Zaljubljenost in prava ljubezen: Več o tem, kako čudovito je biti zaljubljen

Čudovito je biti zaljubljen. Tedaj čutimo različna prijetna in razburljiva občutja, na primer mravljince po hrbtenici, ko zaslišimo ljubljeni glas. Potrebno je kar nekaj časa, da se navadimo na take občutke in čustva.

V prvem navalu ljubezni smo prepričani, da je naša ljubljena oseba popolna. Ko pa čarobnost mine, začnemo gledati drug na drugega kot na resnična človeka. Če razen spolne privlačnosti ni veliko med nami, se lahko hitro naveličamo drug drugega in si gremo na živce.

Zaljubljenost in prava ljubezen: Več o tem, kako čudovito je biti zaljubljen

Zaljubljenost in trajno razmerje nista eno in isto.

Potrebo je veliko truda, da se naučimo, kako ravnati s svojim odnosom. To je eden od razlogov, zakaj so po navadi prva razmerja kratkotrajna. Zaradi tega smo lahko prizadeti, saj je vsako zavračanje boleče. Vendar pa se učimo iz izkušenj vsakega novega razmerja. Kaj dobimo iz določenega, je bolj ali manj tisto, kar vanj vložimo. Naučiti se iskreno komunicirati, se poslušati in tudi slišati je zelo pomembno za vsak odnos.

Preberite tudi REŠEVANJE KONFLIKTOV, STRES IN ČUSTVA

Zaljubljenost in prava ljubezen: Več o tem, kako čudovito je biti zaljubljen

Večina ljudi meni, da vedo, kakšen je zanje idealen partner.

Kar pogosto pa se zgodi, da se zaljubimo v nekoga, ki je popolnoma drugačen od naše predstave. Mogoče nas pri nekomu privlači prijateljstvo, zanimivi odkriti pogovori, smisel za humor, enak okus za modo, glasbo in to je dovolj, da se močno navežemo drug na drugega.

Preberite tudi ZDRAV PARTNERSKI ODNOS JE KLJUČ DO USPEŠNEGA RAZMERJA

Govorica telesa do neke mere deluje, a je bolje, če tudi odkrito izrazimo, kaj čutimo. Če prebrodimo obdobje spoznavanja, nam bo kasneje prihranjeno veliko nesporazumov.

Dober odnos je tisti, ki dviguje našo samozavest, je tudi tisti, ki temelji na medsebojnem spoštovanju, dobrem sporazumevanjem in zaupanju.

Zaljubljenost in prava ljubezen: Več o tem, kako čudovito je biti zaljubljen

Zaljubljenost in prekinitev odnosa

Kadar se razmerje prekine, je vedno boleče za oba. Ko se to zgodi, se vam bo mogoče zdelo, da ne boste nikoli več srečni. Seveda boste, le čas je potreben za to. V pomoč vam je lahko pogovor s prijateljem, ki mu brezpogojno zaupate.

Ne upajte, da se bo prejšnje razmerje obnovilo, ker vas to lahko spravi v še  večji obup. Dokončno slovo je boleče, a je še vedno lažje, če se sprijaznite z dejstvom, da je konec. Tako lahko živite naprej, morda nekoliko ranjeni, a močnejši in pametnejši za pomembno izkušnjo.

Preberite tudi LESTVICA ZNAMENJ, GLEDE NA NJIHOVO TEŽAVNOST V RAZMERJU