zdravja, zato obožuje športne aktivnosti in zdrav način življenja. V kolikor si zna organizirati lasten čas in delo, bo mnogo lažje opravljal svoje obveznosti in še vedno našel tudi čas za sprostitev, družino in druge dejavnosti, ki mu veliko pomenijo.

Mars ima v znamenju rib, zato je zelo premišljen in prilagodljiv.

Njegova osebnost je pod površjem sočutna, ljubeča in nežna. Rad ima živali in ljudi, ki so v stiski in jim lahko pomaga. Odlikujejo ga metodičnost, idealizem in bogata notranjost. Če mu uspe izraziti bujno domišljijo na kateremkoli področju, lahko to postane njegovo rešilno orožje. Nagnjenost k samožrtvovanju mu včasih služi kot izgovor, da ne izkoristi lastnih velikih sposobnosti.

Planetarni premiki, astrološka napoved za mesec december

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu decembru največ sreče na področju denarja in kariere?

Na področju denarja in kariere boste imeli v decembru največ sreče rojeni v znamenju bika, device in kozoroga.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu decembru največ sreče na področju zdravja in počutja?

Največ sreče na področju zdravja in počutja boste imeli v decembru ovni, raki in vodnarji.

V katerem znamenju se bo v mesecu decembru nahajala Venera?

Venera se bo v decembru gibala v znamenju kozoroga, 19. decembra se začne gibati retrogradno.

V katerem znamenju se bo v decembru nahajal Mars?

Mesečni horoskop napoveduje, da bo Mars najprej potoval v znamenju škorpijona, nato se 13. decembra zavihti v znamenje strelca.

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Osebni interesi bodo zelo pomemben dejavnik v začetku decembra, ko vas bo spremljalo Sonce v strelcu. Nahajate se v obdobju učenja ter širjenja svojega znanja. Glede na pozicije planetov bodo ti vplivi sredi decembra še močnejši in čas pred vami zelo uspešen v več pogledih. Vaše misli bodo urejene, kar vam prinaša še več uspeha in predvsem volje do napredka. Tokrat se boste torej v določenih situacijah veliko bolje znašli.

Pričakujete lahko tudi kakšne novice v zvezi s financami ali zavarovalnimi zadevami. To bo nekaj, kar vam bo prineslo izboljšanje finančnega stanja in vas lahko razveseli. Prinese vam lahko tudi boljše odnose kot sicer, kar bo pozitivno vplivalo na vas. Možno je, da se nekatere zadeve v zadnjih dneh decembra ne bodo rešile tako, kot si želite. Razmerja, ki se bodo začela bodo bolj težka in obremenilna.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Ne bodite presenečeni nad svojim bolj odprtim razmišljanjem in v ospredje postavite svoje resnične potrebe. Na poklicnem in zasebnem področju boste končali nekaj odnosov, za katere boste po dolgem razmišljanju ugotovili, da nimajo za vas nobenega pomena. Z lahkoto boste pod njimi potegnili črto, lažje kot v preteklem obdobju. Naveličali se boste tistega, kar vam bo odveč, zato boste pripravljeni na svežino in nove dogodivščine.

Vaši prijateljski odnosi se bodo poglobili, privlačili boste ljudi, ki delajo na sebi in jim je notranjost najbolj pomembna. Pojavile se vam bodo notranje spremembe, ki bodo vplivale na vaše osebne odločitve. V zadnjih dneh decembra se odpira obdobje, ko boste bolj sposobni eksperimentirati in raziskovati. Zagon bo povečal vaše možnosti za napredek.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Obdobje, ki je za vami, vas je postavilo pred številna kočljiva vprašanja. Umirite svoje misli, zazrite se vase in predvsem bi bilo dobro, da ste nekoliko bolj potrpežljivi. Če boste iskali pomoč pri svojih bližnjih, boste bolj razočarani kot zadovoljni. Zelo boste bojeviti, zato bodo temu primerne tudi reakcije. Premiki v domačem okolju in področju kariere bodo tesno sovpadali z vašimi dogodki, najboljši čas za spremembe na tem področju pa bo v sredini meseca.

