SONČEVI IN LUNINI MRKI V 2023, ČAS ZA SPREMEMBE

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo prelomnice, Sončevi in Lunin mrki?
Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo prelomnice, Sončevi in Lunin mrki?

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo prelomnice, Sončevi in Lunin mrki?

Predviden čas branja: 8 minut

Mrk je pojav, ki se zgodi ko sta Sonce in Luna postavljena v opozicijo, vmes pa se znajde tudi Zemlja, v tem primeru gre za Lunin mrk. Zemlja meče senco na Luno in zato ni več obsijana s Soncem. Ko gre za Sončev mrk, pa se Luna znajde med Zemljo in Soncem in ga zato prekrije. Mrki prinašajo posebno moč, ki pomaga, da se premaknete tja, kjer morate biti. Sončev mrk zaključuje določene cikle in daje prostor novemu. Lunin mrk v ospredje pripelje spomine, misli in občutke in vodi v razmislek. Pričakujete lahko veliko drobnih priložnosti, za katere bo kasneje izkazalo, da so bile zelo velike. Imejte široko odprte oči za informacije in navdih ter ne pozabite, da se nove priložnosti lahko pojavijo tudi tam, kjer jih sploh ne pričakujete.

Mrki ustvarjajo spremembe v dinamiki medsebojnih odnosov.

Z nekaterimi posamezniki se boste še bolj povezali in dosegli novo raven povezanosti, za nekatere pa bo čas, da jih spustite iz svojega življenja. Če se boste intenzivno fokusirali na svoje temelje, ki ste jih ustvarili v preteklosti, si lahko omogočite, če se povežete z energijo mrka bolj svetlo sedanjost.

Ko nastopi mrk je delovanje podobno sprehodu čez razpadajoč most, nervozno in nestabilno.

Ko se znajdete ponovno na kopnem, most razpade na številne koščke, ki padejo v globino. Prihaja zavedanje, da se ne morete čez uničen most vrniti na drugo stran. Če ugotovite, da vam nekaj na drugi strani ni všeč, lahko vse skupaj še vedno izboljšate, toda brez vrnitve nazaj. Torej so v obdobju mrkov pomembne odločitve o prihodnosti, ne pa popravljanje starih vzorcev in napak.

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo prelomnice, Sončevi in Lunin mrki?

Z vidika astrologije se boste med mrki soočali z nenadnim spremembam, ki lahko intenzivno spremenijo miselnost ali določeno področje življenja. To je čas, ko razumemo sebe na globlji ravni in izpustimo nekatere plasti, da razkrijemo novo resnico. Lunin mrk je čas skrivnosti, saj lahko razkriva kdo smo in kaj počnemo. Ponuja dragoceno priložnost, da globlje spoznamo posledice, kako živimo svoje življenje. Deloma se Luna nanaša na otroštvo, ko smo najbolj ranljivi ter odvisni od negovanja zaščite in modrega spodbujanja.

Potrebno je priznati prizadevanja tistih, ki se borijo z lastno bolečino in zato niso sposobni učinkovito zadovoljiti vaših potreb.

V nasprotnem primeru pa se bo morda potrebno odmakniti se od tistih, ki slabo vplivajo na vaše počutje. Ne glede na izkušnjo iz otroštva lahko v času luninega mrka razmišljate o vsem, zaradi česar ste postali to, kar ste. Prihaja povečana ranljivost, zato bi morali v času mrka svoje občutke sistematično razvrstiti. S pomočjo teh občutkov se lahko sčasoma razkrije modrost, ki vam pomaga sprejeti njihovo sporočilo in vključiti njihovo energijo v telo, um in dušo.

Sončev mrk aktivira zunanje spremembe, dogodki zunaj vas se lahko postavijo na pot temu, kar si želite narediti ali ustvariti in spremenijo poti, po katerih se gibate.

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo prelomnice, Sončevi in Lunin mrki?

Na splošno so spremembe, ki jih prinaša Sončev mrk, pozitivne, saj je Sonce v astrologiji pozitiven planet. Vsekakor boste lažje intuitivno razumeli, kako spremeniti način pristopa k delu na sebi. Mrk lahko razkrije posledice preteklih dejanj in reakcij. Spoznate lahko, kako upravljate s svojimi čustvi in ​​občutki, ter kako se odzivate na občutke drugih.

