Luna in njen vpliv na zdravje in počutje

Luna ima močan vpliv na vaše zdravje, počutje, čustva in prehranjevanje. Ureja dnevne navade, dobre in slabe, od nje so odvisna nihanja razpoloženja. Kriva je tudi za vaše izbrane prehranjevalne vzorce skupaj s kakršnimi koli čustvenimi povezavami z boleznimi.

Poznavanje slabosti in prednosti lune v posameznih znamenjih vam bo pomagalo prepoznati, kdaj ste bolj občutljivi in kdaj modra pretiravate. Majhni koraki so izbira, ki jo naredite vsak dan in najbolj vpliva na vaše splošno zdravje in počutje, zato izkoristite zdravilno moč lune v svoj prid.

DNEVI Z LUNO V OVNU

Morda boste v tem času otročji, preveč zasedeni in v boju za prevlado. To lahko izniči vaše zaloge energije in obremeni nadledvične žleze. Naučiti se morate ustaviti in počivati. Izberite v tem času hitro hrano in pripravljene jedi, tako da ne boste zgubljali dragocenega časa. Zgaga in napenjanje lahko izvirajo iz izbire hrane in pomanjkanja žvečenja. Lahko ste nagnjeni k glavobolom, vročicam in prehladom. Morda boste precej občutljivi na bolečino in lahko hitreje občutite rdečico, otekanje in vnetje. Če se slabo počutite, potrebujete čas v mirnem okolju, da se obnovite. Zdravilne strategije so branje, počitek, čaj poprove mete, koprive ali zeleni čaj.

Luna in njen vpliv na zdravje in počutje

DNEVI Z LUNO V BIKU

V teh dneh pričakujte, da bo telo močno in stabilno z veliko vzdržljivostjo. Morda se boste odločili tudi za telovadbo, da utrdite svoje mišice. Ker znamenje bika simbolizira povečano zaznavanje, vključno z okusom, boste morali povečati samodisciplino in preprečiti pretirano uživanje hrane in pijače. Slaba stran tega vpliva je brezkompromisna ali trmasta narava, kar lahko oteži spremembo načina življenja in prehranjevalnih navad. Področja, kjer se lahko pojavijo težave vključujejo črevesje, grlo in ščitnico. Če se slabo počutite, potrebujete v svoji bližini pozitivne ljudi in glasbo, da osvetlite breme občutka žalosti. Zdravilne strategije so raztezne vaje in joga, lažji obroki, čaj regrata in kamilice.

DNEVI Z LUNO V DVOJČKIH

V času tega vpliva boste z veseljem preučevali, se učili in iskali nove informacije, kar lahko privede do obremenjenosti vašega živčnega sistema. Polni zagona lahko v naslednjem trenutku doživite izčrpanost, še posebej, če ne delate na sebi. Morda boste tako zaposleni, da boste pozabili redno jesti ali piti, kar vas lahko privede do dehidracije in težav s sladkorjem v krvi. Z uporabo vašega briljantnega uma, ki bo podaril podporo celotnemu telesu se lahko spomnite kakšne nove tehnike na poti k boljšemu počutju, vendar meditacija ne bo najboljša izbira. Če se slabo počutite, se usmerite k spremembi okolja, privoščite si veliko svežega zraka, ki podpira vaša pljuča, in lahko vadbo v naravnem okolju. Zdravilne strategije so aktivnosti na prostem, skupinski športi, semena in oreščki, ter koprivin in zeleni čaj.

Luna in njen vpliv na zdravje in počutje

DNEVI Z LUNO V RAKU

V teh dneh boste občutljivi, zato ne pozabite na samopomoč. Lahko se pojavijo želodčne težave, nenadzorovano prehranjevanje ali skrb, kar lahko prebavne motnje še poslabša. Prihajajo odlične domišljijske sposobnosti, vendar to lahko povzroči skrb in tesnobo v zvezi z namišljenimi zdravstvenimi težavami. Območje prsnega koša bo bolj občutljivo, prav tako celotno ginekološko področje, pride lahko tudi do hormonskih težav. Hrepeneli boste po miru in skrbno negovali druge, ko se slabo počutijo. Zdravilne strategije so kopeli, plavanje, tekoča hrana, čaj kamilice in poprove mete.

DNEVI Z LUNO V LEVU

Čeprav bo vaše telo v teh dneh stabilno, vas lahko nakopičen stres potegne navzdol. Pretiran tempo lahko privede do izčrpanosti ali napetosti in napadov panike. Ker lev prevladuje srcu, lahko čustveni zapleti sprožijo občutke panike in težav s krvnim tlakom. Pazite tudi na sečila in zagotovite telesu dovolj tekočine. Redne masaže ali druge vrste fizičnega zdravljenja so v teh dneh idealna izbira za vas. Iskanje dejavnosti in vadbe, kot sta joga ali pilates, je lahko odlično zdravilo, ko poskušate premagati stres. Zdravilne strategije so pogovori, plavanje, ples, ter čaj melise ali limonine trave.