Večkrat ne boste imeli čisto začrtane poti, vendar se boste kljub temu sposobni prepustiti in uživati v razburljivem vzdušju. Mentalno in psihično boste večkrat v premikih in spremembah, še posebej v zadnjih dneh meseca, ko se vam bodo tudi na ljubezenskem področju z ugodno Venero odvijale nove priložnosti.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Tisti, ki vas duhovna plat do sedaj ni zanimala, se boste v decembrskih dneh nekoliko poglobili vanjo, morda samo iz radovednosti. Usmerili se boste v dobrodelna dejanja in se spraševali, kaj vam prinaša naslednje leto. Večkrat se boste na področju kariere znašli v ozadju dogajanja, vendar bodo vaše naloge kljub temu zelo pomembne. Bogatejši boste na družabnem področju, razmišljali boste tudi o svetovanju drugim, še posebej na področju odnosov.

Vaša tradicionalnost se bo dopolnila z mnogimi igrivimi idejami, kar vas usmerja proti uspehu. Imeli boste večje in boljše možnosti, da končate tisto, kar ste si začrtali. Zmanjšala se bo tudi trma, kar vam bo olajšalo prilagajanje. Planeti bodo v zadnjih dneh decembra  pomagali predvsem samskim, ki boste končno spoznali nekoga, ki vam bo segel globoko v srce in vas osvojil na iskren način. Prihajata tudi realen pregled ter karmična kalkulacija v zvezi z odločitvami, ki ste jih sprejeli v preteklem obdobju.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Dnevni red za vas v prvih dneh decembra ne bo ravno najboljši. Dokončajte začrtane cilje, vztrajajte pri svojem tempu in ne imejte previsokih pričakovanj. Bodite produktivni in bolj praktični na finančnem področju. Na vrsti bodo razne pomembne transformacije. Resna, stabilna razmerja bodo na preizkušnji, prav tako tudi poslovna partnerstva. Imeli boste potrebo, da boste bolj resni in odgovorni, tudi glede pomembnih odločitev.

Na kariernem področju se boste v zadnjem delu decembra večkrat počutili, kot da lebdite v zraku, še posebej tisti, ki delate z ljudmi. Pripraviti se morate na nekaj zastojev in naraščanje odgovornosti, kar je povezano z notranjimi občutki. Poleg tega bodo nagrade zanimive. Če imate željo po preobrazbah, je sedaj pravi čas zanje. Ljubezensko področje bo od vas zahtevalo veliko mero prilagajanja.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Ljubezen bo v prvih dneh decembra prijetno obarvana. Tisti, ki ste v vezi se boste pogovarjali o skupnih stvareh in dobili mnogo pozitivnih potrditev. Strinjali se boste s predlogi ljubljene osebe, vseeno pa zaupajte svoji intuiciji. Poslovne zadeve bodo nekoliko na stranskem tiru, kar je pozitivno, saj ste oseba, ki preveč dela in si vzame premalo časa zase. Sonce v znamenju strelca vas bo usmerilo v popolno neodvisnost.

Najpomembneje bo, da ne prehitevate ter da so vaši načrti na pravem mestu ob pravem času. Vztrajnost in napor se bosta končno obrestovala, kar vas bo usmerilo k še večjemu napredku. Bodite pripravljeni na številne dodatne naloge, prihajajo tudi zbadanja s strani sodelavcev, ki jih boste morali prenesti diplomatsko. Prevzeti boste morali več odgovornosti, vendar se vaše finančno stanje zaradi tega ne bo spremenilo.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Veliko priložnosti in lažji zaključki vas zaradi energije Sonca v strelcu čakajo na področju kariere in izobraževanja, kjer boste nepremagljivi. Pomembno je, da vas začasni zastoji ne ustavijo, naj vas naredijo še bolj stabilne. Če se bo za vaš okus premalo dogajalo, nikar ne postanite žalostni in nemirni. Če želite še naprej ohraniti svojo vitalnost in dobro zdravje, se izognite kakršnemukoli pretiravanju, še posebej s hrano, saj lahko v tem primeru pridobite nekaj kilogramov, kar vas vodi v nezadovoljstvo.

Vaš metabolizem bo deloval nemoteno, vendar le v primeru, če boste skrbno upoštevali smernice zdravega prehranjevanja. Konec decembra prinaša pozitiven vpliv na vašo kariero in počutje v domačem okolju. Razvijali boste sposobnosti, ki so vam bile do sedaj tuje.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

V prvih dneh decembra se boste odzivali popolnoma drugače kot običajno. Dotaknili se boste tudi strokovne plati, saj tokrat šarm in simpatičnost na poslovnem področju ne bosta dovolj za napredek. Opazovati boste morali, kaj od vas želijo drugi, in jim poskušati ustreči. Zaznavali boste veliko energij, ki vam niso najbližje, saj vas vlečejo navzdol, zato vzemite vse skupaj kot obdobje stabilizacije.

