Ljubezen in odnosi in tisto, kar lahko škoduje vašemu odnosu še bolj kot varanje

Katere so tiste zoprne stvari, ki škodujejo vašemu ljubezenskemu odnosu morda še bolj kot varanje. Preberite, da lahko presodite, ali ti tihi morilci uničujejo tudi vaše razmerje.

Ste že kdaj čutili, da se vaš odnos podira, kljub temu, da je partner popolnoma zvest? Res je, da je vsak odnos zasnovan na zaupanju, medsebojnem razumevanju, zvestobi in ljubezni in če ena od teh stvari manjka, lahko to posledično uniči kateri koli odnos. Veliko ljudi se sooča s težavami v odnosu, a nekatere stvari ga lahko popolnoma uničijo. Torej, določena dejanja lahko uničijo vaš odnos prav tako kot varanje, včasih še bolj.

Partner ali partnerka ki neprestano laže

Laganje ali skrivanje stvari pred ljubljeno osebo je vsekakor pot v to, da porušite ljubezenski odnos. Tudi če to storite v smeri zaščite ljubljene osebe, lahko to prinese težave z zaupanjem. Partner, ki ne govori resnice, si izmišljuje svoje zgodbe in vsemu nekaj doda je najslabša izbira, saj ob njem nikoli ne boste vedeli kaj je res in kaj ni.

Ljubezen in odnosi in tisto, kar lahko škoduje ljubezenskemu odnosu še bolj kot varanje

Premalo pozornosti in spoštovanja

Večinoma se posamezniki tega faktorja sploh ne zavedajo, dokler se ne začne rušiti njihova samopodoba. Še bolj pa se tega zavedajo, če morda ostanejo sami. Takrat se njihov svet poruši. Ne znajo biti ponosni nase, saj jim ljubljena oseba ni kazala, kako je, ko te nekdo resnično ceni in je ponosen nate, na tvoje dosežke.

Preberite tudi SPADATE MED NAJBOLJ LJUBOSUMNA ZNAMENJA ZODIAKA?

Gojenje zamer in kuhanje »mule«

Morda v razmerju ne morete izraziti svojih potreb, saj se bojite, da potem ljubljeni osebi ne bi več ugajali? Če vam to zveni znano, se lahko v vaši podzavesti naseli globoka zamera, ki je uničujoča za zdrav odnos. Začne se tiho, zato jo morate rešiti in o njej spregovoriti v začetni fazi. Ko se znajdeta v konfliktu, ni hujšega kot partner, ki ne pove kaj je narobe, ki je tiho in zavrača komunikacijo. Takšen vzorec je na samem vrhu uničevalcev razmerja.

Osredotočanje samo na fizično intimnost

Fizična intimnost, oziroma ljubljenje je pomembno za odnos, pomembna pa je tudi čustvena, intelektualna in duhovna povezanost v odnosu. Morda ste najbolj zvest partner pod soncem, toda če se ne znate povezati drugače kot telesno, boste težko dolgoročno gradili srečen odnos.

Ostajata v razmerju, ker sta odvisna drug od drugega

Biti sam je morda za koga strašljivo, vendar je še huje biti v odnosu z nekom samo zaradi materialnih ali drugih povezav, brez iskrene ljubezni. Skupni opravki, otroci ali imetje ne bi smeli biti edini razlog za ljubezensko razmerje. Soodvisnost je dolgoročno zelo slab predznak, ki ne obljublja sreče.

Pomanjkanje komunikacije

Če ne morete deliti stvari s partnerjem ter se posvetovati, komunicirati, je to dejavnik, ki je velik tihi morilec. Le to na vaš odnos vpliva na najslabši možen način. Neizražene misli,  nesprejetost in neodzivi se sčasoma kopičijo in postanejo neobvladljivi, kar vodi osebo, ki hrepeni po komunikacijo v jezo ali slabo voljo.

Ljubezen in odnosi in tisto, kar lahko škoduje ljubezenskemu odnosu še bolj kot varanje

Manipulacija

Razmerje ni igra, v kateri morate manipulirati s svojim partnerjem, da se pomikata naprej po skupni poti, ampak je prijetna vibracija dveh oseb, ki se znata povezati. Gre za to, da drug drugega v partnerskem odnosu obravnavate kot enakovrednega. To je osnovni temelj zdravega in ljubečega odnosa. Manipulacija, v kakršni koli obliki, lahko povzroči, da ljubljena oseba izgubi samozavest in povzroči več škode, kot si lahko predstavljate.

Zavračanje kompromisov

Kompromis ne pomeni, da se odrečete svoji individualnosti, ter svojim željam temveč da boste v svojem življenju naredili določene spremembe, ki bodo v odnosih pripomogle k boljšemu razumevanju. Ko nekoga resnično ljubite, je nekoliko lažje sprejeti kompromis.

Preberite tudi ZDRAV PARTNERSKI ODNOS JE KLJUČ DO USPEŠNEGA RAZMERJA