Lilit, temna plat lune. Preverite kaj razkriva?

Mitološki pomen Lilit nakazuje, da se v hebrejskem jeziku imenuje Lajlah. Lilit je temna plat lune, ki se pojavljala že pri Sumerskih ljudstvih. Adamu je bila pred tem, ko je spoznal Evo predstavljena kot nekakšna zvodnica, ki je strmela k enakopravnosti.

Energijo je Lilit zajemala iz jeze in nezadovoljstva, saj je povezana s temnimi sferami.

Lilit, temna plat lune

Ljubila se je dneve in noči, čeprav je rodila, se je otrokom odrekla, v smeri svojih užitkov. Torej Lilit simbolizira hudobno, neprijazno žensko, ki rada napada in zavaja, ter je izkrivljena če je nepotešena.

Lilit je črna stran duše in hkrati svobodne ženske, feministke, ki se ne želi sprijazniti z običajno vlogo materinstva.

Prispodobi sta avtoritativnost in hladnost, prepleta pa se tudi močno izražena ustvarjalnost. Lilit je v astrologiji in njeni interpretaciji nekakšno pomagalo k razlagi Lune in simbolizira neodvisne in ustvarjalne osebnosti, ki živijo zunaj običajnih meja in pravil. Prisotni so nejasni globoki občutki, ki jih je težko razložiti.

Močno izražen Lilit običajno najdemo v natalnih kartah umetnikov in kreativnih ljudi, ki so običajno nagnjeni k ekstremnim, težavnim in težkim odnosom, sklepanje kompromisov je zanje misija nemogoče. Temperamentne, odločne, fatalne ženske z močno energijo in izraženo strastjo imajo običajno v natalni karti poudarjen Lilit. Na drugi strani je v moških natalnih kartah Lilit prisoten pri strastnih ljubimcih, tistih ki lahko žensko brez kančka spoštovanja in nežnosti celo uničijo.

Lilit, temna plat lune

Ta položaj v astrologiji bo odkril vaše mračne plati, povezane s spolnostjo in njenim dojemanjem.

Povezan je z globino našega uma, zna potegniti na plano skrivnosti našega uma in nas vodi k energetskemu prepletanju spolnih energij. Najbolj je intenziven na psihološki ravni seksualnosti, Lilit skoraj nikoli ne predstavlja vsakdanjega seksa, temveč ekstreme, ki nimajo meja. Te energije niso nepomembne, saj jih spremlja visok intelekt, postavlja vam vprašanje, ali se boste prepustili v rajski vrt strasti, ter izgubili stik z realnostjo, upoštevajoč, da lahko nadaljujete brez razuma, kar vas lahko vodi v propad.

Lilit govori tudi o vašem pristopu k seksualnosti in temu, koliko si dovolite.

V tranzitu Lilit prikazuje določeno obliko omejitve ali frustracije, pogosto na področjih želja, nemoči psihičnega stanja ali spolnosti. Po drugi strani pa nakazuje na naše dvome v zvezi z življenjem, delom in prepričanji.

Preberite tudi SEVERNI VOZEL IN VAŠE POSLANSTVO

Podarja nam priložnost, da izpustimo tisto nekaj, kar nas morda ovira.

Simbolizira trdno voljo in ustvarja praznino. Izraža veliko poželenje ter kontradikcijo med tem, kar je dopustno in tem, po čemer hrepenimo v podzavesti. Na osebni ravni Lilit rad izziva in provocira.

Lilit, temna plat lune

Močna notranja potreba po izražanju energije in jeze Lilit je pravzaprav zelo dobra za celotno našo družbo.

Kljub temu, da smo usmerjeni v uničenje, sovražnost in naključne tragedije, je njegova energija na videz nezdružljiva z vizijo čistosti, Lilit je pravzaprav najčistejša oblika ženske spolnosti, njeno pomanjkanje takta, subtilnosti in nadzora je tisto, zaradi česar je izzvenela. Vse razlage te fatalne jezne ženske je potrebno sprejeti previdno, da se dotaknete točke, ki povzroča bolečino in sproži vse vrste negativnih čustev.

Lilit ni materija, ni planet, je ogromna količina močne energije, ki se mora sprostiti. Je kraljica noči, ki ji je dovoljeno vse, razuzdanost, erotika in se izogiba etiki in morali. Predstavlja okultni kanal, ki omogoča intenziven vpogled, obarvan z močno intuicijo in močjo percepcije.

Pripravljeno za Govori.se

Vas zanima, kje se nahaja vaš Lilit? Preverite TUKAJ.