Pojavijo se lahko vprašanja in manjše težavice na področju zdravja, kar vas bo usmerilo v to, da posvetite svojemu telesu več pozornosti. Nikar v zadnjih dneh decembra, ko boste morali marsikaj zaključiti ne podlezite obveznostim in stresu, raje si vzemite nekaj časa zase, da se obnovite, nato boste sposobni še boljših rezultatov. Povečalo se bo vaše zanimanje za politiko, vendar se nikar preveč ne vpletajte v neznane zgodbe.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

V december stopate kljub vplivu Sonca v vašem znamenju napeti in usmerjeni v hitre rešitve, ki pa ne prinašajo pravih odgovorov. S čustvenim področjem se ne boste pretirano obremenjevali, saj boste čutili, da vse poteka tako, kot si želite, ter da lahko partnerju zaupate. Kozmična energija je zavzela vaše duhovno področje v vseh stališčih in v praksi. Veliko negativnih vzorcev se je umaknilo in ta energija bo sedaj potekala sproščeno.

Soočili se boste z resnico, našli boste boljše rešitve za določene težave oziroma situacije. Želja po izboljšanju počutja lahko vključuje duhovno iskanje ter intenzivno doživljanje določenih situacij, kar vam bo ponudilo boljšo sliko o svoji načrtovani prihodnosti. Svoboda bo za vas v zadnjih dneh decembra ključnega pomena, zato se boste ustaljenim vzorcem zelo težko prilagajali.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Najbolj pomembni za vas bodo v prvih dneh decembra iskreni odnosi, ki jih boste tkali s tistimi, ki so vam vsaj nekoliko podobni. Vaše karierne ter posledično tudi finančne želje bodo tokrat izpeljane brez težav, obeta se vam tudi napredovanje, za katero se tokrat ne bo treba pretirano boriti. Še naprej boste cenili svojo vztrajnost in svoje metode reševanja situacij, ki vas ne bodo pustile na cedilu.

Sredi meseca boste morali pokazati več spoštovanja do ljudi, s katerimi ste povezani, saj vas bodo vplivi planetov v napetih situacijah odnesli v nespoštljive reakcije, s katerimi bi si lahko naredili slabo popotnico za prihodnost. Bodite pripravljeni vložiti ogromno truda v svoje načrte, da bo zaključek takšen, kot si ga že nekaj časa želite. S Soncem v vašem znamenju bo vse skupaj lažje.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Pojavilo se vam bo veliko priložnosti, vendar ne boste dovolj prepričani vase, da bi jih izkoristili. Primanjkovalo bo tudi potrditev od okolice. Pozitivna energija vam bo sledila v sredini meseca decembra, ko vam bo na pomoč priskočil iznajdljivi Mars. Pripravljeni boste na preizkušnje, ki bodo v večini povezane s službenim okoljem. Sledila bo neposredna komunikacija, ki bo na plano povabila resnico.

V zadnjem delu decembra boste morali sprejeti številne resne odločitve, ki lahko močno vplivajo na vaš stil življenja. Tokrat se boste bolj posvečali ostalim področjem, ljubezenskemu, finančnemu in svoji kreativnosti. Največ pritiskov lahko pričakujete na področju denarja, saj bo za vse vse tako zelo zanimivo in privlačno, da se boste številnim nakupom težko uprli.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

S Soncem v znamenju strelca boste pripravljeni na spremembe, raziskovanje, iskanje in osebnostni razvoj o katerem sanjarite že nekaj časa. Če je v preteklosti prišlo v domačem okolju do nesporazumov, jih bo sedaj veliko lažje rešiti in razčistiti njihovo vsebino. Glavni smisel sredine decembra bo, da postanete bolj močni ter bolj zaupate vase, kar se vam bo obrestovalo na več področjih. Potrebovali boste veliko manj pomoči kot običajno.

Pozorni morate biti, da svoj navdih izkoristite ob pravem času na pravem mestu. Vaši najbolj pomembni interesi v zadnjih dneh decembra bodo finance, dom in družina, zdravje, prijatelji in družabne aktivnosti. Prijetnih energij bo ogromno, kar vam bo pisano na kožo. Tudi področje zdravja in počutja bo dobro delovalo, zato tokrat ne boste med utrujenimi.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje