PREVZEMITE ODGOVORNOST ZA SVOJE ŽIVLJENJE

Naučite se, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje!
Naučite se, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje!

Naučite se, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje!

Predviden čas branja: 4 minutes

Vaše življenje je vaša odgovornost. V tem življenju imate samo eno osebo, nad katero imate nadzor in to ste vi sami. Ker ste edina oseba, ki jo lahko nadzirate, ste edina oseba, ki lahko prevzame odgovornost za svoje življenje. To vključuje vašo energijo, srečo, izpolnitev, kariero, izbiro in še mnogo več. Odgovorni ste zase in samo vi ste tisti, ki veste, kaj je za vas dobro in kaj ne.

Za druge niste odgovorni. Njihova odgovornost je, da skrbijo zase.

Skušajte sebe podpreti pri sprejemanju dobrih odločitev, izgradnji življenja, ki vas osrečuje, in skrbi zase. Pravzaprav je prevzemanje odgovornosti za vaše dobro počutje ravno tako pomembno za odnose, ki jih gojite. Ne pozabite: podpora in odgovornost sta dva zelo različna pristopa. Sami prevzamete odgovornost. Podpirate pa druge ljudi. Potrudite se, da teh pojmov ne obrnete ali pomešate.

Naučite se, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje!

Vaša odgovornost za vaše življenje se razkrije v sedanjem trenutku, ne v preteklosti.

To ni nekaj, kar je težko. to je blagoslov. Odgovorni ste sami zase. Začnite se zavedati, kakšno darilo je, da lahko oblikujete, izdelujete, gradite in ustvarjate svoje življenje. Imeti to odgovornost je v bistvu privilegij. Toda šele, ko spoznate, da je življenje le vaše, lahko dejansko prevzamete svojo moč. Torej, prevzemite odgovornost za to, kako se pojavljate v svetu. Spoštujte dar življenja z uveljavljanjem svoje pravice do zavestne izbire. Vedno znova in znova.

Ne obremenjujte se s prevzemanjem odgovornosti, ki niso vaše.

Najprej se osredotočite na odgovornost zase. Ko ste lastnik te dolžnosti, boste v sebi odkrili dele, za katere ste morda pozabili, da so tam. Dajati sebi je način, kako se naučiti dajati drugim. Poslušajte sebe, da boste lahko bolje prisluhnili drugim. Bodite prisotni s svojimi čustvi, da boste prisotni tudi zaradi čustev drugih. Način, kako nekdo ravna z vami, je odraz tega, kako se počutite in kakšno energijo izražate.

Način, kako se človek obnaša, kaže, kje je fizično, psihično in duhovno. Poskusite stvari jemati manj osebno, saj običajno nimajo nič z vami. Ne reagirajte takoj, ko se kdo odzove. Vprašajte se, kaj se dogaja v njegovem življenju. Ostanite odprti, radovedni in sočutni.

Življenje temelji na obvladovanju naših pričakovanj

Naučite se, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje!

Svet bo od vas pričakoval marsikaj. In v zameno boste pričakovali marsikaj. Ključno je, da obvladate svoja pričakovanja. Če skozi življenje poskušate izpolniti pričakovanja nekoga drugega, boste na koncu razočarali oba. Nasprotno pa je poskušati prisiliti svet, da izpolni vaša pričakovanja. Preprosto ne deluje tako.

Obstaja še en način in to je iskanje harmonije med pričakovanji in realnostjo. Formula je naslednja: Sreča je enaka resničnosti minus spreminjanje pričakovanj. Tako boste srečni, dokler so vaša spremenljiva pričakovanja nižja od realnosti. Ko začutite, da vam energija ali sreča zdrsneta navzdol, se osredotočite na to, da nekoliko ublažite pričakovanja.

Vaša beseda je vaša vez.

Besede so naš najbolj neizčrpen vir magije, ki lahko povzroči škodo in jo odpravi. Besede lahko bolijo ali pa zdravijo. Besede lahko nekoga dvignejo ali zlomijo, lahko nas združijo ali raztrgajo. Preden spregovorite, se spomnite te moči. Besede vedno  podkrepite z dejanji. Držite besedo in bodite zanesljivi. Tako si zaslužite spoštovanje, gradite integriteto ter oblikujete močne vezi. Besede, ki jih govorite, simbolizirajo vaše srce, um in dušo.

Ostanite skromni

Uspeh je lepa stvar. Neobvladljivo zaradi ponižnosti pa je lahko tudi grdo, sebično in vsestransko prizadevanje. Zato nikoli ne pozabite na svoje korenine, nikoli ne pozabite, kako trdo ste delali, da ste danes tam kjer ste, ne pozabite reči hvala in se zavedati, da ima vse svojo ceno. Morda vam bo primanjkovalo spretnosti, morda vam bo zmanjkalo upanja, morda vam bo zmanjkalo denarja, iskreno povedano, večini ljudi je tako ali drugače primanjkovalo teh na videz pomembnih darov.

Naučite se, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje!

Če pa imate dovolj volje, odločnosti in vztrajnosti, boste vedno preživeli težke čase in se zazrli v svetlejše dni.

Ne bo vedno videti tako, kot ste si predstavljali, ker je življenje redko predvidljivo, vendar je pomembno, da kljub vsemu prevzemate odgovornost zase. Nima smisla se spraševati, kaj če. Nima smisla razmišljati, kaj bi lahko bilo. Nima smisla verjeti, kaj bi moralo biti. Obstaja stanje, ki je prisotno v resnici, sedaj. Vse ostalo je v vaših mislih.

Resnica je, da je nesmiselno poskušati razumeti preteklost. Preteklost obstaja le kot spomin, spomin, ki ga ohranja vaše prepričanje. Tako kot uporaba abstraktne slike za razlago resničnosti, vaš um napačno razume, kaj se je zgodilo tako, da ustreza vašim predhodnim izkušnjam in daje prednost vašim prihodnjim pričakovanjem. Prihodnost je podobno plod vaše domišljije. Še ne obstaja. Tako je edini pomemben trenutek  sedaj.