Luna in njen vpliv na zdravje in počutje

DNEVI Z LUNO V DEVICI

Tipični zdravstveni problemi v dneh z luno v devici izhajajo iz oslabljenega živčnega sistema, kar vodi do prebavnih motenj. Čeprav boste zelo delovni, se izognite perfekcionističnim težnjam saj lahko pod prevelikimi pritiski izgorite in postanete izčrpani. Pojavijo se lahko tudi težave s krvnim sladkorjem. To je čas, ko boste najbolj motivirani k zdravemu načinu prehranjevanja. Obroki v rednih časovnih presledkih in pravilna rutina spanja bodo najboljša izbira na poti k izboljšanju vašega zdravja. Pazite na vrsto hrane, ki jo zaužijete, saj to znamenje ureja tanko črevo, kar lahko privede do težav zaprtjem. Zdravilne strategije so pisanje dnevnika prehranjevanja, iskanje novih receptov, sprehod po gozdu ter čaj žajblja ali ingverja.

DNEVI Z LUNO V TEHTNICI

V dneh z luno v tehtnici se boste lažje približali ravnotežju. To lahko pomeni, da ne boste komplicirali, ampak boste enostavno prisluhnili svojemu telesu in mu podarili kar potrebuje. Tehtnica ureja sečila in uravnoteži tekočine ter raven hormonov. Presnova je lahko počasnejša in pazljivo morate uravnotežiti prehranjevalne užitke z gibanjem in telesno vadbo. Če se slabo počutite, se usmerite k glasbi in gibanju, da bi vaše telo vrnili v ravnovesje. Ne pozabite, da morate najprej poskrbeti zase, namesto da bi vedno poskrbeli, da so vsi drugi srečni. Zdravilne strategije so alkalni način prehranjevanja, joga, svež zrak in zeleni ter črni čaj.

Luna in njen vpliv na zdravje in počutje

DNEVI Z LUNO V ŠKORPIJONU

V dneh z luno v škorpijonu boste močni, odporni in nedotakljivi, tudi na področju zdravja. Ne boste nagnjeni k boleznim in jamranju. Škorpijon ureja črevesje in odvaja strupe iz telesa. Če kopičite v sebi negativna čustva in vzgibe, lahko pride do telesnih bolezni. Morda boste nagnjeni k zaprtju in težavam z ledvicami. Pridobivanje energije bo najlažje z znojenjem v športnih dejavnostih, savnah ali vročih kopelih, kar je lahko odlična terapija za fizično in čustveno področje. Če se slabo počutite, se usmerite v tišino in osamo, da podprete svoje notranje zdravljenje. Zdravilne strategije so hrana bogata z vlakninami, vodne terapije, branje ter regratov ali ingver čaj.

Preberite tudi LUNIN TEDENSKI HOROSKOP

DNEVI Z LUNO V STRELCU

S tako čarobnim vplivom se lahko preveč razširite in se nato posledično znajdete v coni izčrpanosti in izgorelosti. Ljubezen do svobode, potovanj in doživetij lahko pripelje do nesreč in poškodb. Preobčutljivost in strah pred omejitvami na kakršen koli način, lahko vodi do prekomernega uživanja hrane in pijače, kar ima slab vpliv na jetra in prebavni sistem. Vadba je obvezna, če želite ostati zdravi, vendar naj gibi ne bodo prehitri. Psihično področje in nadledvične žleze v teh dneh potrebujejo večjo podporo. Zdravilne strategije so smeh, gibanje, morska hrana, ter čaj ognjiča ali melise.

DNEVI Z LUNO V KOZOROGU

Luna v znamenju kozoroga vlada koži in okostju. Roke in noge bodo v teh dneh bolj hladne, zato poskrbite za dovolj razgibavanja in skušajte nadzorovati težnjo k melanholiji in občutku, ki vas vleče navzdol. Če boste ohranili pozitiven pogled, boste v teh dneh močna in zdrava oseba. Lahko se umaknete, če se slabo počutite. Vaša najboljša terapija bo druženje in poslušanje glasbe. Prehrana naj ne bo močna in mastna in morda boste potrebovali kakšen nasvet strokovnjaka, da se boste usmerili v pravo smer. Zdravilne strategije so druženje s prijatelji, planinarjenje, probiotiki, ter čaj mete in koprive.

Luna in njen vpliv na zdravje in počutje

DNEVI Z LUNO V VODNARJU

V teh dneh boste edinstveni in obremenjeni. S takšnimi nasičenimi mislimi in domišljijo lahko vaš živčni sistem opeša, kar posledično vodi do tesnobe ali nespečnosti. Na srce in cirkulacijo lahko vpliva tudi pretirano naprezanje, pazite pa še posebej na gležnje, če ste nagnjeni k krčem in zvinom. Neomejena narava tega vpliva je tako raznolika, da bi lahko pozabili poskrbeti za vaše fizično telo. Dnevna rutina vadbe in obrokov lahko pripomore k večji skrbi za zdravje. Če se slabo počutite, potrebujete počitek in naravo. Zdravilne strategije so redni obroki, zajtrk, ples, branje, ter ognjičev in zeleni čaj.

DNEVI Z LUNO V RIBAH

V teh dneh se boste počutili kot občutljiva duša z obilico ustvarjalnosti in intuicije. To lahko privede do pomanjkanja postavljanja meja in izčrpanosti, saj boste kopičili tudi energijo drugih. Ribe urejajo imunski in limfni sistem zato je možnost težav na tem področju povečana. Morda se boste poskušali tolažiti s hrano in pijačo, še posebej, če čustvo in energetsko niste najbolj stabilni. Ribja energija prinaša pomanjkanje vitalne energije, težave z nogami in hrbtenico. Zdravilne strategije so izleti v naravo, počitek, sonce ter čaj žajblja in šipka.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi LILIT, TEMNA PLAT LUNE, KI VPLIVA NA VAŠE INTIMNO ŽIVLJENJE