SONČEV MRK 20. APRILA 2023 OB 6:17 URI V ZNAMENJU OVNA

Hibridni Sončev mrk, kjer se zgodi popolni in kolobarjasti Sončev mrk hkrati, je prelomna točka, ki vas usmerja da popeljete svoje cilje, o katerih ste razmišljali v oprijemljivo celoto. Čas je, da naredite potrebne korake k temu, kar si želite ustvariti. Ko se odpravljate na svojo duhovno pot, morate najprej proučiti vse podrobnosti ter povezati zadeve v smiselno celoto. Spraševali se boste, kako lahko svoje potrebe uskladite s potrebami skupnosti. Prihajajo iztočnice, ki bodo spodbujale rast in napredek, pomembno bo tudi, da sledite srčnim željam.

Končno vam bo jasno, kaj vam želijo sporočiti lastni dvomi, zato boste lažje začeli verjeti vase in v svoje sposobnosti. Mikala vas bo pot k transformaciji, kar vam omogoča širjenje obzorij z namenom ustvarjanja bolj stabilne zgodbe. Če ste se v zadnjem času počutili izolirane, je sedaj pravi čas za privabljanje podobno mislečih ljudi v svoje življenje. Najbolj intenzivno bo mrk vplival na ovne, rake, tehtnice in kozoroge.

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo prelomnice, Sončevi in Lunin mrki?

LUNIN MRK 5. MAJA 2023 OB 19:24 URI V ZNAMENJU ŠKORPIJONA

Lunin mrk vam sporoča, da morate biti nežni drug do drugih in do sebe. Zavedati se bo potrebno, da je življenje lahko izredno zahtevno. Spodbudite dobre misli, da se dotaknejo tudi tistih, ki so vam blizu. Energija mrka vas opominja, kako pomembno je, da se povežete s svojo podzavestjo ter čustvenim doživljanjem. Obetajo se vam globoki premiki v notranjosti, ki pa lahko na prvi pogled delujejo kompleksni.

V intimnih odnosih si boste zaželeli novih globin, morda se boste znašli pred intenzivnimi notranjimi željami, ki do sedaj še niso privrele na površje. Pogumno se povežite z vzgibi svoje duše, saj vas vodi k novim spoznanjem, ki jih lahko v prihodnosti koristno uporabite sebi v prid. Mrk vas bo prepričal, da sledite srcu in se izognete vsem odločitvam, ki se odvijajo na podlagi ostalih interesov.

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo prelomnice, Sončevi in Lunin mrki?

SONČEV MRK 14.OKTOBRA 2023 OB 20:00 URI V ZNAMENJU TEHTNICE

Kolobarjasti Sončev mrk ne bo tako zelo obremenilen, saj ga spremljajo bolj lahkotne energije. Z veseljem boste ob tej priložnosti obudili spomine, še posebej tiste, ki so se vam globoko zakoreninili v podzavesti. Pomembno bo, da se zavedate kdo ste in od kod izvirate. Čas je, da razmislite o medsebojnih odnosih in začnete izstopati iz ustaljenih okvirjev, saj vam nova nenavadna poznanstva lahko prinesejo v prihodnosti odlične povezave.

Če se boste odločili za globoko preobrazbo, bo najprej potrebno spodbuditi odločnost ter samozavest. Namesto da se izgubljate v fazah nezadovoljstva, razmislite, kako bi si lahko pričarali bolj razburljivo prihodnost. Podarite, še posebej če se nahajate v stresnem obdobju prednost samoti in počitku. Najbolj intenzivno bo mrk vplival na tehtnice, dvojčke in vodnarje.

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo prelomnice, Sončevi in Lunin mrki?

LUNIN MRK 28. OKTOBRA 2023 OB 22:15 URI V ZNAMENJU BIKA

Zatemnitve, ki jih boste zaznavali vas vodijo v umiritev na vseh področjih. Mrk prebuja številna vprašanja, tudi to, kako pripravljeni ste na določeno zadevo v resnici. Prihaja čas, da od sebe zahtevate več, dogodki pa se bodo izkazali za preizkus moči in odločnosti. Skušajte vse tiste spremembe, ki prihajajo sprejeti z odprtim umom. Če ste preobremenjeni zaradi nepričakovanih motenj, lahko iskrena in odprta refleksija razkrije vlogo v trenutnih dogodkih, ne glede na to, kako naključno so razvrščeni.

Pomen delovanja je, da se pred izzivi pojavi ponižnost in ne obup. Naučite se razumeti, kako delujeta vaš um in srce, ter kaj sproža vašo jezo ali zmedo. Bodite gospodar svoje usode in nosilec nujnih sprememb. Ko boste prepričani, da vas življenje vodi v eno smer, ste lahko v naslednjem trenutku že obrnjeni v drugo, povsem novo smer.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi RETROGRADNA OBDOBJA PLANETOV V LETU 2023 in SIMBOLIKA TAROTA V LETU 2023