KAKO URAVNOTEŽITI MISLI IN ČUSTVA?

Znate uravnotežiti svoje misli in čustva?
Znate uravnotežiti svoje misli in čustva?

Znate uravnotežiti svoje misli in čustva?

Predviden čas branja: 3 minutes

Bistveno je, da čustva dajejo energijo mislim, misli pa čustvom višino in smer, vendar moramo oboje uravnotežiti. Torej, morali bi razumeti, kar čutimo, in čutiti, kar mislimo. To pomeni, da bi misel morala spremljati čustvena izkušnja, medtem ko bi morali vsako čustveno izkušnjo premisliti, da bi odkrili, kaj nam govori o nas. Občutek naj bo občutek, in ko nekaj čutite, ne premišljujte o tem. Šele potem, ko nekaj začutite, je čas za razmišljanje, kaj ste začutili in zakaj ste to začutili. Takrat spoznavate, kaj ta čustva povedo o vas samih in o vašem načinu doživljanja sveta ter ali je ta zaželen ali nezaželen.

Okoli vsakega od nas so ogledala, v katerih lahko vidimo tisto, kar čutimo, in skozi katera lahko nase gledamo kot na objekt.

Znate uravnotežiti svoje misli in čustva?

Torej, odkriti moramo, zakaj nekaj čutimo in zakaj smo videti tako, kot smo, ko nekaj doživljamo, od videza do razporeditev čustev, ki jih čutimo. Potrebno je začutiti svojo vrednost, lepoto in duhovne zakone ter jim pustiti, da dihajo v nas. Zato ne moremo ničesar v polnosti razumeti, naj nam to še tako jasno razložijo, če tega znanja nismo pripravljeni ponotranjiti, kar lahko storimo le s srcem.

Um moramo očistiti strupenih prepričanj, ki vas blokirajo, srce pa vzgojiti tako, da bo začutilo, da ste vredni, da znate čutiti ljubezen in da znate čutiti nasploh.

Glava je zagotovo zelo dejavna, saj nenehno dela, medtem ko smo srce v naši kulturi dali na čakanje. Potem ko so nam ga nekajkrat ranili, smo se v strahu pred novimi ranami odločili, da ga je pametneje pustiti v zimskem spanju, toda pri tem nismo vedeli, da tako ne moremo duhovno rasti. Za resnično spoznanje torej ni dovolj samo miselno razumevanje kakega pojava, temveč ga moramo tudi začutiti oziroma čustveno doživeti. Pri tem imata vsak svojo vlogo, tako srce kot um.

Razum je v resnici izvrsten mehanizem, s katerim lahko obvladamo svoj svet.

Znate uravnotežiti svoje misli in čustva?

Je sredstvo skrajnega užitka, če ga sklenemo očistiti vseh nesposobnosti in nespodobnosti, za kar pa potrebujemo moč srca. Kajti ko moramo nekaj doživeti, razum ni posebno močan. Tega preprosto ne zna. Ni tako narejen. Zato razum omogoča čudeže, srce pa jih dela. V trenutku ko začutite svobodo, se ne ustavljajte pri tem občutku, da bi ugotovili, kaj čutite. Šele takrat lahko vidimo, ali smo mi res mi, ali so to sprožili ljudje okoli nas ali pa gre za naš pristen občutek.

Čustvo spodbudi misli, ki nato spodbudijo dejanje.

Ali pa se najprej zgodi nekaj, kar v nas prebudi občutke, in iz njih nastanejo misli. Ali pa najprej pomislimo na nekaj in želimo nekaj narediti, kar v nas prebudi določene občutke. To lahko deluje v vse smeri. Toda prepričanje, da je misel prva, je omejeno in zastarelo. Bistvo volje se glasi: želim živeti SEBE. Ko moč te odločitve začutimo v vsaki celici telesa, pomeni, da smo si voljo tako okrepili, da nas nihče več ne more ustaviti na poti odkrivanja ljubezni. Morda se nam bodo celice dobesedno prerodili, ko to začutimo.

Katera znamenja zodiaka najlažje uravnotežite svoje misli in čustva?

Svoje misli in čustva najlažje uravnotežite rojeni v znamenju tehtnice, bika in vodnarja.

Katera znamenja zodiaka imate največ težav, ko je potrebno uravnotežiti svoje misli in čustva?

Največ težav, ko je potrebno uravnotežiti misli in čustva imate dvojčki in kozorogi. Levi in ovni znate odlično uravnotežiti čustva, misli pa vam povzročajo težave.

Pripravljeno za Govori.se