RETROGRADNA OBDOBJA PLANETOV V LETU 2023

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo retrogradna obdobja planetov?
Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo retrogradna obdobja planetov?

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo retrogradna obdobja planetov?

Predviden čas branja: 8 minut

Retrogradna obdobja planetov je smiselno upoštevati, saj prinašajo po tem, ko ustvarijo kaos ali turbulenco razvoj ter lekcije, še posebej če smo v času njihove retrogradnosti dovolj pozorni in odprti. Prinašajo poglobitev v nezavedni del uma, osebne nesporazume in težave, ki lahko posledično vodijo do nezadovoljstva na vseh področjih.

Retrograden Merkur

 • Od 29. decembra 2022 do 18. januarja v znamenju kozoroga

Retrograden Merkur se bo v zemeljskem kozorogu dotaknil kariere, ambicij in javnega statusa. Morda boste doživeli neuspeh, se spopadli z avtoriteto ali utrpeli nespoštovanje ne glede na vložen trud. Če niste zadovoljni s svojo smerjo, je to čas, da ponovno pregledate načrte ali poti, s katerimi ste eksperimentirali v preteklosti, da spoznate, ali so smiselne.

 • Od 21. aprila do 15. maja v znamenju bika

Na področju komunikacije in tehnologije pričakujte zlome, lažne govorice, napačno razumevanje, napake tehnologije, zgrešene povezave in zamude. Če pričakujete povišico ali napredovanje, bo morda trajalo dlje, da se vse skupaj uredi. Prepir lahko povzroči tudi napetost v razmerju. Vzemite si čas in se osredotočite na tisto, kar je res pomembno. Sporočila morda ne bodo poslana takoj, navigacija lahko odpove ali pa boste preprosto izčrpani zaradi pretiranega razmišljanja.

 • Od 23. avgusta do 15. septembra v znamenju device

Retrogradnost, ki bo od vas zahtevala, da se bolj osredotočite, ter da se znebite občutka, da bi nekaj lahko šlo narobe. Skušali boste narediti nekaj zase, vendar vas bo Merkurjeva energija blokirala, zato se ne obremenjujte, če boste manj kot običajno fizično dejavni. Brez načrtovanja se boste počutili izgubljeni.

 • Od 13. decembra v znamenju kozoroga, 23. decembra v znamenje strelca do 2. januarja 2024

Ne hitite s projekti ali v avtomobilu, ko se vozite v službo. Vdihnite in se premikajte počasneje. Izkoristite ta čas za ozdravitev in preobrazbo starih odnosov in prijateljstev. Če se prepirate z ljudmi, poskusite videti zadeve z njihove perspektive. Ključna beseda bo potrpežljivost. Prebudite globlje ravni zavesti in boljšega razumevanja sebe, drugih in situacij.

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo retrogradna obdobja planetov?

Retrogradna Venera

 • Od 23. julija do 4. septembra v znamenju leva

Z energijo retrogradne Venere se bodo pojavila temeljna vprašanja, ki jih je treba obravnavati in razrešiti. Čeprav boste imeli občutek, da se na čustvenem področju prepletajo težke energije, vam bo vpliv pomagal pospraviti prtljago, v smeri osvoboditve. V kolikor se nahajate v razmerju polnem težav, je sedaj odličen čas, da zaključite in sprejmete lekcijo v pozitivnem smislu. Izkoristite energijo vpliva, da prevzamete odgovornost za svoja dejanja ali vedenje. Bolj jasno se boste lahko opredelili, katere so prave vrednote, zlasti glede denarja, ljubezni in družbenih interesov. Nikar ne sprejemajte impulzivnih ali dokončnih odločitev glede ljubezni. Namesto tega se umirite in počakajte, saj boste v tem trenutku zaznavali bolj sebe kot druge.

Retrograden Mars

 • Od 30. oktobra 2022 do 12. januarja 2023 v dvojčkih

Mars v retrogradni fazi ima izjemno samozavestno ter borbeno naravo, energija dvojčkov pa je povezana z gibanjem in komunikacijo. Da se izognete mentalni preobremenitvi, se namesto da se izgubljate med številnimi informacijami skušajte osredotočiti na bistveno. Ponovno premislite tudi o vprašanjih, ki ste si jih postavili v času pred retrogradnostjo. Pomembno je, da razjasnite, ali vaš trud utira pot do končnega cilja ali pa se zaradi premikanja v različne smeri preprosto počutite izgoreli.

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo retrogradna obdobja planetov?

Retrograden Jupiter

 • Od 4. septembra do 31. decembra v znamenju bika

Retrograden Jupiter ne prinaša kaosa, ampak nekaj zapletov, preko katerih si lahko v prihodnosti na lažji način uredite življenje. Usmerili se boste k fizični, intelektualni, čustveni, ter ustvarjalni energiji, kar vas bo izpopolnjevalo. V negativnem smislu lahko vpliv povzroči težave povezane z domačim okoljem, ljubezenskim življenjem, otroki, kariero, financami, ugledom, avtoriteto ter prepoznavnostjo.

Retrograden Saturn

 • Od 17. junija do 4. novembra v znamenju rib

Brez Saturna ne bi nikoli uresničili svojega potenciala, prevzeli odgovornosti za svoja dejanja in se naučili, kako se soočiti s težko realnostjo življenja. Ne bodite presenečeni, če boste bolj pogumni kot običajno. Borili se boste za družbeno pravičnost in zasebne ideale. Talente in sposobnosti bi bilo smotrno usmeriti v razvoj nečesa novega, pri čemer bodo pomembno vlogo igrale tudi pretekle izkušnje. Zalotili se boste da filozofirate, prebujen bo občutek za razumevanje globin, ki lahko skrivajo kakšen moder odgovor. Prisluhnite svojemu notranjemu glasu ali intuiciji, s čimer lahko pridobite moč in samozavest, da sebe postavite v ospredje. Na osebni ravni bo izgovor o preobremenjenosti in razdvojenosti postal velika ovira.

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo retrogradna obdobja planetov?

Retrograden Uran

 • Od 24. avgusta 2022 do 22. januarja v znamenju bika

Uran je pogosto povezan z nenadnimi preboji in šokantnimi razodetji ali dogodki. Med njegovo retrogradnostjo se boste ukvarjali s sprejetjem vseh sprememb, ki so vas doletele v zadnjem obdobju. Potopite se v svoja globoka čustva, saj vam retrogradni Uran omogoča, da ponovno razmislite o svojih ciljih in težnjah ter vas izzove, da sprejmete drugačen pristop. Prebudili boste ustvarjalne in nekonvencionalne načine delovanja. Določeni dogodki, ki jih niste razumeli, bodo postali veliko bolj smiselni. Iz retrogradne sence se bo Uran pomaknil 9. maja.

 • Od 28. avgusta do 1. januarja 2024 v znamenju bika

Čeprav so spremembe neizogibne, se bodo v tem času odvijale veliko počasneje, bolj smiselno, kar vam lahko prihrani veliko nemira. Nekateri temelji se bodo porušili, z namenom, da bi naredili prostor za ustvarjanje novih struktur, ki omogočajo več svobode in ustvarjalnosti. Stopite iz okvirjev, dovolite si drugačnost, ter se priklopite na energijo, ki vam zagotavlja lepšo prihodnost.

Retrograden Neptun

 • Od 30. junija do 6. decembra v znamenju rib

Planet duhovnosti, sanj in nezavednega, bo v retrogradnem gibanju zameglil racionalno razmišljanje, zaradi česar ne boste prepričani, kaj je resnično in kaj ne. Vodi vas tudi v pretirano idealiziranje na vseh področjih. Pomembno je, da se obrnete vase in premagate mentalne ali duhovne blokade, ki so vas zadrževale pri doseganju ciljev. Razmislite tudi o tem, kako skrbite za svoje čustveno in duševno dobro počutje ter duhovni razvoj. Vpliv vam bo dal moč, da natančno določite dejstva v kateri koli trenutni situaciji. Bodite pravični do sebe, še posebej v trenutkih, ko se bojite, da ste nezadostni ali se počutite negotove.

Vas zanima, kdaj v letu 2023 nastopijo retrogradna obdobja planetov?

Retrograden Pluton

 • Od 1. maja do 11. oktobra v znamenju vodnarja

Kljub temu, da se bo gibal retrogradno, bo Pluton gledal naprej, zato se obdobje pritoževanja o tem, da bo kmalu konec sveta zaključuje. Razširil se bo občutek možnosti in priložnosti za spremembo. Morda bo vpliv uničil stvari, ki niso več služile, vendar bo podaril tudi smernice za izgradnjo novih sistemov. Prinaša odmik od močnih čustvenih situacij, ter premik k drugačnim načinom, ki so bolj koristni za skupno dobro.

Retrograden Kiron

 • Od 23. julija do 27. decembra v znamenju ovna

Retrograden Kiron vas bo najprej prestrašil, nato lahko v vaše naročje prinese točno tisto, kar potrebujete. Pričakujte možnost poglobiti se vase in odpraviti nedavno potlačene težave ali občutke, ki ste jih morali posrkati vase in se z njimi niste ukvarjali. V negativnem smislu lahko prebudi stare zgodbe, ki ustvarjajo občutke sramu, nemoči, izolacije, osamljenosti ali frustracije, vendar se bo vse to dogajalo samo zato, da osvojite pomembne lekcije.

Pripravljeno za Govori.se/Story

Preberite tudi ASTROLOŠKA NAPOVED ZA LETO 2023 ali ELEMENTI: ZDRAVILNA MOČ MIRU IN TIŠINE V LETU 2023